• In General
 • pe

11 septembrie

Astazi este 11 septembrie. Se implinesc 35 de ani. Nu stiti de la ce?! Va spune altceva aceasta data?! Credeti in coincidente? 

Pe 11 septembrie 2002 BBC isi mai amintea. Memoria noastra parca a fost stearsa si redusa la suprafata de senzational. Evenimentele si-au pierdut semnificatiile, ca sa nu mai vorbim de erorile de informare…

Anul acesta se implinesc o suta de ani de la nasterea lui Salvador Allende . Poate ca este un prilej sa ne amintim ca a existat un timp in care oamenii, inclusiv politicienii, credeau ca lumea poate fi schimbata si ca poate deveni mai buna. Unde a disparut acesta credinta?

11 comentarii la “11 septembrie”

 • Peter Gluck

  „Interesante” in cel mai rau sens, sunt comentariile la articolul din Adevarul. Se pare ca foarte multi oameni nu sunt in stare sa gandeasca decat in antinomii dure, in alb si negru. In stil radical si brutal, cu dezvaluirea tuturor frustrarilor si complexelor a la Fiara Forumurilor.
  Fara o gandire nuantata vom avea mereu extremisti de toate orientarile. Ar trebui elaborat ceva in stilul celor 10 porunci pentru o gandire buna si sanatoasa- intai pentru intelectualul bine temperat.
  Peter

 • Darius

  @Gabi
  Sunt obraznic daca zic Happy birthday to him? 🙂

 • gabicretu

  @Darius,
  De data asta cred ca da. Pe 11 septembrie 1973 a murit…

 • Alexandru

  Fiecare leaga data de 11 septembrie de ceva eu imi amintesc de 11 septembrie 2002!

 • Darius

  Auoleu ce gafa am facut! Trlioane de scuze, cred ca data viitoare o sa ma documentez mai cu atentie despre ce este vorba inainte de a da cu bata in balta.

 • Darius

  Si eu imi aduc aminte de doar de 11 septembrie 2002, din pacate. N-ai cum sa nu iti amitesti una dintre cele mai mari inselatorii facute vreodata in lumea asta si pe deasupra si transmise live pe intreg cuprinsul planetei.

 • Bibliotecaru

  Înţeleg punctul de vedere al lui Darius. Pe de o parte o mare tragedie, pe de altă parte un prilej al Guvernului American de a călca în picioare drepturile americanilor, dar şi a multor alte popoare, în numele combaterii terorismului.

 • n. raducanu

  Subscriu la postarea de mai sus a d-lui Peter Glück. Comentariile la articolul din Adevarul sunt pline de semnificatie, demne a pune pe ganduri un om politic ce mai are iluzii in privinta electoratului nostru. Si nu este vorba despre indivizi complect ignoranti, ci despre unii care au acces la tastatura unui computer, stiu ce inseamna Internet, dar sunt imbacsiti de prejudecati si agresivi in apararea lor. Ma gandesc cu teama ca multi dintre ei asteapta cu nesat aparitia unui „salvator de neam si patrie”, care sa-si traga in teapa (la propriu) toti adversarii politici, spre bucuria maselor entuziaste. Care vor fi insa peste putin dezamagite iarasi. Intr-adevar, ce departe e vremea in care oamenii credeau ca lumea poate fi facuta mai buna! Dar cine sunt cei ce au sters amintirea acelor vremuri? Si credinta in posibilitatea infaptuirii idealurilor lor ?

 • gabicretu

  @D-l Raducanu, Peter,
  De obicei evit pe cat pot sa citesc forumurile (si nu doar din lipsa de timp). Parca nu as vrea sa-mi pierd orice speranta si sa incep sa cred ca nu mai avem leac…
  De data asta m-am uitat. Sa spun ca m-am speriat? (nu ar fi prima oara). Eu inca sper la o social democratie autentica; dar cum oare ar fi posibila de vreme ce nici urma de respect pentru democratie (indiferent de care ar fi ea) nu se intrezareste?!
  Si o incultura politica uriasa!
  Nu-mi place insa sa cred ca oamenii sunt niste indivizi fara reactie carora unii le-au spalat creerul; noi de ce mai gandim?! Nu va fie cu suparare dar cei ce dialogam in acest moment am trait si inainte si dupa (dv. doi, chiar mai mult decat mine).
  Daca tot ii prezentam ca victime, ii scutim de orice responsabilitate; nu sunt total responsabili de ceea ce au ajuns sau, mai corect, nu au ajuns, adica oameni. Dar acesti comentatori de forumuri si cei ca ei nu sunt nici victime inocente.

 • Bibliotecaru

  @ gabicretu
  „Si o incultura politica uriasa!”
  Uite cum vorbim aceiaşi limbă. 🙂
  Vă am ca aliat pentru reforma care să definească complet o doctrină a PSD?

 • Peter Gluck

  @Gabi Nu stiu in ce masura cei de pe forumuri reprezinta populatia- dar ori de cate ori citesc niste comentarii sunt socat de rautatea care radiaza
  de acolo. De asta am scris mult despre Fiara Forumurilor.
  Rautatea asta da pe dinafara indiferent de subiect- plante modificate genetic, barfe, politica, sex, muzica, LHC, orice.
  Nu vad Fiara Forumurilor ca o victima, ci ca o extindere a celor 4% psihopati/puscariabili si ca o parte din cei 12% hiper-rigizi in gandire care, statistic vorbind exista in orice societate- dincolo de geografie.
  Nu trebuie sa le acordam o importanta mai mare decat au. Eradicarea lor e posibila doar cu prea multe efecte colaterale nedorite (dictatura).Educatia este ineficienta si de lunga durata, diversitatea influentelor este zapacificanta…

  Altceva- da, o doctrina social-democrata globala si locala ar fi ceva frumos.La asa ceva m-am referit si eu cu cele 10 porunci pentru intelectual. Cel de stanga. intai.
  Peter

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *