Home » Arhiva

Articolo din anul 2007

General »

[31 Dec 2007 | 5 Comments | 424 views]

Peste cateva ore incepem un nou an. Pentru mine este al patruzeci si treilea; pentru altii este primul sau al optzecilea… Astazi nu conteaza insa cat de lung este trecutul fiecaruia. E important sa privim cu incredere si speranta in viitor si cu hotararea de a-l construi. Lucrurile pe care le visam, victoriile pe care le dorim se pot realiza numai de noi, toti, impreuna. Vremea asteptarii a trecut; vine timpul muncii, al actiunilor indraznete, al proiectelor duse la bun sfarsit. Adunati-va in aceste zile energia pentru ele! Fiecare vom avea nevoie de ea in 2008.
Pana atunci, cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune!
Si sa va gaseasca gandul bun oriunde ati fi!
La multi ani!

General »

[31 Dec 2007 | 15 Comments | 519 views]

Bloggeri si voi bloggerite, / Mai in blugi, mai cu rochite,
Laptopul deschis s-aveti / Printre carnati si creveti
Ca mai tare ca realul / Devine azi virtualul.
In anul care-a trecut / In numar mult am crescut
Dar de-acuma inainte / O sa crestem si la minte,
Sa transformam de se poate / Cantitatea-n calitate!
In anu’ de s-a sfarsit / La postat ne-am cam pripit
Dar la anul care vine / Promitem sa scriem bine!
Sa haiasca cine spera
Sa rasune-n blogosfera.
Postati mai,
Hai ! Hai!
Si acum incetisor, / Trimitem ast blogusor
Catre cine e in stare / Sa-i faca o continuare
Ca eu inchei uratura / Sa nu-mi bat degeaba gura
Si trimit la fiecare / Leapsa sa …

General »

[29 Dec 2007 | 2 Comments | 461 views]

Aseara, dupa ce am scris postul anterior, am dat un interviu la un ziar; acum plec la o emisiune a postului local Antena 1. Am incalcat deja decretul… Vina recunoscuta este pe jumatate iertata, se spune. Pe mine cine sa ma ierte, in acest caz!?

General »

[28 Dec 2007 | 3 Comments | 516 views]

De o saptamana sunt sclava domestica, politiciana, Mos Craciun si filantroapa, gazda pentru colindatori si uratori din tot judetul,  organizatoare de spectacole de traditii stravechi, mama, fiica, matusa, orice, numai bloggerita nu; numai cu mine insami nu.
Acum tocmai am decretat ca anul politic 2007  s-a incheiat.  Nu stiu daca voi respecta decretul dar daca se va darama PSD-ul fara mine timp de trei zile, imi asum riscul. Trebuie sa fiu putin doar Gabi. Atat. In aceasta calitate revin la blog cu mare dor de voi si placere de a scrie dar destul de imprastiata si obosita.
Multumesc din tot sufletul celor care au avut un gand bun, tuturor prietenilor fideli dar si celor infideli, de reaparitia carora ma bucur. Sunt cateva …

General »

[25 Dec 2007 | 6 Comments | 470 views]

Doresc la fiecare, daca a fost cu(minte) dar si daca nu a fost, sa nu se simta singur in aceste zile. Sa deschida usa si sa vada ca a trecut pe-acolo Mos Craciun; se mai vad urmele in zapada. In caz ca n-a trecut, nu uitati! Mos Craciun puteti fi voi! Iubiti-i pe cei din jur si iubiti-va si pe voi putin! Un Craciun in liniste si pace!
Descarcati o felicitare de sarbatori deosebita aici (.xls - 1,2MB) sau aici (.zip - 1MB).

General »

[17 Dec 2007 | 12 Comments | 532 views]

In Romania, mai mult sau mai putin europeana, afirmatia lui Traian Basescu este indubitabila. Din acest motiv, nu al afirmatiei ci al iernii, evenimentul a inceput putin mai tarziu. Ma refer la dezbaterea organizata la Barlad pe tema apartenentei la Uniunea Europeana si lansarea cartii Romania europeana; ambele, in prezenta autorului.
A venit si Badia (adica maestrul Marcel Guguianu) care a vorbit, ca de obicei, superb; pe unii mari artisti ii viziteaza geniul din cand in cand; pe langa altii, isi gaseste adapost (Badia este dintre cei rari care nu e sculptor de geniu ci om de geniu). De durat, discutia a durat destul si a fost interesanta, calda, de tinuta barladeana, adica inalta. Barladenii nu-s ca altii; …

General »

[13 Dec 2007 | 10 Comments | 484 views]

Am o multime de datorii. Sunt vreo doua dezbateri pe care le-am provocat si le-am lasat balta. Vazand asta, nu stiu cine si de ce, a facut sa dispara si ce mai era spus. Administratorul a disparut in ceata. Cititorii nu au ce citi.
Eu am ce face. Sunt unul dintre raportorii PE la pachetul referitor la piata energiei (electricitate si gaz). Pachetul are cinci regulamente (adica legi obligatorii pentru toti cei vizati in spatiul Uniunii Europene) . Calendarul este foarte strans. Eu, foarte harnica dar tot atat de obosita. Unii au timp sa inventeze ce nu fac (logic, doar nu pot inventa ce fac!).
Macar un raspuns; sa nu zica unii ca chiulesc
@Darius F mi-a trimis o leapsa.
Cred ca …

Stiri »

[11 Dec 2007 | No Comment | 425 views]

Deputata europeana Gabriela Cretu a fost aleasa marti raportor al Parlamentului European pentru Regulamentul privind stabilirea Agentiei de Cooperare intre regulatorii de energie.

General »

[9 Dec 2007 | 15 Comments | 442 views]

Guvernul privatizeaza prin licitatie publica cu strigare (!) “Antibiotice” Iasi. E un atac la siguranta nationala, daca natiunea e formata si din oameni vii… Efectele le vom vedea in preturile medicamentelor. Repede. Din pacate.

General »

[7 Dec 2007 | 7 Comments | 537 views]

Putem vorbi romaneste. Putem manca romaneste. Prietenii de pe blog incearca sa ma convinga cum ca putem sa renuntam chiar la logica si  gandi… romaneste. Ei chiar asa procedeaza atunci cand pun in opozitie doua lucruri: sa votezi dupa propria constiinta si sa votezi la fel cu grupul politic. E un sofism cat toate zilele de mare.
1. Intr-un grup politic se aduna cei care impartasesc aceleasi valori si au aceeasi viziune despre lume; e firesc sa voteze in acelasi fel; impotriva constiintei ar fi sa aderi la un grup care are alte obiective decat cei pe care-i reprezinti.
2. Nici un sef de grup politic nu stabileste vreodata cum se voteaza; votul este rezultatul unor dezbateri si deliberari succesive in grupurile de lucru si in …