Home » Arhiva

Articole din luna June 2007

General »

[27 Jun 2007 | 3 Comments | 377 views]

Despre maine nu stiu ce sa spun. Astazi a fost, oficial, sfarsitul Presedintiei germane a Uniunii; mult entuziasm in aer (si in urechi) in legatura cu rezultatele Consiliului European de saptamana trecuta; Angela Merkel a fost numita “zana”…
Am o tristete care seamana doar cu tacerea lucida cu care am insotit, pe 23 decembrie 1989, un grup de tineri care continuau revolutia pe strazile Iasului. Nu intelegeam spre ce credeau ei ca se indreapta…
Cred ca saptamana trecuta a fost amanata sine die implinirea unui vis…
Niciodata nu mi s-a parut mai frumos steagul albastru cu 12 stelute galbene ca astazi cand tocmai se transforma in istorie… Niciodata “Oda bucuriei” nu a fost mai tacuta.
Voi face propria lectura a rezultatelor …

General »

[26 Jun 2007 | One Comment | 431 views]

Ele nu au timp de conspiratii; nici de ideologii. Ele nu fac revolutii: ele se revolta. Toate marile revolutii au inceput cu o revolta a femeilor. Revolutiile au triumfat; pe ele nu le-a luat nimeni in seama…
Am avertizat in nenumarate randuri despre exploatarea si abuzurile la care sunt supuse femeile din industria confectiilor - prost platite (atunci cand sunt), fara sindicate si, drept urmare, fara contracte colective, lucrand uneori si sapte zile pe saptamana… Raspunsurile pe care le-am primit au fost linistitoare, minimalizand gravitatea situatiei. La urma urmei, cineva trebuie sa salveze capitalismul autohton; docile si neorganizate, femeile sunt ideale.
Zilele trecute insa s-au rasculat intr-o intreprindere unde patronul intarziase cateva saptamani plata salariului. Nu au fost primele. Cele care ne-au …

General »

[22 Jun 2007 | 16 Comments | 518 views]

In clubul bloggerilor intrarea e gratuita. Cel mai adesea si degeaba.
Orientarea politica e profund dezorientata…
Suntem vreo cateva mii; vreo patru se recunosc de stanga (l-am inclus si pe Dragos Bucurenci!) din motivul ca vina recunoscuta te transforma in… inamic public!
Astazi intarim randurile cu cineva pe care cei de stanga il cred cam de dreapta iar cei de dreapta nu-l cred… Dar scrie bine!
Adrian Nastase , bun postat!

General »

[21 Jun 2007 | 8 Comments | 388 views]

Doua minute si treizeci de secunde, de data asta! (interventia este referitoare la un raport privind increderea in comertul prin internet)
At the first sight, digital environment looks like being a model of a world without boundaries, like a kind of theoretical, perfect common market where everyone can provide goods, information services, communication, entertainment, and everyone is able to buy all these. It is not true. We can notice a strong fragmentation caused by the lack of trust from both sides - suppliers and consumers - but we have also noticed an unfounded economic protectionism that uses the same uncertainties as a justification for excluding a part of possible consumers from the market. The consumers coming especially from small or new …

General »

[19 Jun 2007 | 3 Comments | 339 views]

Minutul (si treizeci de secunde) de astazi, la Raportul privind reglementarea cadru privind masurile care sa permita combinarea studiilor cu viata de familie:
Educatia si speranta de viata sunt indicatori ai dezvoltarii umane. Europa este performera in acest sens, ceea ce este bine, nu pericol social sau economic.
Dificultatile demografice provin din falsele prioritati sociale si dintr-o repartizare a resurselor insensibila la viata, in care omul pare mijloc pentru cresterea economica, nu invers.
Trebuie sa fim coerenti cu valorile noastre declarate! Un om nu este doar o valoare utila ( forta de munca si contributor la asigurarile sociale). Nici reproducerea fortei de munca nu poate fi necesitate sociala dar raspundere individuala.
Precum tribul indian disparut, politicienii trebuie sa se intrebe la orice decizie - …

General »

[18 Jun 2007 | 2 Comments | 414 views]

Saptamana asta trebuie sa-mi cer iertare din nou pentru lipsa de activitate pe blog dar am de munca. Nu dezvolt politici sau acte normative noi ci fac exercitii de concizie. Trebuie sa iau cuvantul in plen de vreo cateva ori. E partea cea mai ciudata a activitatii parlamentare. Dezbaterile reale se fac in comisii si la grupuri. La plen este doar un fel de ritual; intr-un timp strict stabilit - un minut, nouazeci de secunde sau doua minute, de obicei - trebuie sa spui tot ceea ce vrei sa spui despre rapoarte de zeci de pagini.
Daca reusesti sa te incadrezi in timp si sa comunici cat mai multe idei in cuvinte putine, esti mare!
Va ofer minutul de azi, despre internetul …

General »

[13 Jun 2007 | 2 Comments | 837 views]

Acest post este scris de Susana Dragomir, stagiara la Parlamentul European. Alte articole scrise de ea puteti citi aici.
Asa incepe povestea…
Se spune ca de cand Decebal a ars toate viile, romanul s-a reprofilat pe bere, sau pe tuica…
Intr-o zi, de dragul berii, trei crai se hotarara sa faca o lege, asa ca sa incurajeze productia…
Legea a ajuns la organele legiuitoare ale tarii, a fost aprobata, si urma sa mearga la conducatorul tarii (despre care se spunea ca era un om aspru si de temut, insa si el la randul lui iubitor de esente tari).
Vazand legea , acesta se supara foarte tare, si foc si para o trimise inapoi la dezbatere, nu inainte de a mustra pe cei care au …

General »

[11 Jun 2007 | 5 Comments | 431 views]

PARIS, 11 juin (Reuters) - Résultats définitifs du premier tour des élections législatives. (Source ministčre de l’Intérieur).
Inscrits : 43 888 779
Abstentions : 17 363 796 39,56%
Abstentions : 17 363 796 39,56%
Votants : 26 524 983 60,44%
Exprimés : 26 023 052 …

General »

[10 Jun 2007 | 2 Comments | 384 views]

Am afirmat ca ma simt ciudat sa particip la Conferinta parlamentara G8 si am fost intrebata ce era ciudat acolo. Incerc doua explicatii…
La plecare, as fi raspuns ca… eu.
Ciudateniile mele

General »

[9 Jun 2007 | 8 Comments | 363 views]

Cand am vazut articolul lui Alex Mihaileanu - invitatul meu de saptamana trecuta - am avut o rezerva in a-l publica. Nu ma refer la pozitie sau la cel ce o exprima. Atat cat timp cat e opinia cuiva, ea trebuie spusa chiar daca este CRITICABILA sau mai ales de asta. Altu-i motivul.
Sportul national cel mai pagubos pe care-l practicam de mai bine de doi ani este sa vorbim despre Basescu.
Intrebarile la care se tot raspunde - fara sa ne intrebe nimeni, in realitate - sunt ce, unde, cum, cat, cui, incotro, cu cine, cu ce, pe cine, pe ce, ce fel de, de ce… Basescu!? Suntem spectatori la spectacolul Basescu.
Asta nu-i o placere inocenta.
Concentrarea atentiei intr-o …