Home » Arhiva

Articole din luna October 2007

General »

[30 Oct 2007 | 12 Comments | 326 views]

Impreuna cu cei pe care-i puteti descoperi daca cititi, se pare ca am furnizat materia prima pentru o carte care tocmai a ajuns in librarii. Dorina Gutu a prelucrat-o (de materie prima vorbesc). Primul curios care afla ce a iesit sa-mi spuna si mie! Eu sunt in campanie…
P.S.: Am intrat in randul clasicilor!? Eu credeam ca sunt inca vie…
Later edit: Au dat interviuri: Adrian Nastase; Alex Mihaileanu; Andrei Rosca; Carmen Holotescu; Constantin Cocioaba; Corina Gonteanu; Cristi Dorombach; Cristian Manafu; Darius Groza; Dragos Novac; Gabriela Cretu; Iulian Comanescu; Mircea Geoana; Orlando Nicoara; Razvan Matasel; Sorin Tudor; Victor Ciutacu; Zsolt Nagy

Stiri »

[30 Oct 2007 | No Comment | 486 views]

Gabriela Creţu participă astăzi, 30 octombrie 2007, începând cu orele 16:00, la conferinţa Pensionarii: generatia sacrificata a tranzitiei.
Conferinţa este organizată de prestigioasa revistă internaţională Le Monde diplomatique, editia română, în colaborare cu Centrul Cultural Francez Iaşi.
Temele dezbaterii vor fi: Pensionarii de astăzi - 17 ani de tranziţie si Pensionarii de mâine - pilonul 2 şi problema reprezentării sindicale şi patronale.

General, Stiri »

[29 Oct 2007 | 21 Comments | 639 views]

Concurs de fotografii
Organizat cu ocazia campaniei electorale pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE din 25 NOIEMBRIE.
Organizator: GABRIELA CREŢU, deputata europeana, candidata din partea Partidului Social Democrat
Tema concursului: ”PLAY IN EUROPE”
Regulamentul AICI
Premiile:
PREMIUL I:UN SISTEM AUDIO 5+1
PREMIUL II : UN DVD PLAYER
PREMIUL DE FIDELITATE:O CAMERA FOTO DIGITALĂ
PREMII DE CONSOLARE: 10 FLASH-URI DE MEMORIE

General »

[27 Oct 2007 | 12 Comments | 527 views]

@chinezu, care e de parere ca femeile de pe lista noastra pentru europene sunt “mai misto” - politic vorbind - decat barbatii…
Ca sa intri in politica, femeie fiind, trebuie sa fii de doua ori mai buna decat colegii barbati; ca sa ajungi egala lor (adica sa te ia in seama) de patru ori mai buna; daca te considera periculoasa deja, atunci trebuie sa fii foarte atenta cu tine insati: s-ar putea sa inceapa sa ti se urce la cap sau… sa-ti fie luat (tot de cap vorbesc). Glumesc! (doar partial).
Nu impartasesc intreaga opinie dar cred ca am colege foarte implicate si eficiente in ceea ce fac.
PS Eu nu am “contre cu femeile” (din politica) decat atunci cand …

Stiri »

[26 Oct 2007 | One Comment | 427 views]

PSD Biroul parlamentar al Doamnei Gabriela Cretu, Deputata europeana, PSD Vaslui

 Astazi, in deschiderea campaniei electorale, prof. dr. Gabriela Cretu, deputata a Partidului Social Democrat, europarlamentar si candidata pentru Parlamentul European la alegeriele din 25 noiembrie 2007, va participa la orele 12 la manifestarile culturale prilejuite de sarbatoarea comunei Dimitrie Cantemir din judetul Vaslui, unde se va celebra memoria primului roman european, academicianul si omul politic Dimitrie Cantemir.
Cu aceasta ocazie, Gabriela Cretu, insotita de colegii de partid si de simpatizanti se va intalni cu electoratul din aceasta zona a judetului Vaslui unde isi va lansa platforma electorala pentru Parlamentul European.
Pe lista candidatilor PSD la Parlamentul European, lansata ieri in Bucuresti, Gabriela Cretu se afla pe locul 8, eligibil, …

General »

[26 Oct 2007 | 6 Comments | 391 views]

Iertare, de trei ori iertare! Stiu ca lipsesc din spatiul virtual si am datorii. Am datorii fata de Andrei Crivat si fata de toti prietenii care  au rabdarea sa citeasca si sa comenteze ce se mai scrie de una si altii…
Spatiul real ma cheama insa (si, credeti-ma pe cuvant, se parcurge mult mai greu decat cel virtual; soferii stiu). Miercuri am fost la Iasi (unde colegii de la SPD au venit  sa ne/ma sprijine); ieri am fost la Barlad si la Bucuresti (la lansarea cu Presedinte!); astazi trebuie sa fiu la Vaslui, Dimitrie Cantemir si, iarasi, la Iasi. A inceput campania si drumurile noastre toate sunt mai lungi ca niciodata… Desi nu s-ar putea spune ca-mi lipseste antrenamentul.
Despre “uninominal”, ramane …

General »

[22 Oct 2007 | 29 Comments | 369 views]

Partidul Democrat si Uniunea Democratica a Maghiarilor sunt membre ale Partidului Popular European, unde dovedesc o mare  unitate de valori si actiune. La televizor - acolo unde se face politica in Romania - Partidul Democrat (prin vocea Ancai Boagiu) ataca UDMR (pentru ca, nu-i asa, totdeauna coarda nationalista vibreaza la electorat).
Oare, marele sustinator al PD Wilfried Martens ce parere are!? Despre cate discursuri (e preferabil fete!?) are PD, nu intreb.
Sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru alintarea unei jurnaliste cu apelativul “tiganca imputita”, presedintele Basescu se caieste amarnic. Pentru iertarea pacatelor sale si votarea PD-ului a invatat chiar sa citeasca (cu performante similare celor din  engleza) un text in limba romanes si a cerut iertare celor care au supravietuit …

Politice »

[22 Oct 2007 | 37 Comments | 467 views]

Puteti citi acum pe blog platforma electorala a Gabrielei Cretu, candidata social democrata pe regiunea NE pentru alegerile europarlamentare din noiembrie 2007.

General »

[21 Oct 2007 | 9 Comments | 433 views]

La munca Gabi, ca e greu!
Proiectul Uniunii Europene este unul maret si dificil, in acelasi timp. Noi l-am adoptat ca proiect al nostru de viitor intr-un moment in care era nevoie de un obiectiv care sa reuneasca fortele imprastiate si dezorientate de primii ani ai tranzitiei. A jucat rolul de integrator eficient dar nu a fost si inteles. Am obtinut cea mai grea victorie - sa devenim membri - dar suntem pe care sa pierdem restul, avantajele pe care apartenenta la Uniune ni le poate aduce.
De ce!?

Pentru ca nu acceptam ca Uniunea Europeana nu e un dat ci un proiect, o constructie in continua schimbare, ca aspectele care ne atrag (modelul social european, de exemplu) pot disparea …

General »

[20 Oct 2007 | 6 Comments | 692 views]

 Am anticipat corect. Nu ne mai schimbam; sau ne schimbam in rau. Oameni (tot de cei anteriori vorbesc) zemosi de orgoliu, care habar nu au despre ce-i vorba cand vine vorba si cred ca ei stiu pentru ca asa cred ei. False frustrari intretinute public in dezavantajul lor si al partidului. Demobilizare a celor deja mobilizati facuta cu intentie.
Si prieteni care sunt prieteni doar cu ei insisi. Sfantul scaun e scopul vietii pentru unii…
Dau impresia, gresita probabil, de naivitate. Nu e nici o noutate si nu ar trebui sa ma mire ca oamenii reactioneaza ca ne-oamenii. Dar este nefiresc oare sa sper la altceva!? Eu cred ca exista niste cetateni, multi, care asteapta sa ne ocupam de interesele lor; …