Home » Arhiva

Articole din luna November 2007

General »

[30 Nov 2007 | 5 Comments | 382 views]

In contrast cu prea inoportuna analiza romanesca la care am facut referire mai jos, la Bruxelles s-au petrecut doua evenimente in aceasta saptamana: discursul lui Zapatero in plenul parlamentului si audierea publica la care a vorbit Gisele Halimi. Gisele are 80 de ani dar arata, gandeste si vorbeste de parca a invins timpul.
Ce au in comun acest barbat si acesta femeie, atat de diferiti, la prima vedere!? Gandesc ca pentru lumea noastra e foarte oportun ca barbatii si femeile sa fie considerati in egala masura oameni. Indraznesc amandoi sa demonstreze ca egalitatea este oportuna actionand ca sa transforme utopia in realitate. Bine ca ei nu citesc Cotidianul.

General »

[30 Nov 2007 | 8 Comments | 505 views]

Votul universal exprima politic egalitatea dintre cetateni; pentru el s-au facut revolutii si au murit oameni. Intre timp, a devenit ca apa; e pretioasa doar cand e seceta. Oamenii isi  dau seama de importanta lui doar in dictaturi, cand nu-l au. Deocamdata, multi nu  fac uz de votul lor si nu-i recunosc puterea.
Pana nu e prea tarziu, ar trebui sa se trezeasca. Simt ca li se pregateste ceva! Cititi va rog ce spun acest domn, cercetator in stiinte umaniste.
“Este important sa reamintim mereu (sic!) de absurditatea utopiei “dreptatii universale” pe care socialistii cu fata umana sunt tentati   s-o promoveze prin abolirea evidentei.”
Societatea este o abolire a “evidentei”; este o organizare, o amenajare a relatiilor dintre oameni …

General »

[26 Nov 2007 | 14 Comments | 396 views]

A transmite multumiri celor care au folosit timpul lor, banii lor, munca si ideile lor in campanie nu e doar un act de necesara si minima politete; e o datorie. Am facut-o totdeauna. Colegii de prin tara isi amintesc adesea de  un congres al partidului in care am spus un lucru pe care nu e rau sa-l repet: “Vreau să le mulţumesc colegilor mei cu care am făcut ultimele… campanii si care nu sunt in aceasta sala. Ei m-au convins că egalitatea, solidaritatea şi cooperarea nu sunt simple vorbe în vânt. Şi m-au mai învăţat ce importante sunt mâinile şi picioarele unei organizaţii; oricat de destepte ar fi , fără maini si picioare, capetele nu ştiu decât un singur …

General »

[26 Nov 2007 | 21 Comments | 397 views]

Multumesc din suflet celor care m-au ajutat in campanie (sub orice forma), celor care m-au votat si celor care au votat pe altii dar mi-au tinut mie pumnii. Le multumesc chiar si celor care nu au iesit la vot ca sa nu intareasca  adversarii politici (desi este necetatenesc sa nu te prezinti la vot!).

General »

[25 Nov 2007 | 20 Comments | 326 views]

Titlul vrea sa zica ca e vorba de o zi scurta cat o ora. A si trecut. A trecut printre telefoane, sectii de votare, sesizari la BEJ, telefoane, colegi, colegi, colegi, telefoane, sandviciuri, prajiturele, telefoane, raportari, declaratii, interviuri. Acum ne adunam. Nu mai incapem in sediu (in cel mare); am terminat scaunele; pernele de la canapea sunt bune de pus pe jos.
Rezultatele la exit poll; nu le cred; astept numaratoarea;  suna telefoanele; unii oameni chiar tin la mine; neasteptat de diferiti, de multi, de calzi. Suna telefoanele; va sarut pe toti.

General »

[24 Nov 2007 | 35 Comments | 565 views]

Castigatorii concursului de fotografii “Play in Europe”, organizat de deputata Gabriela Cretu, cu ocazia alegerilor europarlamentare, sunt:
1. Dragos Cazacu, Vaslui - premiul: Un sistem audio 5.1
2. Catalina Vasilache, Vaslui - premiul: un DVD player
3. Oana Horodinca, Suceava (fotografie trimisa pe hartie, o scanam si o publicam) - premiul: o camera foto digitala
Toti ceilalti participanti, ale caror fotografii le puteti vedea in galeria noastra de aici, vor primi cate un USB memory stick.
Posturi anterioare: anuntul initial si regulamentul concursului.

General »

[24 Nov 2007 | One Comment | 909 views]

Ce vedeti mai sus  (la titlu ma refer) este o leapsa aruncata candidatilor la europarlamentare de Chinezu. Asteapta raspunsul dupa ce ne uitam in oglinda, adanc, in liniste, in prima zi cand ajungem acolo.
Eu pot sa-l anticipez pe al meu acum, pentru ca timp de privit in oglinda sigur nu am.
Cum ajung la Parlamentul European, eu caut… dosarele cu rapoartele! Trebuie sa recuperez cele patru saptamani in care am fost doar doua zile acolo si restul aici. De fapt,  imi voi cauta mai intai  colaboratorii care - speriati ca au cam lenevit in lipsa mea - vor aduce teancurile de hartii, vor incurca rapoartele intre ele, termenele limita, datele si vor spune in gand ca era mai …

Stiri »

[23 Nov 2007 | No Comment | 450 views]

Gabriela Creţu, deputata europeana si candidata din partea Partidului Social Democrat in alegerile din 25 noiembrie a participat joi, 22 noiembrie, în municipiul Iaşi, la un miting electoral de proporţii, alături de preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană şi de alţi candidaţi ai partidului în alegerile pentru Parlamentul European. Gabriela Creţu a adresat miilor de cetăţeni prezenţi un mesaj de sprijin şi solidaritate, subliniind faptul că prezenţa politicienilor în forurile europene nu ar fi posibilă fără suportul oamenilor, de aceea, onoarea de a fi aleşi este dublată de responsabilitatea pe care aceştia o au faţă de cei care îi trimit acolo.
Mitingul a fost urmat de o intalnire cu liderii sindicatelor ieşene, organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor Iaşi; în …

General »

[20 Nov 2007 | 5 Comments | 442 views]

Astazi s-a votat in comisie raportul meu fara mine (dezbaterile au fost data trecuta; acum a fost doar votul). E primul raport. La mai multe!
Zilele acestea am fost invatata de un politician ca in politica, daca nu te lauzi singur, astepti mult si bine…
S-a abtinut PPE-ul. Ce mirare! Au depus o multime de amendamente prin care voiau sa stearga orice referire la educatia si sanatatea sexuala; asta intr-un raport care se refera in mare masura la Africa, unde sunt inregistrati 40000000 de bolnavi de SIDA. Bineinteles ca am recomandat respingerea lor. Toti ceilalti au fost pentru. Urmeaza plenul la inceputul lui ianuarie, sper.

General »

[19 Nov 2007 | 12 Comments | 459 views]

Stabiliti singuri care e adevarul! Aveti la dispozitie un an de insemnari pe care le-am facut pe acest blog si raportul de la PE pe primele luni; nu am avut timp sa-l actualizez. Am numarat doar amendamentele trecute de comisii (joi erau 110); trecute de plen, banuiesc ca vreo 66.
Euractiv, Gandul , 9am , ziare.com si Curierul national zic una, Evenimentul zilei zice si una si alta. Nu mai am timp sa caut alte comentarii de astazi. Cautati-le siguri si judecati cu ce vreti (adica cu capul propriu sau cu al altora…)
Se poate vedea si pozitia femeilor de alta culoare politica. Multumesc Doinat
Mi-ar fi placut sa fiu Segolene Royal sau Hilary Clinton… Nu as vedea problema. In …