Home » Arhiva

Articole din luna March 2008

General »

[31 Mar 2008 | 23 Comments | 409 views]

In ultimele posturi am aruncat doar tot felul de aluzii sperand la  comentarii ce vor pune nu doar frisca pe tort ci vor face si tortul… Era vorba de raporturile noastre cu religia, statul, institutiile din care Romania face parte, trecutul si prezentul… N-a fost sa fie chiar asa cum ma asteptam. Astazi m-am decis sa fiu brutal de clara. Sa nu ziceti ca nu am spus.
Am vazut in media ultimelor zile aprecieri ce pareau laudative si mai ales erau unanime cu privire la atitudinea romanilor fata de NATO. In timp ce in alte state - ce imaturitate! - s-au manifestat si pozitii critice, inclusiv manifestatii publice de protest, romanii isi pastreaza sustinerea fara limite. Cam aceasta era esenta comentariilor.
1. Cand toti au o singura parere cel …

General »

[25 Mar 2008 | 9 Comments | 399 views]

Am devenit din ce in ce mai concisa. Intervin destul de rar in dialog. Muncesc mult, dar nu asta e problema. Am observat ca cei care se aseamana se aduna. Se aseamana nu de tot ci in unele privinte. Cand vreau sa intervin in discutie, de obicei tarziu, observ ca cineva dintre cititorii mai fideli sau mai putin fideli, a spus deja ceea ce as fi vrut sa spun. O data este Bibliotecaru, alta data Peter, DoinaS, Casandra, Miron sau alt prieten. Imi place asta. Imi plac si devierile lungi si inteligente de la subiect. Ma ajuta sa va cunosc mai bine si sa nu ma simt singura…
Pe de alta parte, nu puteti fi mai putin pasionali? Nu e o …

General »

[23 Mar 2008 | 9 Comments | 500 views]

Unor cetateni europeni li s-a interzis ieri intrarea in Romania pentru ca aveau asupra lor niste CD-uri ce contineau mesaje anti-NATO si anti-globalizare! Voi intelegeti de ce?!
Romania a intrat in NATO pentru a obtine, se presupune,  un spor de securitate. Tot Romania (adica noi,  cei lipsiti de securitate) se straduie   cu mari eforturi sa asigure pentru cateva zile, la inceputul lui aprilie,  securitatea celor care trebuie sa ne-o garanteze pe a noastra… Eu nu mai inteleg cine pe cine apara. Voi da?!

General »

[22 Mar 2008 | 33 Comments | 501 views]

Tocmai am primit de la Peter acest link. Cititi si ganditi! Putem si discuta despre ceea ce nu putem discuta.

General »

[18 Mar 2008 | 12 Comments | 502 views]

Maine sunt la partid, in Kiseleff. Avem o intalnire a “conducerii Organizatiei de Femei a PSD” (formularea nu-mi apartine dar vicepresedinta inca sunt) cu Sonja Lokar. Promisesem sa nu mai pierd niciodata timpul in discutii fara finalitate; pe femeia asta insa o iubesc si o respect prea mult ca sa lipsesc… A facut pentru trezirea femeilor din centrul si sud estul Europei mai mult decat oricare alta. Pentru ca stie ce face si crede in ceea ce face. O simt ca pe o sora mai mare. Cred ca si reciproca e valabila.
Miercuri seara, joi si vineri pana la pranz sunt la Cluj. Predau “instructiunile de folosire” ale deputatului european la Facultatea de Stiinte Politice. Asta fac joi de la 9 la 15, aproximativ. …

General »

[17 Mar 2008 | 42 Comments | 529 views]

1. Al doilea tur de scrutin al alegerilor municipale  din Franta. Dupa victoria socialistilor din Spania la parlamentare  a fost randul socialistilor francezi sa triumfe;  cu putine exceptii, orasele de peste 30000 locuitori au dat castig de cauza stangii. Luna viitoare, ma intorc intr-un Strasbourg socialist. Se schimba tendinta! Ma bucur dar nu astept sa vina si victoria noastra.  Actionez!
2. Cativa mari artisti ai momentului din Columbia si Venezuela au demonstrat ca “arta pentru arta” e doar o teorie lansata de unii ca sa-i determine pe cei care pot face ceva sa nu faca acel lucru. Arta trebuie sa serveasca promovarii valorilor in care credem.
Acum mai bine de un an, cantand singur cu chitara sa in sala de plen a Parlamentului European, Juanes  a reusit sa convinga Uniunea …

Stiri »

[17 Mar 2008 | No Comment | 422 views]

Strasbourg, 13 martie  Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a solicitat joi Comisiei Europene şi statelor membre UE să asigure coerenţa între politica de dezvoltare a UE şi celelalte politici comunitare, integrând condiţiile de capacitare a femeilor.     
Doamna Creţu este co-raportor, alături de Feleknas Uka, în dosarul “Egalitatea între sexe şi capacitarea femeilor în cadrul cooperării pentru dezvoltare“, raport adoptat joi de plenul PE.    “Solicităm Comisiei şi statelor membre să asigure coerenţa între celelalte politici comunitare şi politica de dezvoltare, integrând condiţii de capacitare a femeilor“, a declarat deputata europeană social-democrată, la dezbaterea raportului său în plenul PE.   
Potrivit doamnei Creţu, realizarea Foii de parcurs a Comisiei Europene privind egalitatea de gen în interiorul Uniunii este o precondiţie necesară pentru o reală …

Stiri »

[17 Mar 2008 | No Comment | 706 views]

Eurodeputata Gabriela Cretu a fost desemnata raportor virtual al PSE din partea comisiei pentru Drepturile femeii si egalitatea intre sexe (FEMM) pentru  Propunere de reglementare a PE si a Consiliului stabilind procedura de implementare a Regulamentului EC N. 883/2004 de coordonare a sistemelor de securitate sociala.

General »

[16 Mar 2008 | 9 Comments | 454 views]

Formula „3 in 1” a devenit emblematica in ultima vreme. Ea promoveaza cu zgomot ceva care reuseste sa ascunda trei aparente sub o  realitate banala pentru care, de regula,  consumatorul trebuie sa scoata banii din buzunar.
De formula „1 din 3” nu se vorbeste. Cert este insa ca ea poate sa ne  descrie foarte bine istoria recenta. Ca sa construiesti ceva iti trebuie trei lucruri - omul, natura si capitalul. Nu e un citat din clasici ci o descriere a elementelor fara de care nimic nou nu se face.  Sa ne aruncam o privire asupra lucrurilor.
Omul nu a prea contat. Dovada sunt preocuparile comparativ reduse pentru investiile in sanatate, educatie, cultura, pentru implicarea lui in deciziile ce-l privesc; dovada este raspandirea …

General »

[15 Mar 2008 | 24 Comments | 596 views]

Am iubit de prima data Actorul si salbaticii. Niciodata nu am crezut insa ca va mai avea atata relevanta in aceasta tara!
Am crezut ca am o anumita cunoastere, poate intuitiva, a oamenilor. La cata dreptate am avut in privinta “celui mai iubit” dintre romanii contemporani, ma simt aproape discriminata de lipsa unei recunoasteri mai timpurii…
Am auzit ca Domnul Presedinte s-a suparat. S-a suparat pe jurnalisti si pe Florin Calinescu. Pe jurnalisti nu-i plang. Si ei au o suparare generalizata si nediscriminatorie (in sens pozitiv, zic acum) pe politicieni.  Si moralistii de astazi au mai practicat discursul urii, daca nu ne-am pierdut de tot memoria. E adevarat ca nu erau presedinti…
In cazul lui Calinescu, mi s-a explicat insa ca furia a …