Home » Arhiva

Articole din luna April 2008

General »

[28 Apr 2008 | 27 Comments | 434 views]

Conferinta Relatiile intre America Latina si Europa - bilant si perspective, organizata de Secretariatul General Ibero-American si Universitatea din Salamanca, 25-26 aprilie 2008.
Orasul -  o bijuterie medievala - aflat in patrimoniul umanitatii. Universitarii - deschisi, fara false ifose intelectuale, tineri in spirit indiferent de varsta. Diplomatii - ca diplomatii; totusi, atitudinea unora mi-a placut; Enrique Iglesias, secretarul general al SEGIB, este remarcabil cu adevarat; are viziune. 
Politicienii - cei pe care ii stiu; nu mi-am schimbat parerea.  Stanga a fost mai tare - Borrell, Baron Crespo, Miguel Angel Martinez, Monica Frassoni si eu. Nu s-ar putea spune ca am fost intr-o companie proasta…
Interventia mea, ca de obicei, pe muchie de cutit. Nu-mi place - sper sa nu-mi placa niciodata - sa fac interventii diplomatice. …

General »

[23 Apr 2008 | 45 Comments | 441 views]

Am aflat ca Bibliotecaru’ incepe sau incheie astazi ceva. Noi ii dorim sa continue ceea ce face cu succes de ceva timp - ii determina pe oameni, macar cei putini care citesc bloguri, sa discute si sa se imprieteneasca. La multi prieteni, Bibliotecarule! Sa ne traiesti si sa ne comentezi!

Stiri »

[23 Apr 2008 | No Comment | 520 views]

Strasbourg, 23 aprilie  
Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a atras atenţia, miercuri, în plenul Parlamentului European, asupra situaţiei dificile a femeilor din ţările Americii latine dar şi a importanţei acestora în economia acestor ţări. Totodată, doamna Creţu a solicitat ca această problemă să figureze pe agenda summitului UE-America Latină şi Caraibe (EU-LAC). 
 Declaraţiile doamnei Creţu au fost făcute în cadrul dezbaterii prioritare din plenul PE dedicate viitorului Summit UE-America Latină şi Caraibe.  
“Trebuie ca noi, europenii, să dăm un semnal în această direcţie cu ocazia viitoarei noastre întâlniri la nivel înalt“, a declarat doamna Creţu, vicepreşedinta Delegaţiei PE pentru relaţiile cu Comunitatea Andină, precizând că este necesară ameliorarea substanţială a situaţiei acestor femei.  Ca răspuns la solicitarea eurodeputatei social-democrate, comisarul european Jacques …

Stiri »

[23 Apr 2008 | No Comment | 1,326 views]

Strasbourg, 22 aprilie 
  Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a negociat marţi cu Meglena Kuneva, comisarul european pentru protecţia consumatorilor, problemele majore legate de protecţia consumatorilor şi reflectarea lor în bugetul Uniunii Europene pentru 2009. Doamna Creţu este raportor din partea Comisiei pentru piaţă internă şi protecţia consumatorului (IMCO) a Parlamentului European pentru bugetul UE din anul 2009. 
“Practic, vom susţine în comun două mari chestiuni. În primul rând, este vorba de mai buna informare a consumatorilor şi consolidarea instituţiilor de apărare a cetăţenilor europeni. În al doilea rând, am convenit asupra monitorizării şi comparării preţurilor în diferite state membre ale Uniunii în ideea protejării consumatorilor“, a declarat eurodeputata social-democrată, precizând că este necesară alocarea prioritară de fonduri în aceste domenii în cadrul bugetului …

General »

[21 Apr 2008 | 37 Comments | 453 views]

Nu am sa intru intr-un dialog care nu duce nicaieri. Unul dintre primele lucruri pe care le-am invatat la scoala (una dintre ele) este ca exista totdeauna, in conditii normale, treizeci la suta dintre oameni care vor avea opinia contrara indiferent ce si cate argumente le-ai aduce.
Revin insa cu o intrebare pentru cei care ma cunosc ceva mai bine… Cat timp considerati ca poate rezista un politician de buna credinta, de tot atata actiune, cu ceva minte si inca mai multe obiective de urmarit, mai mult sau mai putin idealiste, in societatea romaneasca? De ce ar face-o? Pentru cine ar face-o? Cum va progresa mult hulita “clasa politica”? Cati isi vor mai asuma riscul de a renunta la ce este pentru …

Stiri »

[18 Apr 2008 | 36 Comments | 543 views]

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a abordat, joi seara, tema migraţiei creierelor din Europa Centrală şi de Est, în cadrul unui eveniment organizat de prestigiosul think-tank “European Policy Center”. Doamna Creţu a fost vorbitor principal la conferinţa “De le migraţia creierelor la câştigarea acestora? Impactul liberei circulaţii a muncitorilor din Europa Centrală şi de Est“. 
 În cadrul evenimentului, care a vizat evaluarea impactului economic şi social al migraţiei din Europa Centrală şi de Est asupra ţărilor de origine, eurodeputata social-democrată a făcut o analiză a:
● persoanelor care părăsesc ţara, cu accent pe profesiile cele mai susceptibile de a fi vizate de migraţia creierelor;
● numărul celor care părăsesc ţările de origine pentru a lucra în afară;
● destinaţiile favorite pentru migraţie;
● motivaţia migraţiei;
● …

Stiri »

[18 Apr 2008 | No Comment | 987 views]

Europarlamentarul PSD Gabriela Cretu participa vineri, la Bacau, la Forumul Cetatenesc cu tema “Cetatenie europeana. Alegeri europene”.

Forumurile Cetatenesti constituie o contributie a Parlamentului European la perioada de reflectie privind Viitorul Europei. Obiectivul lor este de a asigura un dialog si o dezbatere permanente cu cetatenii si de a dezvolta canale de comunicare a punctelor de vedere si asteptarilor acestora. Una dintre caracteristicile acestor Forumuri este principiul “go local” (actioneaza pe plan local n.red.). De asemenea, prin intermediul acestor Forumuri se doreste facilitarea interactiunii dintre autoritatile locale, regionale si nationale, precum si concentrarea pe temele de interes din regiunea respectiva.

General »

[17 Apr 2008 | 61 Comments | 541 views]

Feministele nu urasc barbatii si nu iubesc femeile. Doar lupta pentru castigarea si respectarea propriilor drepturi.
Astazi promovam un barbat. Mie mi se pare foarte talentat. Bucurati-va ochii!
Aici
si aici

General »

[15 Apr 2008 | 12 Comments | 536 views]

Am interpretat indemnul sau astfel: “In mod foarte curios pentru presa romaneasca, Cronica romana pastreaza o orientare de stanga. Acesta este probabil si unul dintre motivele pentru care nu prea o citeste nimeni. Cititi-o macar voi, dragi prieteni!”
Chestia cu necititul nu e o gluma, din pacate. Desi stiu multi prieteni care ar citi ziarul, niciodata nu-l gasesc in chioscuri. Si… descoperire, descoperire! Trimit pe cineva la recartare, luni dimineata, si gasesc 49 de exemplare din 50 primite numai bune de trimis la retopit… Am repetat figura de vreo cateva ori si am obtinut acelasi rezultat. Cum se cheama asta?! Cred ca ma priveste, de altfel, si pe mine ca deputata; este o problema de concurenta neloiala la mijloc, cumva? E aria mea …

General »

[14 Apr 2008 | 51 Comments | 366 views]

Ghiciti cine e acest domn?