Home » Arhiva

Articole din luna June 2008

Editoriale, General »

[29 Jun 2008 | 43 Comments | 422 views]

De o vreme imi consum revoltele in tacere. Cred ca e gresit. Pe zi ce trece, atmosfera sociala se degradeaza. Va rog sa nu ma tratati de pesimista dar daca imi mai pastrez luciditatea este inca o minune. Doar vreo Doina sau vreo Bianca, par a vorbi aceeasi limba… Nu ne adunam mai multi sa protestam impotriva degradarii continue a ceea ce ar trebui sa fie “lumea noastra”?! Eu incep sa o simt deja straina. Astazi m-am revoltat in scris. Pot sa ma revolt si mai mult!

Stiri »

[27 Jun 2008 | No Comment | 471 views]

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a vorbit miercuri, la a 4-a reuniune anuală a CEN-CENELEC, despre relaţia dintre standardizare şi supravegherea pieţei. Evenimentul, organizat anul acesta la Bucureşti, a avut tema “Standardele europene în sprijinul supravegherii pieţei“. CEN este Comitetul European pentru Standardizare iar CENELEC Comitetul European pentru standardizare electrotehnică.  
“Avem o piaţă internă pe care standardizarea a făcut-o posibilă prin reguli bazate pe deschidere, transparenţă şi consens, prin participarea deplină a tuturor factorilor de decizie; în consecinţă, piaţa internă se bucură de un nivel înalt de acceptare şi legitimitate, cel puţin în teorie”, a declarat doamna Creţu, membră a Comisiei pentru piaţă internă şi protecţia consumatorilor (IMCO).  
Potrivit doamnei Creţu, “noi, în calitate de parlamentari, vrem să ne apărăm cetăţenii …

Editoriale, General »

[23 Jun 2008 | 4 Comments | 475 views]

Prietenul nostru, domnul Raducanu, ma intreba ironic la postul anterior “Pe cand editia a treia” a iertaciunilor. O aveti de fata. Nu mai reusesc sa scriu deloc in ciuda temelor arzatoare  la ordinea zilei. Nu pot refuza niciodata  rugamintile altora. Reusesc sa mai dau cate un interviu, continui fara prea mare succes rubrica permanenta din Cronica Romana si nu mai ajung sa scriu pe blogul propriu din lipsa cronica de timp. Interesul e inca viu. Va citesc si mor de ciuda ca nu dau toate replicile si explicatiile pe care le-as dori.Aveti aici articolul de astazi

Stiri »

[18 Jun 2008 | No Comment | 841 views]

Strasbourg, 18 iunie  
Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a atras atenţia marţi seara, în plenul Parlamentului European, asupra aşteptărilor legate de noua Agenţie de cooperare a reglementatorilor din domeniul energiei în sensul întăririi rolului autorităţilor naţionale de reglementare, armonizării tehnice a reţelelor europene, monitorizării atente a evoluţiilor de pe piaţa energetică, şi, mai ales, a luării în considerare a interesului consumatorilor. Intervenţia doamnei Creţu a fost făcută în cadrul dezbaterii privind “pachetul energetic”.  
“Proiectul iniţial al Agenţiei de cooperare a reglementatorilor din domeniul energiei a pus Parlamentul în faţa a două posibilităţi: să respingă o instituţie inutilă sau să creeze una eficientă. S-a optat pentru a doua soluţie. Amendamentele, în general convergente, adoptate în comisii au modificat substanţial prerogativele iniţiale”, a …

Stiri »

[17 Jun 2008 | 3 Comments | 472 views]

Strasbourg, 17 iunie 
 Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a atras atenţia luni seara, în plenul Parlamentului European, asupra necesităţii unei decizii politice europene pentru combaterea eficientă a sărăciei şi excluderii sociale în Uniunea Europeană, subliniind că, în UE, nu putem vorbi de o lipsă de resurse ci de o împărţire deseori nedreaptă a acestora, de reguli care perpetuează excluderea. Intervenţia doamnei Creţu a avut loc în cadrul dezbaterii raportului Panayatopoulos-Cassiotou privind “anul european de luptă împotriva sărăciei şi excluderii sociale“. 
“Ceea ce Comisia doreşte să amintească prin documentul propus, noi ştim prea bine: există un număr prea mare de europeni care trăiesc în sărăcie, incluzând sărăcia absolută. Politicienii care nu ştiu acest lucru ar trebui să-şi asume o mare parte a culpei …

Editoriale, General »

[15 Jun 2008 | 5 Comments | 428 views]

Lipsesc mai mult decat as vrea de pe blog. Promit sa nu mai fac. Agenda este insa atat de incarcata si campania de infocata… Campania s-a terminat!Cateva impresii despre experienta saptamanii trecute, cand am fost la Napoli, unde s-a reunit Grupul Socialist, puteti citi in Cronica romana.

Editoriale, General »

[10 Jun 2008 | 7 Comments | 429 views]

Nimic mai respingator ca un politician care tine lectii, stiu. Nici pe profesori nu-i rabdam prea usor. Dar am “comis-o” din nou. Recunosc! In Cronica Romana  de luni. Astept acuzatia ca apartin vreunei miscari teroriste…

General »

[6 Jun 2008 | 2 Comments | 402 views]

Pentru mai multe informatii despre conferinta privind “Normalizarea relatiilor Uniunea Europeana - Cuba si potentialul de cooperare pentru dezvoltare“  aveti cateva documente prezentate in cadrul dezbaterilor.
Prezentarea domnului Dr. Luther Castillo Harry (ppt 7.41MB)
Prezentarea “La cooperacion de Cuba en el mundo” (ppt 10.30 MB)
Discursul europarlamentarului Miguel Ángel Martínez (doc 34 KB)
Imi cer scuze pentru ca sunt in limba in care au fost prezentate. Dar cum nu ne intelegem cand vorbim aceeasi limba, un experiment poliglot poate faciliteaza comunicarea…

Stiri »

[5 Jun 2008 | 6 Comments | 480 views]

Bruxelles, 5 iunie 
Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a atras atenţia, miercuri seara, în plenul Parlamentului European, asupra  necesităţii combaterii cauzelor prostituţiei forţate, un vestigiu al sclaviei în secolul XXI. Intervenţia doamnei Creţu a avut loc în cadrul discuţiei din plenara PE privind “Prostituţia forţată şi traficul de fiinţe umane, în special de femei, în scopul exploatării sexuale în timpul Campionatului European de fotbal din 2008″. 
“Traficul de fiinţe umane reprezintă o activitate ilegală dar pentru care există  totuşi, şi cerere şi ofertă; o ţară cu o cerere semnificativă joacă un rol la fel de mare în traficul de persoane ca şi ţara de origine“, a declarat doamna Creţu.   
Potrivit eurodeputatei, “dincolo de faptul că traficul de persoane reprezintă o încălcare gravă a …

Editoriale, General »

[2 Jun 2008 | 4 Comments | 1,052 views]

Astazi reiau o idee fixa (critica votului uninominal) cu argumentele pe care ziua de ieri ni le ofera si pe care, o spun cu tristete, le-am anticipat… In Cronica Romana!