Home » Arhiva

Articole din luna August 2008

General »

[31 Aug 2008 | 19 Comments | 482 views]

Indemnul se adreseaza democratilor americani dar si femeilor de toate natiile.
A facut cariera o anecdota care spunea ca nu conteaza cine castiga alegerile in SUA, oricum va fi mai bine. Astazi ma indoiesc de adevarul ei. 
Politica lui George Bush i-a facut pe ne-americani sa urasca America; pe americani,  sa-l urasca doar pe Bush. Il iubesc insa suficient grupurile influente extrem conservatoare si reactionare din politica americana. Ii iubesc politica. Lor  li se parea ca McCain e prea “liberal” (pentru cei despre care vorbesc, termenul are conotatii ce trimit la diavol si destrabalare). Si tot lor trebuie sa le fi venit ideea de a tempera presupusul liberalism  al candidatului republican propunand drept vice-presedinte o figura mai conservatoare.
Nimic nefiresc pana aici. Orice partid incearca sa-si pastreze …

Editoriale, General »

[25 Aug 2008 | 25 Comments | 457 views]

Va propun o discutie despre tinerete cu batranete, copiii pe care ii dorim si pe care nu-i iubim, politicile absente si politicile absurde… Un punct de plecare poate fi editorialul de maine; e despre o problema politica arzatoare - provocarile demografice. Se mai poate adauga si tema cercetarilor sociologice sublime la noi dar care, stiti, ca la Caragiale…Vorbim despre ceea ce se intampla in societate dar nu stim in fapt ce se intampla; generalizam impresii personale. Sociologii se ocupa doar cu sondajele de opinie; au intrat in uitare Gusti si ceilalti inaintasi care au impus sociologia ca stiinta. Iar unde nu-i stiinta, nu-i… politica demografica coerenta si de bun simt.

General »

[25 Aug 2008 | 7 Comments | 436 views]

Astazi reincepe activitatea la Bruxelles; cu bugetul 2009, pachetul legislativ referitor la telecomunicatii, noile propuneri in domeniul social, directiva privind siguranta jucariilor si atatea alte teme.
Am cateva rapoarte grele  in responsabilitate. Bugetul 2009 este deja in faza amendamentelor; incep sa lucrez la despagubirile in justitie pentru incalcarea regulilor anti-trust, programul european pentru accesul romilor pe piata muncii, factorii de crestere a preturilor la petrol… Va urez si voua ceea ce-mi urez si mie: EFICIENTA MAXIMA!
PS
Plafonul prabusit de la Strasbourg ne tine la Bruxelles si pe timpul plenarelor. Lucrul este favorabil cresterii productivitatii muncii. Tot rau-i spre bine?!

Editoriale, General »

[18 Aug 2008 | 51 Comments | 511 views]

Din datorie si mai putin de placere continui sa fac cronica subiectiva a ceea ce s-a intamplat la Parlamentul European in acest an; din amintiri, pentru ca  activitatea o reincepem de abia saptamana ce vine. La Cronica Romana, ca in fiecare marti.  Imi place grozav faptul ca marti incepe totdeauna luni!Abia intoarsa asta noapte de la Barcelona, am scris prost astazi; dar ce-am spus e adevarat. Din pacate, cred ca sunt putini care o spun…

Editoriale, General »

[11 Aug 2008 | 13 Comments | 445 views]

Descopar impreuna cu fiul meu o lume fabuloasa, cu o imaginatie debordanta - lumea lui Antonio Gaudi. De la Barcelona am scris aceste randuri. Nu ma pot rupe de ceea ce se intampla in lume si traiesc cu tristete faptul  de a fi avut dreptate cand am spus ce am spus… Urasc realismul politic!

Editoriale, General »

[5 Aug 2008 | 5 Comments | 385 views]

Am revenit din Tunisia in tara. M-am plimbat, cu gandul, pe la Bruxelles si am scris acest text.Astazi incep sa raspund la intrebari si sa va pregatesc cateva fotografii. De la evenimentele politice, nu prea am pentru ca ori nu era voie de luat imagini ori eram eu “in centrul atentiei” si nu puteam sa scot camera si sa incep sa-i fotografiez pe cei din jur… Am cateva vederi cu natura (inclusiv cea umana, uneori).