Home » Arhiva

Articole din luna December 2012

General »

[31 Dec 2012 | 6 Comments | 3,288 views]

UN 2013 NOROCOS, ÎN CARE SĂ ZĂRIM O LUMINIȚĂ LA CAPĂTUL DRUMULUI!
SĂ FIȚI IUBIȚI!

PS
Am scris titlul amintindu-mi de o remarcă amară a unui amic; nu e american și nu are superstiții legate de 13. Dar, cum nu putem controla  totul, zicea că ne trebuie și un pic de noroc, că sănătoși, tineri  și fericiți erau și cei de pe Titanic…

General »

[30 Dec 2012 | 33 Comments | 3,513 views]

Îmi promisesem să mă abțin; de la politică. Nu de tot! Doar câteva zile. Dar a venit din nou 30 decembrie, zi asociată de cei care au încă memorie cu ideea de republică.Sărbătoare nu mai este…
Eu sunt republicană. Consider că este cea mai bună formă de organizare a statutului dintre cele experimentate. Românii au făcut această alegere. Constituția prevede de la articolul 1 faptul că România este republică. La articolul 152 se prevede chiar că forma republicană de guvernământ se numără printre aspectele nerevizuibile ale Constituției.
Suporterii monarhiei au tot dreptul să se exprime și să-și apere credințele, chiar dacă deseori confundă respectul față de un personaj istoric cu aprecierea pentru forma de guvernământ. Numărul monarhiștilor a variat în ultimii douăzeci …

General »

[23 Dec 2012 | One Comment | 3,634 views]

Sărbători minunate, cu speranta, liniste, prieteni si iubire! Tuturor!
Să iasă curcubeul! Ca acesta:

Stiri »

[12 Dec 2012 | 4 Comments | 4,998 views]

Sunt bunica! Toată lumea este emotionata! Gata!

General »

[11 Dec 2012 | 3 Comments | 3,067 views]

Felicitările și mulțumirile se adresează tuturor! Tuturor celor care au votat, s-au implicat, au participat, nu au împiedicat, au urmărit cu interes, nu au schimbat postul în timpul emisiunii electorale, s-au oprit un minut în stradă să vorbească cu candidații, mai speră…
S-a încheiat și campania aceasta. Colegii mei de la Vaslui s-au dovedit încă o dată puternici - pentru că cine se aseamănă se adună, nu!? Toți candidații noștri au reușit să obțină majoritatea absolută a voturilor valabil exprimate. Trăiască echipa! 10 locuri din 10!
În Colegiul 2 Senat, unde am fost eu candidată, am reușit să obținem 69,17%. Cine nu e responsabilizat de un asemenea scor nu are ce căuta în politică!!!
PS
Promit să scriu în continuare. Promit și o analiză …

General »

[7 Dec 2012 | 10 Comments | 3,709 views]

Duminică este ziua în care suntem toți perfect egali. Fiecare are votul său; unul singur. Faceți uz de el! Nu-l risipiți!
Prietenii mei din politica internațională  ar vota, dacă ar putea. I-am reunit în continuare pe cei care v-au scris în această campanie. (textele originale se găsesc publicate  la secțiunea Știri )
”Am cunoscut-o pe Gabriela Crețu în ultimii ani, în calitatea mea de  președinte a Asociației Foștilor Membri  ai Parlamentului European. Cei care  îi admirăm activitatea politică și convingerile am fost încântați să aflăm că s-a decis să candideze la viitoarele alegeri din România.

Interesul și cunoștințele  în domeniul afacerilor europene,  o parte vitală a perspectivelor României, este o primă contribuție pe care o poate aduce. După ce a servit ca deputată  …

Analize, General, Interviuri, Politice »

[6 Dec 2012 | 3 Comments | 3,303 views]

Puteți citi mai jos ultimul interviu acordat în această campanie electorală. Reiau câteva idei din cele anterioare și spun multe lucruri noi. Bârladul și bârlădenii sunt elementul de referință.
1) Ce v-a determinat sa doriti revenirea in viata politica parlamentara, in urmatorii patru ani? De ce opțiunea pentru Colegiul electoral senatorial Bârlad?
Nimeni nu alege politica. Politica te alege ea pe tine. Din viața politică eu nu am ieșit niciodată; doar din parlament. Ieșirea nu s-a produs  la dorința sau din inițiativa mea, o spun întotdeauna; cred că ar fi fost mai bine să continui; cred asta astăzi, mai mult decât acum trei ani. Înnoirea echipei europene în 2009 nu s-a dovedit la niciun partid în măsură să facă din români cetățeni …

General, Stiri »

[2 Dec 2012 | No Comment | 3,481 views]

Vicent este unul dintre cei mai buni colaboratori pe care i-am avut în Parlamentul European. Am fost împreună mai ales în delegațiile noastre în America Latină, lume pe care o cunoaște încă din tinerețea în care a fost aproape de Salvador Allende.
Astăzi este lider al curentului ”Stânga Socialistă” din Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) și parlamentar european. Profesor de agronomie la Universitatea din Valencia, Vicent este implicat în ”exportul” de politici agricole în țările  în curs de dezvoltare și este activ în Forumul Social Mondial. Mă bucură prietenia pe care am reușit să o construim și menținem în acești ani.
La modul cel mai serios din lume, vă scrie câteva rânduri.
”Los diputados europeos suelen ser unos grandes desconocidos de la ciudadanía …