Home » Arhiva

Articole din luna December 2013

General »

[16 Dec 2013 | 7 Comments | 972 views]

Cauza generează efectul! Nu există argumente care să sugereze faptul că, dacă procedăm în exact aceeași manieră, vom obține rezultate diferite.
Drept urmare, trebuie schimbată maniera de lucru pentru a evita consecințele nedorite; ele nu dispar de la sine…

Editoriale, General »

[10 Dec 2013 | 2 Comments | 1,490 views]

Astăzi este 10 Decembrie. Cei care considerați că drepturile vă sunt respectate, să trăiți! Cei care simțiți că uneori vă sunt încălcate, să luptați! Niciun drept nu este câștigat o dată pentru totdeauna! Nimeni nu are dreptul de a se supune!
PS Pentru cei care au uitat sau nu au învățat istoria contemporană, în această zi, în 1948, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat “Declaraţia universală a drepturilor omului”.

General »

[3 Dec 2013 | No Comment | 566 views]

Astăzi este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Este o zi în care ar trebui să ne amintim ceea ce uneori ignorăm -  că nu avem dreptul să excludem sau marginalizăm și că avem obligația să susținem și includem social pe cei care, pe lângă toate calitățile lor, au și o dizabilitate recunoscută.
Există însă dizabilități mult mai grave decât cele recunoscute. Astăzi, îmi îndrept un gând pios spre cei fără caracter și spre cei fără inimă; și ei trăiesc printre noi; sunt destui… Aceste handicapuri sunt greu de dus; nu de cei care le posedă; de cei care le suportă…

Editoriale, General »

[1 Dec 2013 | No Comment | 580 views]

Nu-mi plac paradele militare de Ziua Națională. Am crezut întotdeauna că ar trebui să fie o zi de bucurie pentru fiecare  și cu fiecare. Dat fiind că ne sărbătorim ziua  pe 1 Decembrie, cu atât mai mult. Unirea, națiunea a făcut-o! E bine ca oamenii să-și amintească că acest popor a fost capabil de lucruri mari; ca să mai fie! Mi-ar plăcea să văd femei și bărbați, copii și nepoți și țărani cu căruțele împodobite defilând pe străzile unde, de regulă,  le este interzis. Așa  s-au strâns la Alba Iulia  o sută de mii și așa continuă să meargă o parte și astăzi, pe unde li se permite…
Totuși, m-am dus, pentru că, silită de împrejurări, eram în București în această …