Home » Arhiva

Articole din luna March 2015

Editoriale, General »

[16 Mar 2015 | 2 Comments | 7,729 views]

Tensiunile din regiune cresc. Noul razboi rece, care deja s-a instalat deși nu o recunoaștem, dă semne că se poate  transforma oricând în razboi; punct. Dialogul politic și aplicarea fragilelor acorduri existente sunt subminate prin gesturi și declarații belicoase. Unii decidenți par să fi uitat că pacea este mai bună decât orice război, chiar și decât un război victorios; alții au liniștea celui care a învățat bine lecția leului - voi duceți războiul, că noi câștigam pacea.
Cetățenii sunt îngrijorați; cei tineri, mai mult. Ei se întreabă și ne întreabă direct, dacă Parlamentul mai există și dacă-i aude. Alții întreabă dacă România se comportă ca membru cu drepturi depline în Uniunea Europeana și în NATO și care-i poziția ei.
Cetățenii știu un …

General »

[10 Mar 2015 | No Comment | 5,442 views]

In calitate de raportoare la CAE permiteți-mi sa fac câteva observații in legătura cu propunerea legislativă.
Expunerea de motive, ca și punctul de vedere negativ al guvernului, invocă Art.130 al TFUE, cel referitor la independența băncilor centrale.
Propunerea legislativă dorea s-o întărească. Guvernul refuza, de teamă să nu o știrbească.
Stimați colegi,
Acest articol, 130, este, poate, cel mai pervers și antidemocratic articol din tot tratatul.
Pentru cei care nu știu, independența băncilor centrale se manifestă față de state. Această măsură, relativ recentă și nu peste tot introdusă, înseamnă că statul rămâne cu răspunderea față de buna funcționare a economiei dar pierde pârghiile monetare de intervenție - masa monetară, creditul, rata dobânzii, rata de schimb.
Primul însemn al suveranității unui stat - emiterea de moneda - …

General »

[1 Mar 2015 | No Comment | 5,844 views]

Domnul Radu Negru, prietenul nostru, al celor câțiva care am mai rămas pe acest blog, face un comentariu remarcabil la interviul pe care l-am acordat pentru Argumente și fapte. Îl reiau aici, fără să-i fi cerut voie; are o claritate de care cred că avem nevoie. Cine nu are înțelepți, să și-i cumpere, zice un proverb.
O primăvară frumoasă, Radu Negru!!! În țară, se poartă mărțișoare.
”Am citit si recitit interviul acordat de doamna Gabriela Cretu - pe care l-am descoperit, recunosc, cu intarziere - si m-am bucurat ca, în sfârșit, aflu opinia unui fruntaș social-democrat care nu se sfiește a spune unele adevaruri despre partid, deși încă nu destul de răspicat.
Indata dupa cunoasterea esecului candidatului PSD la alegerile prezidentiale a …