Home » Arhiva

Articole din luna October 2015

General »

[29 Oct 2015 | No Comment | 361 views]

Nu putea fi mai clar si mai sugestiv! Mi-ar plăcea să înțeleagă asta câțiva din colegii mei politicieni. Cei care au fost la plenul de ieri, știu de ce…
“Leadership isn’t just the ability to attract followers. Otherwise some of the worst tyrants in history would be considered great leaders. They weren’t leaders; they were demagogues. There’s a difference.
A leader brings out the best in his followers. A demagogue brings out the worst.
Leaders inspire tolerance. Demagogues incite hate.
Leaders empower the powerless; they give them voice and respect. Demagogues scapegoat the powerless; they use scapegoating as a means to fortify their power.
Leaders calm peoples’ irrational fears. Demagogues exploit them. ” Robert Reich

Discursuri, General, Politice »

[18 Oct 2015 | One Comment | 3,789 views]

Dragele mele colege și dragi colegi,
orice rang ați avea și de oriunde sunteți,
Astăzi, mă voi adresa, din toată inima, rațiunii dumneavoastră!
Va fi un discurs la rece!
Despre pericole și despre viitor!
Un partid de stânga capabil să exercite puterea e de neprețuit pentru o construi o societate bună pentru fiecare; poate propune proiecte, poate mobiliza energii, poate găsi un loc în lume acestei țări, cu oamenii ei cu tot. Partidul nostru ar putea asta!
Din acest motiv, reprezintă o țintă permanentă și o tentație. Țintă pentru cei care nu vor să schimbe starea de fapt, căci le convine, tentație  pentru cei care vor să-l privatizeze sau deturneze de la scopurile sale. Cu asta trebuie să ne obișnuim!
Să ne uităm la țările din …

General »

[13 Oct 2015 | No Comment | 513 views]

Stimate colege, stimați colegi,
Am primit de la organizația județeană din care fac parte recomandarea onorantă de a candida la o funcție de vicepreședinte la Congresul Partidului Social Democrat din 18 octombrie.
Numeroși colegi din diferite alte organizații și-au arătat sprijinul și intenția de a-mi acorda votul lor. Încrederea acestora m-a responsabilizat și mai mult  în abordarea competiției interne. Acesta este motivul pentru care mă adresez cu rugămintea de a-mi lua în considerare candidatura atunci când analizați și discutați cu ceilalți delegați  pe cine ar trebui  să  votați la congres.
Cei 25 de ani neîntrerupți de activitate  în cadrul partidului sunt testul cel mai important pe care cred că îl pot trece. Mi-ar plăcea să conteze pentru un răspuns pozitiv atașamentul …