Home » Arhiva

Articolo din anul 2017

Analize, Discursuri, General, Politice »

[14 Nov 2017 | 4 Comments | 14,921 views]

Stimați prieteni,
De o vreme, multe instituții și persoane implicate  simt datoria să reflecteze pe seama  viitorului Uniunii Europene, al euro și, în acest context, al aderării noastre. S-a creat o adevărată emulație. Mă bucur că am fost, cu masa rotundă organizată în alt 13, în 13 iunie, printre cei care au deschis dezbaterea națională. Regret doar că mulți dintre participanți sunt aceiași și că nu sunt mai numeroși decidenți prezenți.
Este necesar să înțelegem corect și să decidem în cunoștință de cauză  pentru că Uniunea Europeană se află într-un moment când decizii importante trebuie luate; spun asta fără să fiu de acord cu cei care cred că ne-am afla, ca europeni, într-o situația catastrofală:  prea mulți ciocli lasă să se înțeleagă …

Analize, Conferințe, Discursuri, General, Politice »

[31 Oct 2017 | One Comment | 12,727 views]

Stimați prieteni și participanți,
Personal, sunt federalistă; o federalistă de stânga. Realismul critic care va transpărea din prezentarea mea, subliniez din start, nu este euroscepticism; este efortul de a face un diagnostic corect și onest al stării de fapt, cu speranța de a putea construi un lung viitor european  și a nu rămâne doar cu trecutul comunitar de un deceniu, cel pe care îl celebrăm astăzi.
Democrația este dar… nu funcționează
Sunt singurul parlamentar vorbitor în conferință, în această calitate. Asta mă obligă să analizez politicile de adoptat prin prisma efectelor asupra cetățenilor și a reacției acestora față de ele, pentru că decizia economică este cea  mai politică dintre decizii, în ciuda a ceea ce se sugerează când se vorbește despre …

Analize, Discursuri, General, Politice »

[28 Jun 2017 | 2 Comments | 18,148 views]

La 9 mai 1877, oamenii politici ai epocii au avut curajul să proclame și afirme o independență pe care poporul roman a câștigat-o apoi cu sânge! Independența politică! Era capacitatea de a-și decide viitorul; nu și de a-l construi. Construcția a urmat după! Cu suișuri și coborâșuri. Și cu prea multe sacrificii. Inclusiv de vieți omenești.

La 9 Mai 1945, se punea capăt, în Europa, unui razboi care a arătat toată partea cinică, violentă, irațională a umanității; sau liderilor ei.  A distrus vieți, nediscriminatoriu, de civili, mai mult decat militari, de copii, femei, tineri și bătrâni, fără vreo diferență sau milă. Între 70 si 86 de milioane de oameni au murit; bombardați,  împușcați, gazați, înfometați, sufocați…
Bucuria păcii, în 9 Mai, a …

General »

[26 Mar 2017 | 3 Comments | 18,254 views]

Remarc o așa ipocrizie și uitare colectivă în spațiul virtual - și în cel real, de altfel - încât mă văd obligată să vă reamintesc câteva lucruri.
Dragi prieteni, ori glumiti, ori nu stiti despre ce vorbiți! Textul de mai jos e vechi, situația, aceeași!
1. Avortul nu este vreo plăcere perversă de care femeile vor să se bucure și pentru care, drept urmare, luptă.
2. Avortul nu este o masură contraceptivă; avortul este doar o soluție socială tranzitorie, pentru situații limită; și nu e obligatorie! Cei care susțin accesul liber la avort susțin, de asemenea, toate măsurile care pot reduce la minim necesitatea acestuia.
3. Drepturile sexuale și reproductive nu încep cu avortul și nu se reduc la avort; ele includ, în egala …