Home » Arhiva

Articole din luna February 2019

Stiri »

[23 Feb 2019 | No Comment | 84 views]

”Subminarea Uniunii ar fi o rușine și un pericol. Reformarea, o necesitate”, a susținut   Gabriela Creț.
Președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senat, a participat, în perioada 18-19 februarie, la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în Uniunea Europeană – Semestrul European, desfășurată la Bruxelles. Reuniunea, organizată de Parlamentul României și Parlamentul European, se înscrie în seria de conferințe interparlamentare din cadrul Președinției rotative a Consiliului UE, deținute de țara noastră.
Printre temele abordate în cadrul conferinței s-au numărat: cadrul financiar multianual 2021-2027; Reformarea sistemului financiar european; Convergență, stabilitate și coeziune în Uniunea economică și monetară - rolul cadrului financiar multianual; Semestrul European – efectele în practică pentru coordonarea politicilor economice.
În intervenția din prima zi a conferinței, președinta Comisiei pentru …

Stiri »

[19 Feb 2019 | No Comment | 79 views]

Doamna senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senat, a condus delegația Senatului României, în perioada 18-19 februarie, la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în Uniunea Europeană – Semestrul European, desfășurată la Bruxelles. Din delegație au mai făcut parte domnii senatori Bodog Florian-Dorel și Vasile Ilea. Reuniunea, organizată de Parlamentul României și Parlamentul European, se înscrie în seria de conferințe interparlamentare din cadrul Președinției rotative a Consiliului UE, deținute de țara noastră.  Printre temele abordate în cadrul conferinței s-au numărat: cadrul financiar multianual 2021-2027; Reformarea sistemului financiar european; Convergență, stabilitate și coeziune în Uniunea economică și monetară - rolul cadrului financiar multianual; Semestrul European – efectele în practică pentru coordonarea politicilor economice.
În intervențiile sale din …