Home » Arhiva

Articole din luna March 2019

Stiri »

[25 Mar 2019 | No Comment | 147 views]

”Vrem unitate în diversitate dar alimentăm divergențe în inegalitate!” a afirmat Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene și coordonatoare a dimensiunii parlamentare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, vineri, 22  martie, la conferința cu tema „Reforma Politicii Agricole Comune”.
Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Ministrul delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România (IER), în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București.
În cadrul reuniunii, doamna senator a afirmat că „Uniunea Europeană  reunește societăți democratice care ar fi trebuit să ofere cetățenilor ei bunuri publice de bază; atunci când nu se întâmplă asta, coeziunea socială este afectată și apar consecințe negative. Astfel, în contextul actual, pe fondul tulburările sociale și al declinului proiectului …

General, Politice, Stiri »

[21 Mar 2019 | No Comment | 102 views]

”Avem nevoie de poduri care să unească, nu de granițe care să despartă!”  a fost mesajul transmis de Gabriela Crețu la cea de-a VI-a Conferinţă a parlamentarilor din Regiunea Dunării
Joi, 21 martie, Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru Afaceri Europene și coordonatoare a dimensiunii parlamentare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a participat la cea de-a VI-a Conferinţă a parlamentarilor din Regiunea Dunării, organizată la Palatul Parlamentului din București.
În cadrul reuniunii, doamna senator a afirmat că realizarea de progrese vizibile în implementarea Strategiei Uniunii Europene privind Regunea Dunării (SUERD) este un obiectiv al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, ceea ce transformă conferința într-un eveniment semnificativ, chiar dacă nu se numără printre evenimentele oficiale ale Președinției.
De asemenea, președinta Comisiei pentru …

Stiri »

[19 Mar 2019 | No Comment | 90 views]

”Brexitul este o lecție ce trebuie învățată!” a susținut Gabriela Crețu la lansarea și dezbaterea raportului de cercetare „Marea Britanie – România. Relație specială după Brexit”
Comisia pentru afaceri europene a Senatului a organizat marți, 19 martie, lansarea și dezbaterea raportului de cercetare „Marea Britanie – România. Relație specială după Brexit”, lucrare academică semnată de cercetători români și britanici de la Institute for Diplomacy and International Governance, London, UK și Centrul pentru Politică Externă și Studii de Securitate, Craiova, România.
La eveniment au participat senatori și deputați din Comisia pentru afaceri europene, Comisia pentru politică externă, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, precum și reprezentanți ai mediului academic, iar ministerele de resort au fost reprezentate la nivel de secretar de stat.
Gazdă …

Stiri »

[5 Mar 2019 | No Comment | 76 views]

”Nu există discriminare și discriminați fără cineva care discriminează!”, a afirmat gabriela Crețu  în cadrul Conferinței la nivel înalt privind cadrul UE pentru strategiile naționale pentru incluziunea romilor
În calitate de vorbitor principal, doamna senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene a încheiat, marți, 5 martie, prin intervenția sa, Conferința la nivel înalt privind Cadrul UE al strategiilor naționale pentru incluziunea romilor de la București.
Doamna senator Gabriela Crețu a salutat inițiativa de a organiza această conferință organizat în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene ale cărei priorități declarate  se concentreză pe cetățean și coeziune.
Poziționarea doamnei senator a fost bazată, pe de o parte, pe calitatea sa de reprezentant al stângii, interesat în incluziune socială și combaterea discrimării,  și pe …