Home » Arhiva

Articoloe din ziua 15 April 2019

Analize, Discursuri, General, Politice »

[15 Apr 2019 | 2 Comments | 345 views]

Stimați colegi,
Doamnelor si domnilor ambasadori,
Mă bucur foarte mult să fiu din nou aici, în Belgrad, după excelenta conferință dedicată păcii și dezvoltării, la care am avut onoarea să vorbesc anul trecut.
Aș începe cu câteva cuvinte în calitatea mea oficială, de președintă “la puterea a treia” pe durata acestor șase luni, prezidând Comisia pentru Afaceri Europene, Troika prezidențială a COSAC – conferința-soră din Uniunea Europeană - și Comisia Comună pentru Coordonarea Președinției României. Voi continua într-o manieră mai personală, deoarece parlamentarii au libertatea și obligația de a-și exprima opiniile mai puțin diplomatic.
Dragi prieteni,
Trăim într-o perioadă foarte importantă, plină de responsabilitate, mai ales pentru noi, românii, având în vedere că este prima noastră Președinție, într-un moment provocator ale istoriei europene, …

Stiri »

[15 Apr 2019 | No Comment | 43 views]

”Criteriile de la Copenhaga necesită o reinterpretare, dat fiind  schimbările petrecute!” a afirmat Gabriela Cretu la a XV-a Conferință a Comisiilor pentru Integrare Europeană din Balcanii de Vest.
Conferința are loc la Belgrad, găzduită de Parlamentul Republicii Serbia. Participă reprezentanți ai Comisiei Europene, Guvernului Sârb, parlamentari din toate statele din regiune, membri ai societății civile. Președinta CAE, Gabriela Cretu, a fost invitată ca vorbitor proncipal în calitate de președintă în exercițiu a Trokăi prezidențiale a COSAC - Conferința Comisiilor pentru Afaceri Europene din parlamentele UE, singurul organism parlamentar cu bază legală  în Tratate.