• In General
 • pe

A inceput campania!

Tonusul pare bun. Astazi am fost la Vaslui, Husi, Arsura si Cretesti.

Urez tuturor colegilor care candideaza si echipelor de campanie multa energie si rezistenta pana la alegeri, bucuria victoriei pe 1 iunie si munca responsabila in comunitatile pe care le reprezinta patru ani dupa aceea. Sa fim alesi!

19 comentarii la “A inceput campania!”

 • gigi capsunaru

  LOL Pai Moldova ii rosie prin definitie, de 60 ani incoace.Clar ca tonusu'( ce-o fi ala?)ii bun.
  Sper sa nu castigati nici 1% !

 • Darius F

  Da, Gabriela, a inceput. Bafta multa tuturor PSD-istilor si lui Sorin Oprescu!!. Daca aveti chef sa ascultati un imn dragut de campanie da-ti o tura si pe la mine.
  Salutari tuturor bloggeritelor bruxeleze si binenteles salutari si lui ice flame.

 • gigi capsunaru

  @ roxana :
  Corect ar fi : delo bafto !
  Da’ se pare ca nu numai chimia(??)pietroaielor ii vine bine, ci si limbile straine .lool

 • suzzy

  Domnule Gigi, (interesant prenume, mai exista si unul Becali cu acelasi prenume, si la fel de artagos.), nu va inteleg sincer atitudinea, pana acuma ati atacat-o doar pe doamna Cretu, mai nou pe Caty, Biblotecarul si Roxana, ceva mai folositor nu stiti sa faceti?Imi pare rau ca va irositi timpul aruncand cu noroi in oameni pe care nu ii cunoasteti, daca i-ati cunoaste sunt sigura ca nu ati mai face-o!
  Va doresc spor la documentare, poate cumva aflati cine sponsorizeaza vizitele la PE si deplasarile parlamentarilor, ca vad ca tare va mai deranjeaza la stomac!!

 • Cathy

  @ Suzzy
  Nu te mai consuma, scumpa mea, amicul Gigi actioneaza conform sumelor cu care este platit sau conform ordinului ce i s-a dat. Oricum, „infiltrat” este, dupa cum se vede, dar sa nu il ajutam sa fie si „infiltrat cu succes”! Nici de as avea timp nu mi-as mai bate capul cu dumnealui. Hai sa-l ignoram, ca se va plictisi repede, sau stapanii lui, nemaivazand rezultate, or sa-l retraga.

 • carmen

  eu as mai ura si minte limpede candidatilor si mai ales echipelor de campanie, dar mai ales multa bafta putinelor femei implicate direct in aceasta campanie. asi fi dorit sa fim mult mai multe. si nu neaparat ca nu ne-au pus „ei” pe liste dar nici noi nu ne-am implicat suficient. sper macar pe cele cateva sa le sustinem moral si mai ales direct prin suport logistic. multa bafta. sper sa avem motiv de sarbatoare pe 1 iunie.

 • Peter Gluck

  Nu are decat o legatura indirecta cu tema; nu stiu in ce masura politica este o stiinta exacta dar daca e, are o matematica aparte.
  Una dintre legile matematicii politice, de fapt o inecuatie e asta:

  “Daca B este mai rau ca A, asta nu inseamna deloc ca A este mai bun ca B.

  Se refera atat la candidati cat si la partide.
  Oare cum trebuie folosita practic?
  Peter

 • Darius

  Corecta inecuatia Peter dar in Romania ultima ei parte este prea putin constientizata.

 • gigi capsunaru

  @ Suzy & Cathy !
  A spune lucrurilor pe nume inseamna atac?
  Iar cat despre eurodiputata, pai asta-i nimic pe langa ce ar trebui sa suporte intr-o tara normala, democratica cu adevarat.
  Aveti creierul anchilozat in ceausism doamnelor !
  P.S.
  Socialismul este antecamera dezastrului comunist.
  Tot ce se aduna sub semnul socialismului inseamna lene,incompetenta si coruptie(coruptia este prezenta si in alte orientari,desigur, dar socialismul o ridica la nivel de pricipiu bazic existential)
  Dvs. stiti ca in Romania 25% din populatia activa este BUGETARA ?? Daca sumam si celalte categorii care primesc bani de la buget dezastrul este pe deplin justificat. Pe deasupra,bomboana pe coliva, MAFIA OLIGARHICA !! si ca si cum astea nu ar fi de ajuns ,trebuie sa adaugam si slaba productivitate in munca.
  Iata ce si la ce a contribuit PSD in frunte cu ilustrii sai conducatori(ajutati desigur,de persoane ca dvs)
  Va doresc buget fericit !

 • doinaş

  Am o singura intrebare (retorica?): este intr-adevar PSD raspunsul la problemele noastre?

  Admit ca: are intr-adevar un mare numar de specialisti, ca politicile de stanga, in teorie cel putin, sunt agreate de populatie (poate si cele mai corecte, daca sunt aplicate sustinut si coerent).

  Si daca PSD ar putea fi raspunsul la nivel national, cum sta situatia la local?

  O parte din raspuns este- la nivelul localitatii mele nu! Cel putin nu cu actualul candidat-purtator de imagine. Eu, personal estimez ca nu are sanse de a intra in turul 2, daca vor fi doua tururi.

  Pentru ca indiferent care ar fi viziunea politica, pana la judete si localitati se disipeaza si aplicarea lasa cel mai adesea de dorit.

  Nu stiu ce minte au cei care l-au propus, pentru ca inafara de faptul ca e frumusel si tinerel, si relativ articulat, nu mai are nimic (inafara de scandalul cu molestarea sotiei).
  In campania de acum 4 ani cand au pus in fata o – nu stiu avocata sau judecatoare cu deviza : votati-o pe mami! a fost culmea prostiei.
  Oricum, eu nu-mi doream decat sa votez o femeie, si, daca respectiva s-ar fi prezentat la un nivel acceptabil, nu la nivelul actualului primar, dar sa nu-mi fie jena cu ea- o votam. Regret, nu a fost asa.

  Si revin la intrebarea initiala care nu mai este retorica: este acest tip raspunsul la problemele noastre, cand vorbim de alegeri locale?

  Care ar fi motivatia noastra de a vota un tip cu o imagine…nu tocmai buna? Cum ar putea fi, pe plan local, importanta alegerea unui tip pe motivul ca reprezinta un partid si o viziune politica?

  De ce sa-l votez?

  Cetateanul turmentat

 • Bibliotecaru

  Eu aş adăuga ceva la enunţul lui Peter Gluck, ca o consecinţă:
  Dacă „A” este opusul politic a lui „B”, totuşi „non A” nu înseamnă deloc „B”.

 • Bibliotecaru

  @ doinaş
  Nu pot răspunde la întrebarea „este intr-adevar PSD raspunsul la problemele noastre?”, decât dacă îmi poţi lămuri ce înseamnă PSD.
  (uite cum am reajuns la problema doctrinară.)
  Actual, toate partidele din România sunt definite de liderii care le conduc şi nicidecum de doctrina care le guvernează. Cel mai concret exemplu este percepţia clară PD-L=partid prezidenţial. În acest caz problema nu se mai pune la doctrină ci la corecta identificare a liderului. La fel, PNŢ-CD nu mai există pentru că nu mai ştie nimeni cine este preşedinte de partid la ţărănişti. PRM slăbeşte pentru că Vadim a început să fie înlocuit de Bolcaş, PSD-ul scade în procente faţă de acum 4 ani pentru că Mircea Geoană nu este simţit ca lider ci drept un co-lider printre alte două sau trei poluri de putere, doamna Popa nu poate schimba cu nimic imaginea de lider a domnului Voiculescu, în cazul dl. Petre Roman nici nu se ştie cum se numeşte partidul.
  În România se gândeşte partidul lui… şi urmează numele, renunţând practic la forma partidul… şi urmează orientarea doctrinară. Partidele sunt astfel de stânga sau de dreapta numai în discurs, în realitate sunt purtate de interesul liderului şi, desigur, al procentului din sondaje. Este avantajos ca PNL să vorbească de mărirea pensiilor, şi o va face, indiferent că nu este calea de dreapta. Pe la TV s-a ajuns în sfârşit la concluzia pe care o trâmbiţam peste tot de luni de zile: mărirea nejustificată economic a pensiilor nu aduce beneficiul real pensionarilor dar dă aripi inflaţiei şi mişcărilor sociale. Ceea ce nu pricep eu este cum de-mi dau seama eu de astfel de lucruri simple, care nici măcar nu sunt economist, şi un partid important, care are în spate o armată de „vizionari”, aflat şi la putere, nu pricepe aşa ceva. Logica îmi spune că nu priceperea este o problemă, voinţa este adevărata cauză. Logica îmi spune că puţin le pasă de economie cât timp câştigă primăriile, locuri în parlament… preşedinţia.
  „este intr-adevar PSD raspunsul la problemele noastre?”… o întrebare căruia nu-i voi da răspuns decât atunci când PSD va redeveni partid, adică un organism bazat pe principii doctrinare. Atunci voi spune „Orice partid doctrinar este mai bun decât un partid de lider!”
  Până atunci, ar trebui să transformăm acest tip de întrebare înlocuind partidul cu liderul său real sau formal.

 • gabicretzu

  Din aceasta dilema nu putem iesi, Peter si restul lumii, daca punem intrebarea gresita.
  Oamenii pot gresi, pot trada, se pot insela. Nici unul, individual luat nu are toate calitatile si cunostintele necesare…
  Intrebarea nu este cine e cel mai bun. Asta nici nu e o intrebare care are vreo legatura cu democratia (e intrebare aristocratica).
  Intrebarile ar fi: ce interese avem, ce program corespunde mai bine acestor interese si ce mecanisme de control civil dezvoltam pe parcursul celor patru ani dintre alegeri pentru ca cei pe care i-am votat sa nu se indeparteze de la program. Am mai putea sa ne intrebam la ce ne foloseste sa votam vreun splendid exemplar uman, sau grup de asemenea exemplare, care ar pune in practica cu succes tocmai acele masuri care ne submineaza propriile obiective…
  Aici il voi ruga pe Bibliotecar sa va tina cursul despre ideologizarea necesara; din pacate, trebuie sa plec. Spre deosebire de amicul Gigi, unii mai au si treaba de facut…

 • Bibliotecaru

  Cursul meu va fi scurt.
  Mergi drept până ajungi la o răscruce: înainte, stânga, dreapta. Dacă nu ai nici o idee despre unde duce fiecare dintre cărări, singura raţiune a alegerii este datul cu banul. Aşa că există o ante-alegere, ori să faci rost de o hartă (adică definire doctrinară pentru fiecare dintre cele trei posibilităţi), ori să mergi la întâmplare cu speranţa că măcar Dumnezeu te ajută să ajungi unde trebuie.
  În realitatea românească, este posibil ca cele trei căi să fie toate fundături, ba chiar unii să ceară întoarcerea înapoi spre locul de unde am plecat acum 18 ani. Dacă însă partidele îşi vor reface gândirea după nişte doctrine cât mai exhaustive, este ca şi cum mobilul numit România ar fi dotat cu GPS.
  (Cât de bine am găsit jocul de cuvinte înmagazinat într-un singur cuvânt, „mobilul”, obiect în mişcare, avere mobilă, schimbare, evoluţie dar şi motiv, cauză, ţintă. Plus legătura cu telefonia mobilă – GSM. Sunt foarte mândru de el.)

 • Darius

  Eu zic ca in alegerile locale prima intrebare pe acer ar trebui sa si-o puna alegatorul ar fi: „Cine are echipa cea mai buna”, pentru ca o primarie nu poate fi condusa de unul singur.

 • movvom

  Revenind la constatarea/avertizarea exclamativă din capul paginii, v-aş preciza, la rându-mi, că, într-adevăr, campania electorală a început şi la Satu Mare.
  Întru edificare vă invit – pe „toţi de faţă şi viitori“ comentatori – să vizitaţi http://www.dorelcoica.uapps.eu/. Condica de sugestii, reclamaţii, indicaţii şi inspiraţii este non-stop întredeschisă.
  UAPPS! (veţi vedea de ce!)

 • gigi capsunaru

  @ Darius :
  Fasss, da’ de ce nu ia psd-ul o initiativa legislativa in privinta obligatiilor si drepturilor primarului ?
  Adica : puteri sporite (mult), buget la dispozitie si contract !!! de executie.Nu indeplineste contractul, la puscarie ! Da, la parnaieee.Iar pentru luare de mita sau trafic de influenta, desfiintat social. In afara anilor de puscarie aferenti,care ar trebui multiplicati cu 5 sau zece. Ce spui domnule, ar mai fi circul asta electoral ?
  Absolut, ca acest sistem se poate adapta la orice nivel administrativ .
  Va spun Dvs. ca €parlamentara nu are timp si chef, ca mine !

 • georgescuradu

  Buna ziua! Mult succes in campanie, sper sa decurga totul intr o maniera pozitiva.
  sunt mai nou in lumea blogurilor sper sa purtam dezbateri in viitor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *