• In General
 • pe

A plecat și un bun prieten…

Nu l-am cunoscut în carne și oase. Doar în spirit și cuvinte. M-a provocat adesea să spun lucruri pe care,  altfel, nu le-aș fi spus  atât de explicit. M-a ajutat, m-a suplinit, a scris ceea ce eu lăsam printre rânduri. M-a cicălit deseori cu ideile sale pe care le urmărea cu o perseverență admirabilă; sau diabolică…

Mereu, m-a făcut să mă simt mai puțin singură pentru că știam că el este acolo, cu comentariile sale,  oricând scriam ceva. Se supăra tare. Îi trecea repede. Într-un cuvânt, era un prieten adevărat, cum rareori întâlnești. Am mai pierdut prieteni. Bibliotecaru este primul prieten-blogger pe care îl pierd. Mă doare ca și cum ar fi fost unul din copilărie. Poate este o dovadă că virtualul are realitatea sa proprie…

Odihnește-te în pace! Sper că Raiul are legătură la internet și vreun calculator model vechi, ca al tău…

7 comentarii la “A plecat și un bun prieten…”

 • Romanul Simplu

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pacepe Bibliotecaru ! L-am cunoscut pe bloggerul Bibliotecaru , si mie mi-a dat curajul ca sa ma exprim si sa scriu tot adevar si dreptate fara frica , m-a invatat sa fiu un luptator in bloguerrila digitala rosie .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.

 • N. Raducanu

  Si eu sunt zguduit de vestea mortii Bibliotecarului. Blogul lui, pe care il dorea « un pamflet politic si uneori cultural », era urmarit de foarte multi pentru ca din randurile lui reiesea dorinta autorului de a face ca democratia sa functioneze mai bine, iar Constitutia sa fie respectata. Era un om sensibil si politicos, care niciodata nu a ridicat tonul fata de unii comentatori ce il jigneau sau insultau. Ii citeam cu regularitate de cativa ani blogul, caci Gh. Florescu era fara indoiala un om de stanga, iar informatiile aflate pe aceasta cale erau certe, greu de gasit rasfoind presa. Am corespondat cu el si pe adresa personala (um0834@yahoo.com), cand doream sa fac niste comentarii si constatam ca mesajul intampina greutati de aparitie. Dupa 10 februarie pe blog a urmat o inexplicabila si lunga tacere, pe care – cu tristete – mi-o explic abia acum. Fie-i tarana usoara!

 • Peter Gluck

  O veste atat de trista…Bibliotecaru imi facea impresia unui om trist si fara incredere in viitor, dincolo de doza necesara de realism lucid. Banuiam pe undeva ca are o suferinta ascunsa. I-am admirat multe scrieri si mesaje, l-sm considerat un prieten cu care am si dispute amicale. Acum regret ca l-am contrazis in lucruri pentru care nu exista certitudini cum ar fi HAARP.
  Era tanar, talentat – moartea sa e o pierdere pentru e-cultura romaneasca.
  Draga Biblio, te rog sa ma ierti si sa ma intelegi. Odihneste-te in pace!

  Peter

 • Ileana

  Sufletul lui ni se dăruia dintr-o însingurare tristă. A făcut ca lumea virtuală să respire firesc aerul valorilor, al omeniei.
  Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!

 • Iceflame

  Dumnezeu sa te ierte si odihneasca in pace Biblio…
  Ai fost un comentator de excelenta. Am avut foarte, foarte mult de invatat de la tine.

  Iti multumesc pentru tot!

 • Stefan

  DUMNEZEU sa-l odihnesca si fie-i tarana usoara!

 • goe

  Nu mi-a fost usor cu Bibliotecaru. Ma combatea rar si apasat, dar avand mereu grija sa nu ma jigneasca. Intotdeauna l-am respectat pentru asta. Ma intristeaza foarte tare gandul ca nu vom mai putea dialoga niciodata. Sper ca a ajuns intr-un loc unde nu exista politica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *