2 comentarii la “A plecat un entuziast!”

 • N. Raducanu

  Intr-adevar, Stephane Hessel a fost un om cu un entuziasm tineresc, care la 92 de ani publica un text – „Indignati-va!“ – ce este nu numai un best-seller, ci in primul rand un testament lasat generatiilor actuale si a celor ce vin. Scris in urma crizei bancare din 2009, fostul diplomat si antifascist pledeaza in aceasta scurta brosura pentru o resuscitare a valorilor rezistentei, impotriva puterii capitalului financiar si militeaza pentru o societate democratica si umana care sa apere minoritatile si sa evite practicarea violentei.
  Salut deci initiativa d-nei Gabriela Cretu de a pomeni cu emotie plecarea din aceasta lume a unui om rar. Astept insa cu teama ca in zilele urmatoare sa apara, intr-o anumita presa romaneasca, un articol in care aceasta luminoasa figura a stangii franceze sa fie ponegrita, asa cum cu un dispret suveran au fost recent incondeiati – oare a cata oara? – Romain Rolland, Henri Barbusse, Jean-Paul Sartre s.a. pentru ca, la timpul lor, au imbratisat niste idei ce astazi, aici la noi, sunt tintuite la stalpul infamiei.

 • Adrian Grom

  Din păcate nu e singurul care a plecat dintre noi…. 🙁

  Despartirea de online – blogosfera l-a pierdut pe Bibliotecaru
  by nastase

  Cu toate ca se vorbeste despre Internet ca despre cel mai rapid mijloc de comunicare, se pare ca vestile proaste circula greu si in mediul online si, abia apoi, in cel offline… Am primit ca un soc vestea ca prietenul si colegul de blogosfera Gheorghe Florescu, cunoscut in comunitatea noastra ca Bibliotecaru’, s-a stins in urma cu mai multe zile.
  A scris mult, a scris bine si cu nerv. A comentat aici si, sunt convins, pe blogurile multor altor colegi bloggeri sau politicieni. Ne-a criticat si laudat, a polemizat cu toti cei de pe blog si s-a promovat in online drept unul dintre cei mai activi bloggeri – ma gandesc, chiar si acum, de unde isi gasea resorturile pentru a fi atat de activ prin intervetiile sale. Este destul de greu sa scriu despre el la timpul trecut, dat fiind ca l-am stiut in permanenta prezent si activ pe blog.
  Am spus dintotdeauna ca ceea ce s-a scris, de-a lungul anilor, aici, pe acest blog, a dus la crearea unei comunitati unite, la aparitia unui grup de prieteni virtuali care s-au stiut respecta, asculta si combate in argumente valide. Blogul in particular si Internetul, inteles la modul general, ofera o senzatie de eternitate, de siguranta a faptului ca ceea ce ai scris azi nu va fi sters maine. Trecerea lui Bibliotecaru ma face sa ma gandesc la blogul sau si la toate interventiile sale ca la o carte deschisa si inca neterminata…
  Dumnezeu sa-l odihneasca!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *