Home » Feministe, General

Alegerile astea…

8 June 2009 1,145 views 3 Comments

Prea ocupată și preocupată, am omis să vă semnalez un comentariu pe care Bianca il face pe blogul sau, in stilul sau dar despre cartea mea, Femeile sunt de vină.

Nu știu dacă mă onorează sau mă provoacă; mai mult mă provoacă…

3 Comments »

 • Bianca A spus:

  @Gabs
  Imi aduci aminte de un prieten finlandez, pe care l-am intrebat ce crede despre mine si mi-a raspuns: “You’re so provocative!”, banuiesc si sper ca se referea la “challenging”, dar am indoielile mele in ceea ce priveste gradul la care un finlandez se simte provocat. Probabil, procentul ar fi 0,01%.
  Nu te provoc, spun ce cred. Uneori, fara sa ma gindesc prea mult. Dar, ce sa-i faci, nu-mi pot rezista…

 • gabi (author) A spus:

  @Bianca,
  Era un compliment! In stilul tau si al meu; ca semanam pe ici, pe colo… Sper ca ma cunosti cat de cat; din scris, nu din relatia directa, dar oricum…
  Nu trebuie sa ai prejudecati cu privire la finlandezi; s-ar putea sa te surprinda; placut!
  Ceea ce as fi vrut este sa folosim pretextul textului tau pentru a mentine tema vie. Este necesar.
  Cred ca voi adresa o intrebare comuna tuturor deputatelor nou alese cu privire la ceea ce gandesc in materie de gender. E cazul, nu crezi!?
  Trebuie sa schitam o lista de probleme concrete asupra carora sa-si exprime pozitia.

 • Bianca A spus:

  @Gabs
  Cu siguranta e cazul. Si textul (al meu, al tau, al altora) n-are nici o nevoie sa fie pretext. Faptele sint suficiente si, cu siguranta, problemele le vor sari eurodeputatelor noastre fix in spate. Nu stiu sigur cit inteleg femeile noastre problema “gender”-ului si cit sint de pregatite sa o recunoasca. Mai grav, nu cred ca sint pregatite - din fix toate punctele de vedere, desi recunosc ca generalizarea nu ajuta prea mult - sa si-o asume. Da-mi un singur exemplu de astfel de femeie, dintre ale noastre, zic. Prostii, nici vorba.
  Multumesc de compliment! Stiu ca glumeai… :-)
  Pe finlandezi ii cunosc bine. Si sint impresionata placut inca din 1998, de la prima vizita si de la prima discutie cu prima femeie ministra a apararii din lume. Si se prefigureaza in toamna inca o cunoastere, a patra. Sa speram. Prea au mers toate prost anul asta.
  Cestiuni arzatoare la ordinea zilei, zici tu? Eu zic ca ar fi suficient sa-ti cumpere cartile si sa se gindeasca un pic. Nu mult.

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>