• In General
 • pe

Asa presedinte, da!

Peter ar spune ca reactia foarte dura, aproape nefireasca, la adresa alegerii lui Herman Van Rompuy drept presedinte al Consiliului European, vine din ura fata de intelectuali. Eu nu cred asta; cred in schimb ca primul presedinte al Consiliului este un om realmente cultivat. A fost o adevarata descoperire sa citesc unul dintre discursurile sale. Acesta. La mai multi politicieni de acest tip! Ei pot sa faca loc si omului in lumea noastra nebuna, nebuna, nebuna… Sus umanistii! Jos tehnocratii!

3 comentarii la “Asa presedinte, da!”

 • Peter Gluck

  Di ci nu: traiasca conlucrarea intre tehnocratii iubitori de oameni si umanistii docti in IT? De ce sa contrapunem elemente complemntare?

  A la prima vista mie mi-se pare ca opozitia fata de acest domn remarcabil
  vine de acasa, din Belgia adanc divizata si cu o extrema dreapta extrem de tare. Sau ma insel?

 • gabicretu

  @Peter,
  Marea sa capacitate politica, arta as spune, a stat pana acum in ai tine uniti pe ai lui acasa. opozitia vine mai curand din nepotrivirea cu modelul de lider fortos care face furori si adepti. Conducerea colegiala, apelul la experienta istorica, nu sunt pe gustul democratiilor nostre de fatada. Nu si-l inchipuie tipand la Berlusconi sa-si bage mintile in cap; drept urmare, nu e bun… In plus, nu e un produs media. Cum sa poata cineva ocupa o pozitie publica in lumea de azi fara a fi un produs mediatic!? Nu-l stiau jurnalistii, ca nu fusese implicat in scandaluri, nu avea iubite blonde sau minore sau celebre, iahturi cu care sa se plimbe…

 • Peter Gluck

  Inteleg si mai e si cult si bine educat pe deasupra. Groaznic, o sa ajungem sa ne conduca intelectualii…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *