Home » General

Băsescu crede iar că e statul. Dacă i se permite…

3 September 2013 1,569 views No Comment

Sunt un om de stânga coerent și consecvent. Când e vorba de posibile conflicte internaționale, susțin soluțiile multilaterale - adică luate de comunitatea statelor, la ONU - și pașnice, atât timp cât sunt posibile.

Ca trăitor într-o țară mică - luând în considerare ierarhia mondială a puterilor militare - cred că este și cel mai avantajos mod de a gândi; nu mi-ar plăcea să ajungem victima unei agresiuni militare produsă ca urmare a unei decizii unilaterale. Niciodată nu se știe cum poți călca pe bec și supăra pe cineva mai războinic… În cazul României, unii mă corectează spunând că  avem scutul NATO; în privința fraților moldoveni nu știu cine și cum mă corectează. Precedentul este întotdeauna periculos. Această schemă de raționament am aplicat-o în mai multe decizii sau doar analize anterioare legate de Kosovo, Libia, etc.; cel mai recent, de Siria.

Băsescu nu e de stânga dar e consecvent; este consecvent în șmecherie. Simte trendul  și poporul. Folosește informațiile pe care le are; și nu sunt puține. Ele nu oferă certitudini despre ceea ce se întâmplă în Siria; doar îngrijorare și îndoieli. Profită pentru a poza din nou drept personificare a statului român; în ciuda art. 102 din Constituție. Pentru că i se permite! O dezbatere serioasă și o coordonare a pozițiilor majorității este obligatorie dacă nu vrem să încasăm lovitură după lovitură; de imagine, deocamdată.

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>