• In General
 • pe

Bloggeri si bloggerite, voi mai scrieti!?

Am o multime de datorii. Sunt vreo doua dezbateri pe care le-am provocat si le-am lasat balta. Vazand asta, nu stiu cine si de ce, a facut sa dispara si ce mai era spus. Administratorul a disparut in ceata. Cititorii nu au ce citi.

Eu am ce face. Sunt unul dintre raportorii PE la pachetul referitor la piata energiei (electricitate si gaz). Pachetul are cinci regulamente (adica legi obligatorii pentru toti cei vizati in spatiul Uniunii Europene) . Calendarul este foarte strans. Eu, foarte harnica dar tot atat de obosita. Unii au timp sa inventeze ce nu fac (logic, doar nu pot inventa ce fac!).

Macar un raspuns; sa nu zica unii ca chiulesc

@Darius F mi-a trimis o leapsa.

Cred ca am mai raspuns, indirect, la aceasta intrebare. Totusi, e prea mare provocarea; intrebarea nu suna a „de ce stai” in PSD ci a „de ce nu pleci din”

1. Fiecare pe lume trebuie sa-si gaseasca locul; eu sunt la locul meu; altii sunt in plus (sau minus). Sunt social democrata nascuta, nu facuta, si nu sunt genul care pleaca; sa plece cei ce nu au ce cauta intr-un partid de stanga. Daca ar face-o, ceilalti s-ar vedea mai bine si… mai buni.

2. Valorile si obiectivele stangii nu pot fi atinse de unul singur. Iti trebuie organizatii puternice; PSD-ul le are. La constructia a doua dintre ele am contribuit si eu (cat am putut) – Organizatia Nationala a Femeilor Social Democrate (la infiintarea careia am participat) si Organizatia Judeteana Vaslui.

3. Sunt ca portarul de la institutii (cele nepolitizate!); am schimbat toti sefii pana astazi. Rezist si pentru urmatorii.

4. Eu cand ma uit in jur vad pesedistii mei; si ei imi plac. Am mai spus cum vad PSD-ul meu.

10 comentarii la “Bloggeri si bloggerite, voi mai scrieti!?”

 • Bibliotecaru

  Cred că aţi apărut un pic la ştirile TVR trăgând geamantanul pe un coridor. 🙂 A fost prea rapid să fiu sigur.
  Priveam parlamentarii români noi veniţi în PE şi păreau uşor emoţionaţi de parcă mergeau pentru prima dată în tabără cu colegii de şcoală. Auzeam că domnul Tokes nu a fost primit de PD în grupul lor parlamentar… şi mă gândeam că oamenii aceia aflaţi la mii de kilometri poartă până la urmă handicapul certurilor din ţară. Dacă aş fi fost acolo, aş fi urecheat toţi membri PD care nu l-au primit pe Tokes în parlament şi pe preşedinte care a semnalizat cu el şi a dat comandă inversă. Astfel de acţiunii nu sunt numai anti-colegiale ci chiar inumane. PD-ul european are o imensă bilă din partea mea.

 • Despre nimic

  Da’ ce treaba are Tokes cu grupul parlamentar PD? De ce sa fie primit in grupul lor? Nici eu nu mi-as asuma sa primesc un om cunoscut ca extremist in Romania. Cand primesti pe cineva inseamna ca iti asumi si actiunile lui viitoare. Doar UDMR au si ei parlamentari, ar trebui sa fie in grupul lor, nu?

 • chinezu

  „Fetele însă sunt brici la PSD. Anca Alexandrescu, Gabi Creţu, Rodica Nassar, Teodora Hotăran se mişcă ireproşabil. Adică mă rog, recunosc că m-a cam luat valul cu “ireproşabilul” ăsta, dar, trebuie să recunoaşteţi, că e un mare adevăr în ce zic io aici.”

 • Bibliotecaru

  @ Despre nimic
  „Doar UDMR au si ei parlamentari, ar trebui sa fie in grupul lor, nu?”
  Despre asta vorbesc şi eu. 🙂
  Te vei lămuri AICI.

 • gabicretu

  @am schimbat cateva cuvinte cu unii ce-i asteptau pe „boboci” pe un hol la aeroport (eu fiind gasca deja, nu am facut decat obiectul saluturilor amicale; nici nu mai stiu care erau)

  @situatia cu Tokes nu pune decat inca o data in lumina dublul discurs al PD-ului (a lui Traian Basescu, de fapt); la Vaslui, Tokes a obtinut 1000 de voturi fix, cate unul in fiecare sectie de votare din mediul rural si 2-6 voturi in fiecare sectie din mediul urban; situatia se pare ca s-a repetat in aproape fiecare judet extracarpatic; de cand stiu (si stiu de cand sunt alegeri parlamentare libere) comunitatea maghiara a avut in judet intre 80 si 120; gurile rele spun ca manevra ar apartine in exclusivitate celui care o putea organiza; nu i-a mers treaba… Nu stiu daca intrebase si partidul.
  Cat despre apartenenta la PPE, cred ca lucrurile sunt putin mai complicate decat se vad; Frunzaverde a folosit putin momentul ca sa arate ca e roman verde si sa faca putin urat la Basescu (am impresia ca a trecut in opozitie); deocamdata si PLD-istii sunt neafiliati! Doar membrii UDMR si PD (ca partide membre) au fost primiti in grup automat; restul mai asteapta.

  @ireprosabile nu suntem; eu imi reprosez zilnic o gramada de lucruri; suntem insa tari; adica nu suntem moluste; ne-am nascut cu coloana vertebrala si cu minte (eu, obraznica si cu ceva cultura am ajuns pe parcurs)

 • Bibliotecaru

  V-am remarcat pe site-ul lui Adrian Năstase. 🙂

 • Impartial

  Buna seara !

  PAi asta spuneam eu cu voturile de la tara: cum poa’ sa ia Tokes 1000 de voturi in judetul Vaslui? iar UDMR-ul citeva sute….Ori se fura in draci (da’ de ce tocmai Tokes si UDMR-u?) ori oamenii nu reusesc sa citeasca ce scrie pe buletin, nu?
  ori poate gresesc…

 • Despre nimic

  Pai de ce sa nu ia? Crezi ca in Vaslui nu sunt cetateni de etnie maghiara sau simpatizanti UDMR? Cateva sute/mii sunt in fiecare judet, doar ca in Ardeal sunt zeci de mii sau chiar sute de mii in anumite judete.

 • gabicretu

  @Sunt si cetateni de origine maghiara; au luat putin peste o suta de voturi (138), ca la fiecare alegeri de pana acum. Nu lipsa de informare cu privire la tehnica votarii sau simpatia pentru varianta extremista a politicienilor maghiari explica cele o mie de voturi pentru Tokes. De aceasta data putem sa ne imaginam o sustinere ceva mai organizata…Cineva a vrut sa sparga UDMR-ul si sa-l impiedice sa intre in PE. Se pare ca d-l Presedinte, serviciile domniei sale si ceva activisti PD stiu cate ceva. Nu le-a reusit;in loc de un moderat inteligent si experimentat precum Frunda avem un preot radical, ca Tokes… Qui prodest?

  @Impartial, dragul meu, esti partinitor cu cei de la oras; crede-ma pe cuvant; cele mai mari idiotenii si cea mai acuta lipsa de simt al realitatii, nu de bun simt, sunt intalnite la oras; eu am intalnit atatea situatii incat prefer de o mie de ori o adunare la intamplare intr-un sat decat o intalnire cu nu stiu care categorie (chiar educata, sau mai ales „educata”) de la oras.

 • Bibliotecaru

  Am găsit nişte poze extraordinare despre România profundă, europeană sau nu, acolo unde buciumul mai ştie striga ca pe vremea dacilor. AICI

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *