• In General
 • pe

Ce mai fac…

Luni. Am inceput cu negocierile pentru bugetul 2009 si redactarea formei… finale a proiectului de raport. Cu secretariatul comisiei, al grupului, cu asistentii si teancul de note de la negocierile cu Comisia Europeana (Meglena KUNEVA, DG SANCO, DG MARKET, DG TAXUD, etc.) Totul pentru o pagina de raport. Se cheama responsabilitate?!

Ambasadorul Venezuelei vrea sa ma vada. Avem o problema cu vizita. Nu vor sa ne ducem pe parcursul campaniei electorale. Daca tin cont de tipul de interventionism practicat de colegii din PPE (care nu iarta pe nimeni si se amesteca in toate) ii inteleg. Discutam mult. Ne intelegem. Vom merge anul viitor.

Telefonez la fiecare coleg din Delegatia pentru Comunitatea Andina. De sapte ori. Corespondez electronic cu celelalte grupuri politice. Miercuri va fi pace in timpul sedintei. Dreapta boliviana (in opozitie) va veni sa ne vada. Presedintele Senatului. Se tem. Nu inteleg inca de ce.

Incepe conferinta despre folosirea ajutorului pentru dezvoltare in tarile ACP. Aceeasi problema pe care o cunoastem. De acesta data, tarile africane sunt protagoniste. Concluzia mea ramane aceeasi. Cei trei piloni ai politicii europene sunt de fapt doi si anume… comertul liber! Vai de saraci!

Am termenele limita la doua rapoarte! Individualizarea sistemelor de pensii si asigurari sociale. Grea problema. Trebuie sa analizam in grup mai profund consecintele. Ca principiu, sustin ideea. Ca practica, nimeni nu stie cum este… Caut niste studii mai serioase. Le gasesc. Citesc vreo zece pagini. Suna telefonul (pentru a cata oara?).

Una invitatie la cina. Ce frumos… Ministrul de externe bolivian. Schimb dosarele. E o cina ce trebuie pregatita. Mai am aproape doua ore. A venit dimineata si pleaca maine… Solana si Benita Ferrero Waldner au fost mai reci ca in trecut?! Cine se mira. Ne vom duce in Bolivia in septembrie. Dupa referendumul de revocare a lui Evo Morales. Nu va fi revocat, stie toata lumea. In schimb, negocierile Uniunea Europeana – Comunitatea Andina au fost suspendate in aceasta seara . Motivul?! Tarile din CAN au obiectii in privinta pilonului trei (comert). Cum ar putea sa nu aiba!!! Nici nu stiu daca pentru o tara ca Bolivia e mai bine cu sau fara acordul cu Uniunea Europeana. Nu exprim ideea. O gandesc. O gandeste si el. E tarziu. Mi-a placut filosofia lui. Foarte diferita de a noastra. De fapt, nu stiu care ar fi filosofia unui european care ar proveni dintr-o familie de tarani cu sapte copii, fara pamant, cu trei frati imigranti fara acte (!)  in Statele Unite si apartinand, in plus,  unei etnii oprimate timp de secole… David Choquehuanca are acest profil.

Este 10.30 (22.30). Eu trebuie sa inchei. Sunt „Doamna” de la masa. Greu sa schimbam lumea. Dar maine e o noua zi. Trebuie sa ma scol mai devreme. Nu am terminat amendamentele…

Marti. 5am. Desteptarea.

Va povestesc pe urma. Trebuie sa fug. Gata cu pauzele.

6 comentarii la “Ce mai fac…”

 • suzzy

  Se vede ca aveti o agenda foarte incarcata, dar noi speram sa va luati si dumneavoastra vacanta parlamentara, dar nu de pe blog…
  Mult spor in ceea ce faceti!

 • gigi capsunaru

  🙂 lol A-ti schimbat consilierul de presa si comunicare ? Cele mai briliante rnduri de pana acum. Eu cred ca exuberanta asta se datoreaza si altor cauze , mult mai personale. Din instinct, cred asta. Pero, felicidades por no ser siempre sosa . Hasta pronto 🙂

 • doinas

  Transmite-mi intrebarile la care ai pe domeniul asigurari sociale/pensii si incerc sa te ajut.
  :))

 • Darius

  Imi place la nebunie viteza naratiunii si modalitatea de trecere de la o scena la alta. De-abia astept sa citesc cartea despre perioada petrecuta la PE. 😉

 • gabicretu

  Darius, tu vrei sa ma scoti la pensie si nu stii cum sa exprimi ideea…

 • Darius

  Ufff… Stiam eu ca oricat incerc sa formulez tot nu va iesi bine 🙁

  Neformulat nicicum ar fi sunat cam asa: Imi place tare mult cum scrii.

  Better?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *