• In General
 • pe

Clarificari necesare!

Se repeta permanent in ultima vreme – in presa, pe bloguri si de multi politicieni – ca cetateanul nu este interesat de teme europene. E o mare manipulare pentru ca nimeni un spune si care sunt temele europene de care cetateanul nu ar fi interesat.

Eu sustin ca lucrurile stau diferit; cred ca cetatenilor le pasa de cum este organizata viata lor (prin legile care se adopta), sunt interesati de cum se cheltuie banii lor (pentru ca sunt platitori de impozite), de cum sunt aparate drepturile lor (pentru ca nu toti doresc sa le respecte). Problema este ca nu stiu ca acestea sunt temele europene.

Voi da cateva exemple de la Parlamentul European – institutia pe care o cunosc cel mai bine. Acolo, 785 de deputati din cele 27 de state membre elaboreaza legi (regulamente si directive) valabile pentru cei 496 milioane de cetateni europeni.

Nu sunt legi abstracte, cum spun necunoscatorii si cei ce vor sa-i minta pe oameni; sunt foarte concrete.

 • Ce poate fi mai concret decat faptul ca 147 milioane de cetateni platesc de la 1 septembrie cu 60% mai putin factura la telefonul mobil pentru convorbirile internationale; cateva milioane bune de romani raspanditi prin Europa beneficiaza de acest regulament votat in PE; prin el, s-au plafonat tarifele aberant de ridicate pe care companiile de telefonie le practicau anterior.
 • E foarte concret si faptul ca s-au stabilit ce responsabilitati au fata de clienti si ce despagubiri trebuie sa platesca, companiile de transport aerian sau feroviar in caz de accidente sau de intarzieri nejustificate care-i afecteaza negativ pe calatori.
 • Cred ca romanii sunt interesati daca programele de dezvoltare a zonelor mai sarace vor fi finantate in continuare sau banii vor fi directionati spre tarile mai bogate sau spre alte domenii; pentru noi, aceste programe inseamna sa avem drumuri mai bune, apa curenta si canalizare, sa putem impaduri terenurile degradate, sa aducem mai rapid civilizatia in satele noastre; bugetul este votat de PE.
 • Cei care traiesc din munca vor sa stie daca drepturile care le sunt garantate prin codul muncii si contractele colective vor fi mentinute in continuare – cum vor social democratii si socialistii europeni – sau vor fi diminuate ori chiar anulate, cum doresc reprezentantii partidelor de dreapta din PE.

Mesajul meu de astazi este simplu: cetatenii stiu ca viata lor se construieste aici, acasa, dar se decide in mare masura la Bruxelles si Strasbourg. Incetati sa-i mai pacaliti !

58 comentarii la “Clarificari necesare!”

 • Bibliotecaru

  @ Despre nimic
  Am pus la clipul zilei exact ceea ce ilustrează spusele tale: AICI

 • Keevevoipsjen

  ecclesiasztiacl bodeis suitesd to becomme conjstitfuents of tgsoe priolr to fhe regulkar meteinbg of thes General Assxmebly. The only ince. The efcficfacy of aptism is not tied to the moment when
  http://mail.ru
  mail.ru

 • Иван

  Продвижение сайта. На данном ресурсе вы прочтете всю необходимую информацию по продвижению порталов в интернете. Также тут представленна информация о том как можно заработать в сети не выходя из дома.

 • Иван

  Нормальный проект и гостевушка приятная, так что респект автору!

 • Иван

  Весьма позновательный сайт, добавил в избранное!

 • Peter Gluck

  @Ivan: chiar asa este- e un site excelent!

  In virtutea vechiului proverb asirian: „Daca faci fapte bune, rezultatul va fi ca vor fi cerute noi fapte bune de la tine” (in varianta manageriala, „faptele bune vor deveni sarcina ta de serviciu”)- indraznesc sa apelez din nou la ajutorul colegelor si colegilor din acesta familie unita si dezbinata in jurul lui Gabi si a ideilor ei, in urmatoarea problema:
  Scriu despre EFECTUL DUNNING KRUGER, si as fi incantat sa primesc cate ceva din opiniile si experienta voastra legata de acest efect. Si studii de caz…
  Regret ca am descoperit acest efect cu mare intarziere, ca un adevarat
  Retardila- nu am scuze, asa ca tac, ma documentez si scriu.
  De fapt acest nume pretentios ascunde lucruri stiute- in cultura noastra de exemplu afirmatia: „prostul nu-i prost destul daca nu e si fudul” e un quasi-truism, iar Caragiale a remarcat ca „Prostul e prost in toate, dar e cel mi prost in meseria lui.”
  Efectul Dunning Kruger e daunator si periculos, dar din fericire viata
  ne supune la examene si astea duc la selectie.
  Va multumesc anticipat
  Peter

 • Иван

  Положительно позновательный проект, срочно в избранное :)!

 • Иван

  Предлагаю народному вниманию замечательный ресурс, где можно пройти целая куча разнообразных тестов на профессию

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *