Home » Stiri

Comunicat de presa: Cetăţenii nu ne măsoară eficienţa prin numărul hotărârilor pe care le adoptăm, spune Gabriela Cretu

18 January 2008 528 views One Comment

COMUNICAT DE PRESA

Gabriela Creţu: “Cetăţenii nu ne măsoară eficienţa prin numărul hotărârilor pe care le adoptăm”

Strasbourg, 17 ianuarie

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a cerut joi, în plenul Parlamentului European, aplicarea efectivă a reglementărilor europene şi naţionale pentru asigurarea egalităţii de gen. Intervenţia doamnei Creţu a avut loc în cadrul dezbaterii privind raportul Figueiredo referitor la “Rolul femeilor în industrie“.

Eurodeputatul social-democrat a remarcat că reglementările existente, inclusiv rapoartele elaborate în PE, Foaia de parcurs pentru egalitatea de gen a Comisiei Europene, ş.a., dovedesc că ştim ce este de făcut, problema fiind voinţa de a le aplica.

Ceea ce trebuie să ne amintim noi şi Comisia şi, în special, trebuie să amintim guvernelor statelor membre, este că cetăţenii, femeile, nu ne măsoară eficienţa prin numărul hotărârilor pe care le adoptăm ci prin capacitatea şi voinţa de a le pune în aplicare. Iar această voinţă lipseşte deseori“, a afirmat Gabriela Creţu.

Femeile din industrie “sunt prezente în locurile de muncă şi ramurile cu salarii mici, sunt majoritare unde nu există sindicate puternice şi, ca urmare, unde nu există garanţiile oferite de contractul colectiv de muncă, lucrează în ramuri vulnerabile la delocalizări masive şi rapide. Ele sunt prezente la locul de muncă dar nu şi în funcţiile de conducere; ele muncesc dar nu decid decât rareori”, a declarat europarlamentarul social-democrat, subliniind că “femeile au studii, dar nu au calificări, ele au boli profesionale care nu sunt considerate ca atare, ele au voinţa să înveţe după patruzeci de ani dar nu au unde să o facă; ele devin mame şi nu au creşe“.

One Comment »

• Bibliotecaru A spus:

Mi-am permis să reproduc şi eu, la mine pe blog, această postare. Sper să nu se supere nimeni.

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>