Cred că are dreptate!

Putin din intamplare, putin cu ajutorul prietenului Radu Negru, am ajuns să citesc acest articol mai vechi, publicat de un coleg (sic!) de redactie de la Cronica Romana, in chiar numitul cotidian. Mi s-a pus intrebarea ce parere am. Ma indoiesc ca, la cat am scris si vorbit despre asta, mai este cazul sa o mai spun. O mai spun, totusi! Da, Dragos Moldovan a descris in cuvinte o trista situatie de un mare adevar.  

3 comentarii la “Cred că are dreptate!”

 • N. Raducanu

  Inainte de a face acest scurt comentariu, v-am citit amplul interviu din SISTERS. Care mi-a placut si am admirat argumentele aduse. Militati pentru o cauza dreapta, nu numai cea a stangii, ci si cea a femeilor. O spun in cunostinta de cauza, deoarece acum, la batranete, recunosc ca datoresc multe lucruri pozitive femeilor pe care le-am cunoscut in decursul vietii. Ma intreb de ce in tara noastra aprecierea acordata femeilor in politica e mult mai mica decat cea din alte tari. Probabil din cauza ca femeile sunt mai sincere, mai cinstite, mai sensibile decat barbatii si deci se simt stingherite sa patrunda intr-o lume in care minciuna, insulta, calomnia sunt considerate practici normale, ce tin de riscurile meseriei. O serie de femei au fost practic distruse politic (H. Puwak. R. Stanoiu, s.a.) cu acuzatii ce nu au fost respinse suficient de tare de conducerea partidului lor. Apoi la noi, cu privire la capacitatea femeilor de a sustine interesele electoratului, mai subzista prejudecati ce vin inca din perioada interbelica. Nu-mi amintesc de numele nici unei femei in guvernele liberale sau national-taraniste pana in 1939. Multi dintre noi, romanii, avem poate nu parinti, dar cel putin bunici ce au trait la tara, unde rolul femeilor era traditional la cratita, daca nu la munca campului. Desi sunt convins ca, din rolul chiar secundar pe care erau constranse public sa il joace, ele aveau o mare influenta asupra opiniilor sotilor lor, uneori politicieni. Ponderea femeilor in viata politica (parlament, guvern, administratii judetene, jurnalism etc.) ar trebui sa fie, dupa mine, un criteriu al maturitatii democratiei intr-o tara. Ma tem ca mai avem inca mult pana la atingerea acestei maturitati…

 • Roxana

  „La fel ca intr-o familie, femeia este un barometru si in politica.” hmmm… – suuuper suuuper tare si… de luat aminte!
  …si pentru ca a venit primavara…si pentru ca e week-end…
  enjoy!
  http://www.youtube.com/watch?v=LdRpDbuyxVQ

 • Mihai POTOP

  Secretul succesului consta in iesirea din criza, acest lucru se concretizeaza prin realizarea REFORMEI.

  TARA nu este guvernata si nu poate fi guvernata fara o REFORMA profunda si rapida, aceasta poate fi facuta numai de Traian BASESCU si Premierul Emil BOC care sunt decisi.

  Romania este o parodie in tot ce priveste statul :
  – administratie
  -sanatate
  -justitie
  -invatamânt
  -armata si politie
  -economie si finante
  -infrastructura si agricultura
  -mediu
  -transporturi ferate si rutiere
  -servicii si colectarea impozitelor
  -birocratie si coruptie
  -insecuritate cetateanului
  -peste tot

  Nu numai banii conteaza in aceasta REFORMA _ REENGENERING ci si viziunea unde se doreste sa se ajunga si in cât timp.

  REFORMA generala trebuie insotita si de o schimbare a impartirii administrative imediate.

  Liberali nu pot sa o realizeze, sunt prea setosi de putere si a prostie, social democrati sub masca socialului si aroganta unor dedpasiti politic nu pot accepta schimbarea.

  Singuri sunt PD L isti, angajamentele lor par serioase si de incredere, nu sunt imbecili stiu sa -si schimbe opinia in functie de vântul europeean si de viitorul succes al lui Traian BASESCU.

  Natiunea trebuie sa inteleaga, lumea nu se termina mâine, ROMANIA are nevoie de un viitor pentru generatia urmatoare, nu mai are timp sa piarde inca 20 de ani pentru niste ambitiosi bolnavi de tipul lui nastase sau iliescu.

  Natiunea a suferit 20 ani de un capitalism feudal si dupa 50 ani de comunism dur, deci singura cale REFORMA profunda si acceptarea ca viitorul va fi altul nu cel propus de iliescu, roman, vacaroiu, voiculescu, nastase si tariceanu.

  O duminica frumoasa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *