• In General
  • pe

Cui prodest!?

Am în față proiectul de modificare a Statutului deputaților și senatorilor, text comentat, circulat  și încriminat în aceste zile; până foarte recent însă, necirculat și între parlamentari. L-am obținut, în cele din urmă, dar nu am mare aplecare să-l studiez. Nu sunt pasionată de temă. Consider că alte  legi ce privesc  societatea românească sunt   mai interesant de schimbat și studiat. Nu mă lasă, totuși, o întrebare. Cui folosește lansarea acestui subiect acum! Care-i oportunitatea și de unde vine urgența!?

De ce nu se așteaptă modificarea Constituției și legii electorale, aflate în program, în măsura în care acestea pot impune o nouă revizuire a statutului?!

Dacă se doresc modificări urgente, care să protejeze suplimentar în față de abuzurile unei justiții considerată subordonată președintelui, cum se explică faptul că proiectul este trimis spre ”aprobare” acestuia înainte de a fi supus dezbaterii membrilor înșiși!?

Dacă ținem ca rolul parlamentului și, respectiv,  încrederea în acesta să  crească iar imaginea sa să se îmbunătățească, cum justificăm în fața cetățenilor că ”grija” față de noi înșine este prioritară în raport cu grija față de ei!?

Din aceste dileme nu pot ieși!!! 🙂

Or știm răspunsul și nu-i nicio dilemă!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *