Home » General

Culmea formei fara fond!?

30 November 2011 908 views 4 Comments

Sau e vorba de culmea prostiei!?

Este a doua oara in ultimul timp cand vad public o discutie despre sigle/nume de partid inregistrate la OSIM. Problema nu este ca le-au inregistrat altii; in cazul Miscarii populare era fiica presedintelui; un conservator oarecare a facut-o pentru USL. Problema este ce cauta acolo!? Partidele nu sunt intreprinderi/firme. Semnele lor electorale nu sunt marci; nici desene de produs; nici modele brevetate. Nu exista nicio baza legala sa se faca o asemenea inregistrare! Si viceversa; “intreprinzatorii” capitalisti pot inregistra marca, desenul, modelul unui produs! Ce produs este Uniunea Social Liberala!? El putea vinde tricouri imprimate sau pixuri , nu Uniuni!

Se mai impune o concluzie: traim intr-o lume in care dreptul de proprietate privata a luat-o de tot razna si noi nu mai reactionam. Maine ne inregistreaza careva numele la OSIM si ne trezim poimaine ca suntem anonimi; probabil, ni se va propune rascumpararea identitatii contra cost.

Cu putina initiativa, inregistreaza unii cuvintele din limba romana; sa raman muta! La cate se intampla, nici nu ar fi de mirare…

4 Comments »

 • Dinica peromaneste A spus:

  …trebuie ca cineva prea destept pe jumate le-a dat acest sfat–doar e plina tzara de consultanti care sunt atat de convingatori de puterea lor ca nu-i mai intreaba nimeni de ce realitatea insista sa fie altfel.

  Pe fond, asa cum remarci, problema este alta: Noi adoptam o practica a capitalismului tarziu care sfideaza ca multe altele bunul simmt. Pai numai un sistem in cadere, profund nesigur pe el, cauta sa se protejeze prin lege impotriva timpului.

 • gabicretu (author) A spus:

  @Problema este serioasa, nu-i de gluma; este vorba de functionarea institutiei (OSIM adica) si nu de ideile de a face bani ale unora folosindu-se de informatia interna.:)
  In lumea reala, unii aflau ca se construieste o autostrada si cumparau terenuei pe traseu ca sa speculeze cu ele.
  In lumea virtuala, unii au crezut ca lucrurile pot functiona similar; un mic amanunt le-a scapat - cuvintele se pot imparti fara sa se divida, ca nu-s pamant. Dreptul se poate stabili asupra a ceva ce ai produs, creat, mostenit, etc.
  Cum sa inregistrezi un titlu de carte fara carte?! Numele unei firme care nu a fost inca infiintata? Adresa unei pagini de internet inexistente!? (ca asta e alta mare afacere!)
  OSIM nu a observat insa asta…Si nu a observat pentru ca societatii i se pare firesc acest lucru; aici e cuiul lui Pepelea!

 • Bibliotecaru A spus:

  La mulţi ani!

 • Gabi (author) A spus:

  @Am sarbatorit prin munca Ziua nationala, asa ca am omis urarea frumoasa, despre care stiti ca este din inima - Multi ani buni si luminosi!

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>