Home » General

Cum a ajuns cultura la incultură…

7 April 2009 545 views No Comment

Diana (cititoare cu spirit critic și bun simț) ne-a semnalat acest articol (!?).

Feminism nu avem (ca mișcare socială organizată); aveam, în schimb,  nenumărate reacții de respingere violentă la adresa feminismului și, mai ales, a feministelor. Parafrazând mult criticata  doctrină  de securitate a fostei administrașii americane am numit această atitudine “anti-feminism preventiv”; despre asta am mai vorbit în multe rânduri.

Citind textul recomandat, am avut însă o cu totul altă reacție decât cea de a încadra poziția în categoria sus-numită. Mi-a venit în minte o întâmplare din tinerețe. La Iași, cu ani în urmă, tocmai fusese numit șeful Consiliului Culturii și Educației Socialiste. Auzind cui fusese încredințată răspunderea respectivă, un cunoscut poet ieșean, amestecând puțină ironie și multă tristețe, a comentat: ”Si uite așa a ajuns cultura la incultură!”.

Că avem oameni de o asemenea incultură care îndrăznesc să se ocupe cu ”scrisul” este grav; că ziare cu distribuție națională publică așa ceva la rubrica cultură, este tragic!  În rest, no coment!

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>