Home » General

Despre reintregirea neamului si alte reintregiri

10 September 2007 484 views 71 Comments

Ovidiu (autobotezat Iceflame) imi pune, la postul anterior - niste intrebari; daca ma intreaba, eu raspund; pe rand si succint. Astazi, prima: daca militez pentru “reintregirea neamului”.

Ce importanta are daca ne uram intre aceleasi granite sau stand de o parte si de alta a uneia!? Romania are nevoie urgent nu de o noua intindere ci de o noua adancime… (adica sa-si gaseasca niste repere valorice)

Bineinteles, militam activ la PE pentru ca Moldova sa aiba o pozitie buna in politica de vecinatate a Uniunii astfel incat o integrare viitoare sa fie posibila; dar dezideratul “reintregirii” teritoriale mi se pare putin straniu intr-o lume pe care tocmai o construim fara frontiere…Un neam e “intregit” de constiinta istoriei si valorilor comune, nu tinut la un loc, sa nu fuga, de graniceri.

In tren - mie mi se intampla toate in tren - un moldovean de peste Prut imi povestea putin trist: ma intorc acasa (de tot); macar acolo oamenii sunt buni; daca te duci la un ghiseu nu striga la tine ca nu-i treaba lui ci-ti explica frumos la care trebuie sa te duci si cum sa faci sa rezolvi problema.Si nu-ti cere nimic…

Ieri si alaltaieri am trecut prin vreo trei tari si nu m-a intrebat nimeni de unde sunt (m-ar fi intrebat, cu siguranta, daca as fi aruncat gunoaie pe autostrada sau altele asemenea…)

(continui maine…)

71 Comments »

 • iceflame A spus:

  E bine spus autobotezat Iceflame.Poate,intr-o zi mai libera,o sa va povestesc de ce si cum…Deocamdata,astept cumintel raspunsurile.

 • Alexandru Ralea A spus:

  Incep cu o negatie - NU sunt un radical. Poate ca daca fiintele astea plapande, nostalgice, induiosate de alipirea la tara mama, nu ar trage teapa peste teapa romanilor cu care pur si simplu intra in contact,as fi un optimist. Nu sunt moldovofob insa mescolanta de sange latin cu cel slav a mosit o periculoasa rasa de fatarnicie. Comportamentul lui Voronin cred ca este elocvent. Din pacate asa gandesc si cei mai multi moldoveni cu care am intrat in contact.
  Despre prezentare…are coloana vertebrala si cred ca e realista. Putin cam prea moderata totusi. De fapt, e de stanga si se explica…pe astia de culoare rosie ii intereseaza mai intai oamenii..e cred principalul lor pacat!

 • Idee A spus:

  DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Nastase
  11 Septembrie 2007

  DNA ii cere presedintelui Traian Basescu sa-si dea avizul pentru inceperea urmaririi penale impotriva fostului premier in dosarul “Zambaccian”.

  Potrivit rechizitoriului, in dosarul Zambaccian, sotii Dana si Adrian Nastase au fost trimisi in judecata in noiembrie 2006, pentru complicitate la luare de mita, santaj si obtinerea de foloase necuvenite.

  Alaturi de sotii Nastase, in dosar au mai fost trimisi in judecata Irina Jianu, fost director al Inspectoratului de Stat in Constructii, si Cristian Mihail Vasile, administratorul societatii Eurografica.

  Departamentul National Anticoruptie a inceput ancheta in 2004, la sesizarea Monei Musca, pe atunci membru in Comitetul National.

 • Mircea A spus:

  Salvati PSD
  Romania are nevoie de o stanga social democrata si nu fascisto - comunista ca cea din prezent.

  Aderati la motiunea SALVATI ROMANIA

  Mircea

  Daca vor sabota motiunea de cenzura, celor doi lideri li s-a pregatit excluderea din PSD, la comanda presedintelui partidului.

  Mircea Geoana este hotarat sa-i dea afara din partid pe Adrian Nastase si Ion Iliescu pentru sabotarea motiunii de cenzura.

  Alaturi de acestia sunt avuti in vedere toti parlamentarii PSD care refuza sa semneze sau sa voteze motiunea: Miron Mitrea si finul sau, Eugen Nicolicea, si vicepresedintele Ecaterina Andronescu.

  Filiala PSD Bucuresti, unde sunt inscrisi Nastase si Iliescu, a facut deja pregatiri pentru excluderea opozantilor motiunii. Sub bagheta lui Marian Vanghelie, filiala PSD sector 1 a decis, ieri-seara, sa ceara excluderea parlamentarilor care nu semneaza si nu voteaza motiunea de cenzura. Propunerea, avansata de seful sectorului 1, Dan Tudorache, a fost aprobata cu 104 voturi „pentru” si doua „impotriva”.

  Geoana da verde pentru sanctiuni

  Mircea Geoana a fost primul care a anuntat sanctiuni pentru parlamentarii PSD care nu vor sprijini motiunea de cenzura, astfel ca a primit pozitiv anuntul facut de filiala sectorului 1.

  „Democratie interna de partid”, a comentat scurt presedintele PSD. Acesta a argumentat ca e normal ca organizatiile din care fac parte parla-mentarii unui partid sa controleze deciziile acestora. Decizia lui Geoana de a trece la excluderea lui Nastase si Iliescu a fost luata in urma unor consultari cu vicepresedintii care ii sunt loiali.

  Din analiza facuta de tabara Geoana a reiesit ca cei care contesta motiunea, de fapt, folosesc acest pretext pentru a-l rasturna din functia de presedinte al PSD. Din acest motiv, orice gest de slabiciune din partea lui Geoana in aceasta directie va duce automat la eliminarea sa din varful partidului.

  Iliescu: masura politieneasca

  Ion Iliescu nu a primit bine amenintarea cu excluderea calificand-o drept o „masura politieneasca”. „E cam nestatutar, nedemocratic si neconstitutional. Domnul Tudorache greseste si se lanseaza intr-o chestiune care il depaseste si care nu tine de atributiunile lui”, a comentat presedintele de onoare al PSD.

  Acesta a apreciat ca propunerea filialei Bucuresti „nu face bine partidului”. „Asta este o chestie si de constitutionalitate. Un parlamentar ales are demnitatea si constiinta lui. Relatia lui politica cu partidul este una, dar decizia lui ca parlamentar ii revine”, a spus Iliescu.

  El a continuat sa critice motiunea, spunand ca acest demers trebuie abandonat daca, in urma discutiilor cu celelalte partide, nu se obtine sprijin pentru ea. „Ce castig este daca motiunea pregatita de PSD este votata de grupul PSD, care insumeaza 30% si cade? Pai, atunci de ce sa o mai depui?”, s-a intrebat retoric Iliescu.

  Si Adrian Nastase s-a aratat iritat de amenintarile cu excluderea. „Este inadmisibil ca parlamentarii PSD sa fie amenintati cu excluderea”, a comentat Nastase luni dupa-amiaza, la sedinta deputatilor PSD, incercand sa-i starneasca impotriva lui Geoana.

  Nastase si-a continuat comentariile crtice si pe blogul sau. El s-a aratat deranjat de afirmatia lui Geoana, potrivit careia de motiune se tem cei cu dosare grele din PSD. Comentariul sau a fost scurt si dur: „Afirmatia este lasa prin ambiguitate”.

  Si el in colimator

  Miron Mitrea: „Sa ma excluda daca pot”

  Un alt opozant al motiunii este Miron Mitrea, deputat de Vrancea. „Sa ma excluda daca vor. Si daca pot!”, a fost raspunsul fostului secretar general al PSD, la amenintarile cu excluderea. Mitrea spune ca va sustine motiunea daca va intelege care este finalitatea ei.

  In ultimele sedinte ale deputatilor PSD, el a argumentat ca motiunea conduce la alegeri anticipate, iar PSD nu este pregatit pentru asa ceva. Luni dupa-amiaza, in cadrul grupului PSD de la Camera Deputatilor, Mitrea a lansat ideea organizarii unui Consiliul National al PSD, unde sa se discute situatia din partid, indiferent daca motiunea va fi sau nu depusa.

 • Ion A spus:

  REINTREGIREA NEAMULUI
  SALVATI CE A MAI RAMAS

  NATIUNEA & VIITORUL ROMANIEI
  AJUTATI BASESCU SA SCAPE ROMANIA DE MAFIOTI

  ION

  Nastase, la mana lui Basescu

  – Seful DNA, Daniel Morar, a solicitat presedintelui sa-si dea avizul, pentru a se putea declansa urmarirea penala a fostului premier.

  Acesta este al treilea caz constituit pe numele lui Nastase, de catre procurorii DNA. Potrivit avocatului fostului premier, pana in prezent acesta nu a fost instiintat de solicitarea sefului DNA si nici nu i-au fost aduse la cunostinta invinuirile din acest nou dosar. Avocatul a spus ca in nici un caz acest nou dosar nu are vreo legatura cu celelalte doua in care Nastase a fost deja trimis in judecata. Intr-un comunicat din 13 noiembrie 2006, prin care era anuntata trimiterea in judecata a fostului premier, se arata ca Nastase este cercetat intr-un alt dosar penal pentru luare de mita, cercetarile vizand dobandirea proprietatii asupra intregului imobil situat in Bucuresti, strada Muzeul Zambaccian, imobilul fiind evaluat la peste 1.500.000 de euro. Solicitarea sefului DNA catre Basescu vine dupa ce, in urma cu doua luni, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale normele potrivit carora in cazul fostilor ministri, pentru infractiuni savarsite in exercitiul functiei, se aplica procedurile penale de drept comun. Ieri, Guvernul a modificat legislatia de profil, stabilind ca punerea sub acuzare si trimiterea in judecata a fostilor membri ai Guvernului se vor efectua potrivit Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala. (A.G.; O.B.)

 • VICTOR A spus:

  SA CREDEM CA MINCIUNA S-A TERMINAT ?
  SA AVEM O ADEVARATA SOCIAL DEMOCRATIE ?

  ESTE CAPABIL GEOANA SA SE RUPA DE CANCERUL CRIPTO-COMUNIST ?

  ACESTEA SUNT INTREBARILE DACA MAI TREBUIE SA FIM psd isti la ora actuala.

  NE-AU COMPROMIS TOTAL.

  VICTOR

  11 septembrie la PSD: Geoană dă cu Tudorache în „gemenii” Iliescu şi Năstase
  de Florin NEGRUTIU | 12 SEPTEMBRIE 2007

  11 septembrie la PSD: Geoană dă cu Tudorache în „gemenii” Iliescu şi Năstase
  Mai multe imagini…
  Mircea Geoană îi strânge pe Ion Iliescu şi pe Adrian Năstase cu uşa: organizaţia lor de bază, PSD sector 1, urma să se întrunească, ieri seara, pentru a lua o decizie hard - sancţionarea parlamentarilor din „parohie” care nu vor vota moţiunea de cenzură. Ţinta directă – cei doi foşti preşedinţi ai PSD, care, în ultimele zile, ar fi sabotat decizia partidului, după cum i-a acuzat Mircea Geoană.

  Capul răutăţilor a fost şi de această dată Dan Tudorache, preşedintele PSD sector 1. Acesta a anunţat ieri pe toate agenţiile de ştiri că el va cere organizaţiei sale să-l delege ca, la Consiliul executiv de săptămâna viitoare al PSD, să ceară conducerii să-i pedepsească pe adversarii moţiunii, chiar cu excluderea din partid. Tudorache şi-a dobândit notorietatea în partid tocmai prin desele sale iniţiative privind excluderea lui Năstase, încercări rămase, până acum, fără rezultat. Acum însă, radicalizarea relaţiilor dintre Mircea Geoană plus vicepreşedinţii săi, pe de o parte, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea, pe de alta, îl face pe „exterminatorul” Tudorache din nou important în partid.

  Nu se poate şti exact dacă Mircea Geoană i-a cerut să le arate uşa lui Iliescu şi Năstase sau dacă Tudorache a preîntâmpinat o dorinţă a şefului său. Cert este că iniţiativa şefului PSD sector 1 l-a umplut pe Geoană de mulţumire. El a declarat ieri ziariştilor că gândul lui Tudorache de a face ordine la el în filială face parte din „democraţia internă de partid”. „Fiecare organizaţie de partid are o relaţie directă cu parlamentarii pe care i-a trimis în Parlament. Sunt aleşi pe liste de partid şi sunt votaţi cu sprijinul militanţilor şi organizaţiilor de partid. Deci cred că este firesc să existe o relaţie biunivocă între parlamentari şi organizaţiile care i-au trimis în Parlament”.

  Preşedinte de onoare al unui „partid poliţienesc”

  „Nestatutară, nedemocratică şi neconstituţională”, a calificat Ion Iliescu iniţiativa colegilor săi de sancţionare a adversarilor moţiunii. „Un parlamentar ales are demnitatea şi conştiinţa lui. Relaţia lui politică cu partidul este una, dar decizia lui ca parlamentar îi revine (…) Asemenea chestiuni nu fac bine partidului care promovează asemenea metode administrative poliţieneşti. Nu ţine de ţinuta morală şi de autoritatea morală a unui partid şi a unor militanţi de partid”. Cât despre Tudorache, Iliescu a spus că a intrat deja în nişte jocuri care-l „depăşesc”. Despre moţiune, Iliescu a reafirmat că nu a fost bine gândită, deoarece riscă să „izoleze” partidul.

  Preşedintele de onoare al pesediştilor a declarat că, în lipsa unor negocieri, moţiunea s-ar putea să nu treacă şi decât să nu treacă, mai bine PSD nu o depune: “Ce câştig este dacă moţiunea pregătită de PSD este votată de grupul PSD, care însumează 30%?! Şi cade. A câştigat PSD ceva din asta? Păi atunci de ce să o mai depui? Un text de moţiune în care vrei să spui ceva, dar la care nu ai adeziunea nimănui poţi să îl foloseşti în diverse chipuri. Moţiunea trebuie să fie eficientă când întruneşte o adeziune cât mai largă, nu numai a propriului partid”. Deşi subaltern acum al lui Tudorache pe linie de partid, Adrian Năstase l-a luat pe şeful său direct de sus: „Eu nu stau să-i analizez lui procesele psihologice!”

 • Cathy A spus:

  Mai baieti! (Idee, Mircea, Ion, Victor si altii ca voi…)
  Nu mai judecati indivizii prin actiunile altor indivizi. De fapt, ne pierdem viata intreaga judecand pe altii. Si aceasta pentru ca este mult mai usor sa judeci, decat sa intelegi. A intelege presupune si putina inteligenta, bun simt, ratiune, discernamant…. nu credeti?
  Si lasati-o mai moale cu criticile la adresa lui Iliescu, Nastase, Geoana, pe site-ul unei socialiste europene veritabile.
  Intoxicarea face parte din mostenirea trista comunista. Unii s-au debarasat de ea. Altii nu…
  Si francezii si-au decapitat regii acum vreo trei sute de ani. Asta face din Sarkozy un criminal?!?

 • Barba Non Facit Spuma A spus:

  Cineva a incercat formula “patru in unu”. Cvadrucefalul se cheama Victor-Ion-Mircea-Idee(!). “AJUTATI BASESCU” zice el, dupa ce a impacat toate capetele.

 • Cathy A spus:

  Sa readucem discutia acolo de unde a pornit…
  Eu am o mare simpatie pentru romanii de dincolo de Prut. Pe de alta parte, pe cei ce vor sa-si afirme identitatea moldoveneasca, ii inteleg foarte bine. E o forma de supravietuire. Ei sunt acolo, asta e problema lor. Incearca sa gaseasca solutii mai la indemana, in situatia data.
  Pana acum nu am intalnit decat basarabeni cumsecade.
  Nu sunt numai ei cei ce se considera romani. Mai sunt si o multime de ucrainieni, de langa granita cu Romania, care vorbesc, simt si se poarta romaneste. Acum vreo trei luni am cunoscut unul: locuieste la vreo 10 km de Siret, in Ucraina. Desi toata lumea il vedea ca vorbeste romaneste, il tratau ca pe un uncrainean, pana cand nu am mai rezistat si am izbucnit: “Dar Dl. Vladimir este roman!”. Va jur ca nu pot compara cu nimic expresia din ochii lui. Reactia la cuvintele mele a fost un oftat plin de amaraciune: “Ce sa fac, domnisoara, daca Stalin a vrut sa traga linia la 10 km de satul meu…”

 • gabicretu (author) A spus:

  Formula patru in unu verificata! IP 85 1 11 123
  Nu merge dar se practica. Pe blogul meu manevra este ineficienta pentru ca eu raspund si celor care au pareri diferite sau ma provoaca; cu conditia sa fie oameni seriosi… Cei care scriu pe aici stiu asta si vor, de regula, sa auda ce spun eu; altfel ar prefera forumurile de la unele ziare.
  Revin; arde…

 • Dragos A spus:

  Va rugam sa - l ajutati pe Domnule Mircea GEOANA.

  Cu stima un grup de co-nationali din strainatate.

  Dragos

  Din EVZ.

  Iliescu si Nastase , iremediabil compromisi
  DanB (d…..u@gmx.de), 2007-09-12 11:02:36

  Domnii Iliescu si Nastase nu mai au ce cauta in PSD.
  Domnul Nastase chiar nu imi dau seama de ce vrea neaparat sa revina in forurile de conducere are acestui partid.

  In fruntea PSD, care este un partid social-democrat, domnul Nastase nu ar putea decit promova legi care sa ii fie dezavantajoase dinsului, ca un om foarte bogat.

  Deci relatia Nastase-PSD este o relatie ilogica daca nu imposibila.

  Re: Geoana trage sfori sa scape
  LIVIA (b……@freemaol.hu), 2007-09-12 10:36:16
  Geoana nu din cauza motiunii ar trebui sa scape de Nastase si Iliescu ci pt. ce au facut.Pina isi clarifica situatia ar trebui suspendati din partid si din toate functiile inclusiv de senatori si parlamentari.Astfel si interesul lor ar fi sa-si clarifice cit mai repede situatia.Dar cum PSD e un partid cu multi Nastasi si Iliesti se complac in situatia asta pentru ca se simt cu musca pe caciula, si cine stie cu ce-i santajeaza pe unii Nastase si Iliescu, asa ca eu cred ca nici Geoana nu e usa de biserica daca se intovaraseste cu ei.

 • viviana A spus:

  @ iceflame
  chelului ii lipseste tichia de margaritar.. e adevarat ca voi ati intrat in Uniunea Europeana si nu stiti nici de ce si nici pentru ce.. ce trist, trist, trist !!!

 • Catalin A spus:

  BUNA IDEE

  VA MULTUMIM CA NE ACCEPTATI PE BLOGUL DVS.

  UN GRUP DE ROMANI DIN LUME

  Pentru ei Catalin

  Elena Udrea vrea in Parlament
  12 Septembrie 2007

  Secretarul executiv al PD va candida la alegerile generale viitoare pentru Parlamentul Romaniei, urmand sa decida daca va opta pentru Senat sau Camera Deputatilor.

  “La alegerile parlamentare de anul viitor, daca se vor tine macar la termen, daca nu in 2009, da, m-am gandit sa candidez”, a declarat astazi Udrea, intr-o conferinta de presa la Cluj.

  Ea sustine ca va candida, cel mai probabil, pe lista PD de la Bucuresti intrucat este membra a filialei sectorului 1.

  Elena Udrea a mai spus ca sigur nu va candida pentru Parlamentul European.

  Acuza PSD de neseriozitate

  Secretarul executiv al PD a acuzat PSD ca da dovada de neseriozitate cand vrea sa critice in motiunea de cenzura si Guvernul Tariceanu.

  “Am inteles ca in aceasta motiune PSD critica inclusiv guvernarea noastra si o interpretez ca o dovada a faptului ca nu sunt seriosi. Probabil ca isi doresc sa nu treaca motiunea si incearca un pretext. Nu poti ca intr-o motiune de cenzura, care are ca scop caderea unui guvern, sa critici un guvern care nu mai exista, niste ministri PD care nu mai sunt in functie”, a spus Elena Udrea.

  Secretarul executiv al PD a comparat PSD si PNL cu infruntarea dintre doua masini care vin cu viteza una spre cealalta, iar cel care are sange rece tine volanul drept.”Asa e PNL si PSD. Merg unii spre altii. Vom vedea ce va iesi”.

  Fostul sef al Cancelariei prezidentiale considera ca presedintele Traian Basescu va face cea mai corecta alegere pentru tara la momentul respectiv in cazul in care va trebui sa numeasca un prim-ministru.

  “Din cate il cunosc pe presedintele Traian Basescu, si il cunosc mai putin ca Emil Boc, cred ca indiferent ce speculatii se fac el va alege solutia corecta fata de tara la momentul in care va nominaliza un prim-ministru”, a adaugat Elena Udrea.

 • Vasile A spus:

  “Formula patru in unu”,
  este ceva normal intr-un club internet, nu stiu unde este problema sau “Pe blogul meu manevra “.

  Nu va speriati, suntem mai patrioti decat cei din care faceti parte, ofcina cripto comunista.

  Sunteti inca capabila a va rupe de trcutul NEGRU al ROMANIEI, va rugam veniti cu noi la demascarea lor.
  Geoana incearca ceva, suntem siguri ca va reusi.
  Vom solicita generiozitatea INTERNATIONALEI SOCIALISTE in asanarea CANCERULUI social democratilor din ROMANIA.

  Stimata Doamna Gabriela CRETU, oferirea blogului Dvs. serveste natiunii si viitorului natiunii.
  Va multumim, sunteti generoasa.

  Romania a fost tratata mai RAU ca o curva, un proverb national spune, uita-te in ochii ei iti ofera placere.

  ROMANIA a oferit MAFIOTILOR psd isti totul, putere, avere, despot si natiunea a recoltat saracie si umilinta.

  NU SE MAI POATE ACCEPTA.

  Suntem in lume ne organizam si vrem sa distrugem MAFIA NASTASE, SA CURMAM COMUNISMUL IN ROAMANIA, INTRETINUT CU MORFINA DE ILIESCU.

  TINERETUL SA SE AFIRMA NU MAI ACCEPTA IDIOTIA CULTIVATA DE MAFIA COMUNISTA.

  SUNTEM ALATURI DE BASESCU !!!

  VASILE
  Pentru grupul Romanilor luminati

  NB

  Va multumim pentru ospitalitatea si generiozitatea acordata

 • Vasile A spus:

  TOT VASILE

  ACUM VOM VEDEA ADEVARUL.
  GEOANA ARE TOT SUPORTUL DE LA COTROCENI

  DNA a jucat cartea, sa vedem ce vor spune cateii.

  Comisia speciala in cazul “Zambaccian II”
  13 Septembrie 2007
  Anca Simina

  Prima decizie a presedintelui Traian Basescu, reintors ieri la Cotroceni dupa ce s-a operat sambata de tiroida, a fost activarea comisiei speciale care sa analizeze oportunitatea inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase, intr-un nou dosar de coruptie.

  Fostul premier PSD este cercetat acum intr-un al treilea dosar, legat insa tot de imobilul din Zambaccian.

  Seful penitenciarelor, in comisie

  Inainte de a-l invinui pe Nastase de luare de mita si trafic de influenta, procurorii DNA au nevoie de cererea sefului statului pentru declansarea urmaririi penale.

  Asta dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca aceasta procedura speciala sa se aplice nu doar actualilor, ci si fostilor ministri.

  De altfel, procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, i-a cerut practic acordul presedintelui intr-o scrisoare trimisa marti la Cotroceni impreuna cu documentatia in cazul Nastase.

  Din Comisia speciala care ii va pune lui Basescu pe masa raportul pentru a lua decizia finala fac parte consilierul prezidential pe probleme juridice, Stefan Deaconu, judecatorul Marius Iosif, director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, procurorul Laura Stefan, adjunctul inspectorului general al politiei, Stefan Iancu, si mana dreapta a prim-adjunctului din MIRA, Gabriel Nita.

  Prima intalnire a comisiei va avea loc in mai putin de o saptamana, pe 17 septembrie.

  Din nou la Cotroceni

  In prima zi dupa miniconcediu, Basescu a aparut la birou in jurul orei pranzului, direct de la vila de protocol din Neptun, unde s-a retras, impreuna cu sotia sa, Maria, inca de luni dupa-amiaza.

  Presedintele si-a asigurat colaboratorii ca se simte foarte bine, si-a preluat sintezele politice si a intrat rapid in obisnuitele intalniri cu consilierii.

  De azi, isi reia inclusiv agenda prezidentiala. Inainte de a se intoarce oficial la Cotroceni, presedintele a mai facut o descindere-fulger pe la birou luni dimineata, la o zi dupa externarea din Spitalul Militar Central.

 • gabicretu (author) A spus:

  “De fapt, e de stanga si se explica…pe astia de culoare rosie ii intereseaza mai intai oamenii…e cred principalul lor pacat!” Alexandru Ralea

  Stiti care este principala diferenta dintre mine si noul nostru prieten (v. cateva comentarii mai sus)!?
  Ca eu cred ca cea mai mare calitate a stangii este exact ceea ce el considera a fi principalul pacat.
  Si marele meu regret este ca nu sunt destui “pacatosi” la mine in partid si in Romania in general ca sa putem avea o stanga ca lumea.

  Dragii mei,
  Astea sunt ceva precum ultimile mele cuvinte; sunt terminata; asta noapte am studiat Conventia din 97 privind asistenta si cooperarea intre autoritatile vamale; astazi am fost(de la 9 la 12.30 si de la 14 la 18.30 la comisia mea IMCO), am facut paisprezece amendamente la Inventarul realitatilor sociale din Europa, 2007 (la comisia mea FEMM - unde sunt contra-raportoare) am fost la o conferinta privind introducerea dimensiunii de gen in utilizarea fondurilor structurale, am negociat continutul raportului meu (cel cu capacitarea femeilor in politicile de cooperare pentru dezvoltare)cu cei de la cealalta comisie implicata, am fost si la un coctail de ramas bun (pleaca cineva), am dat nu stiu cate telefoane ca sa rezolv nu stiu ce lucruri si la final am decis ca trebuie sa urlu - NU MAI POT. Si autoexploatarea e tot o forma de exploatare…

  Si cand am reusit sa intru pe blog am vazut ca in loc de oameni cu care incercam sa fac o altfel de politica (mai nuantata si mai umana) au intrat aici “cruciatii binelui”. Eu toata viata m-am indoit de cate ceva. Certitudinile ma sperie…

  Stiu ca am mai multe continuari de …continuat dar nu mai pot. Prietenii ma inteleg, ceilalti nu, orice as face…

 • iceflame A spus:

  Odihneste-te Gabi si dupa aceea discutam,ca n-or fi intrat zilele-n sac!

 • iceflame A spus:

  @ Viviana
  Vrei sa dezvolti un pic te rog ideea aceea a ta trista,trista,trista?Ca laconic cum te-ai exprimat,nu prea se intelege mare lucru…Poate ne spui tu de ce am intrat in UE,ca sa stim si noi astia mai de la tara…

 • iceflame A spus:

  @Cathy
  Si eu am aceeasi simpatie pentru fratii romani de dincolo de Prut si de pretutindeni.Traim insa niste vremuri complicate,niste vremuri in care politicienii decisi si curajosi cam lipsesc.Pe deasupra,in Republica Moldova(ce straniu suna,e ca si cum ai spune Republica Galati),s-a dezvoltat o clasa sociala privilegiata;e clasa vanzatorilor de neam,a celor fara mama fara tata,a celor care nu se dau inapoi de la nimic atunci cand in joc sunt privilegiile lor.La mijloc se afla poporul,speriat si dezorientat.Acolo vei intalni tot felul de oameni;pro si anti-unionisti,foarte multi adepti ai independentei,dar si pro-rusi,acestia din urma fiind urmasii calailor din timpul republicii sovietice sau chiar calaii insisi.Cu exceptiile de rigoare bineinteles.Vei intalni in Republica Moldova oameni extrem de bogati,dar si foarte-foarte saraci.Interesant este ca,toti,sau aproape toti acestia doresc sa obtina cetatenia romana.De ce?Din motive diverse;unii(cei mai multi) din motive de libertade de miscare in spatiul european.Altii,pentru a-si reintregi familiile.Mai sunt si cei care doresc sa se infiltreze cu scopuri ascunse…E un pic din toate acestea.Pe de alta parte,avem Ambasada Romaniei la Chisinau.Sectia consulara.Diplomati si functionari.Romani.Corecti spune MAE.Corupti spune o anumita presa.Reprezinta acesti oameni Romania asa cum ar trebui?Au pus oare ei botul la cascaval asa cum o parte din presa moldoveneasca a scris?Folosesc oare insemnele statului roman la imbogatirea unora?Daca da,atunci avem de-a face cu alti vanzatori de neam si tara…Dupa cum vezi Cathy,problematica este extrem de diversa si plina de tot felul de capcane.Din cate imi amintesc,Vasluiul Gabrielei Cretu a dat chiar un ambasador la Chisinau.Domnul Marian Enache daca nu ma insel.

 • iceflame A spus:

  Iar am postat inainte de vreme..Dar nu-i nimic.Reiau;intrebarea adresata Gabrielei era una menita sa ne arate capacitatea dansei de a vedea dincolo de imaginea generala,dincolo de cliseele uzuale,pe deasupra unor interese politice vremelnice si printre randurile presei dirijata de o bagheta nu intotdeauna prietena a poporului caruia i se adreseaza.Sa ne puna la curent cu ceea ce gandeste in legatura cu Romania furata,cu Stefan cel Mare sfartecat in doua,cu Eminescu la fel,cu limba noastra care dincolo de Prut se numeste altfel decat romana…

 • iceflame A spus:

  @ Baietilor care ar trebui sa umble un pic mai rasfirati ca sa nu bata la ochi; dragii nostri,oricat si orice ati face,Nastase ramane cu cinci clase deasupra celorlalti politicieni in termeni de inteligenta,spontaneitate,umor si tinuta de om de stat.Ca o fi avand el pacatele lui,nu neg,insa daca ar reveni in fruntea PSD,altfel ar arata acest partid in sondaje,cu sau fara motiuni…Postarea Gabrielei era in legatura cu Republica Moldova,de ce nu comentati in legatura cu acest subiect?

 • Cathy A spus:

  Iceflame, ma tem ca ai dreptate. Dar ma gandesc la tineri, la studentii ce vin disperati la Iasi si traiesc dintr-o bursa mica pe care le-o da statul roman. Ma gandesc la prietena mea Nadia, singura romanca (paradoxal, moldoveanca!) ce mi-a sarit in ajutor la nevoie, dupa ce epuizasem lista de romani prieteni. Aveam nevoie disperata, acum 2 ani, de 100 de mii (10 lei), sa merg la Opera (era Oedip, cu Opera din Bucuresti, si “prietenii” mei, culmea, tocmai atunci ramasesera faliti). Si Nadia, cu care discutasem de cel mult 2 ori in viata, mi-a spus: “Cathy, eu am niste bani de zile negre. Am 10 dolari. Ti-i dau pe toti, numai nu rata spectacolul.” Ii spusesem, intr-una dintre cele 2 dati in care vorbiseram, ca sunt impatimita dupa opera…
  Si ma gandesc la Nadia care, dupa ce a terminat facultatea, si masterul, cu medii f. mari, nu si-a gasit de lucru in Iasi, pentru ca e basarabeanca, si sta acum in Bucuresti, unde are aceeasi problema, si fenteaza vama de la Albita in mod regulat, numai ca sa nu se intoarca acasa…
  Cu moldovenii astia ce facem?

 • Cathy A spus:

  In ce priveste comentariul despre cei de culoare rosie si pacatul lor de a fi interesati de oameni, nu vreau sa-l apar, dar cred ca respectivul nu face parte din gasca diversionista. Si cred ca, intr-un mod ascuns, chestia asta cu culoarea vroia sa fie un compliment la adresa posesoarei blogului…
  Pe de alta parte, tipul mai are si dreptate: de ceva vreme (nu vreau sa identific aceasta “vreme” cu perioada de cand e Base la Cotroceni, desi se pare ca e cam asa…), presa a fost apucata de streche. A ne interesa de soarta oamenilor e o chestie, asa, ciudata, chiar oripilanta. Cum adica sa indraznim sa ne intereseze soarta inundatilor, sambata si duminica trecuta, cand Presedintele, Tatucul, Eroul Salvator suferea, saracutul, pe un pat de spital? Cred ca ati remarcat cu totii acest lucru. Daca nu, v-au intoxicat si pe voi…
  In timp ce jurnalistii stateau calare pe televizor dand stiri peste stiri (toate fara nici cel mai mic continut informativ) eu am vazut 5 batrane abandonate de familii cersind in Cismigiu (toate trecute de 70), si asta pentru ca am iesit, intamplator, din casa.
  Dar nu e de interes national… E chiar sfidare sa discuti despre asa ceva, la televizor, cand Presedintele sufera: “Tara arde si baba se piaptana”. Doar ca babele pe care le-am vazut eu nu mai tinusera de mult o oglinda in mana…

 • Gaby A spus:

  Pentru Gabriela,

  Reiau,

  “Dragii mei,

  Astea sunt ceva precum ultimile mele cuvinte;
  sunt terminata;
  asta noapte …”

  Nu va obositi avem nevoie de Dvs. in noua structura a social democratilor din Vaslui, fara nastase si iliescu.

  Din grupul celor ce doresc o stânga moderna,activa si sincera.
  Liderii care sa fie un exemplu de conduita pentru natiune, nu mafioti si oligarhi

  Gaby

 • gabicretu (author) A spus:

  Alexandru Ralea nu e diversionist si mi-a placut ce-a zis (de asta l-am si citat, ca mi-a aruncat mingea la fileu…)

  @Gaby - nu stiu care esti, ca suntem atatea - hai sa fim exemple! Dar mai multe ca ma simt uneori asa de singura… De asta m-a lovit foarte tare afirmatia Terezei de la Vega, cred, privind schimbatul lumii… (v. in notitele de la Sttutgart)

 • Catalin A spus:

  Problema PSD-ului e ca nu are nici un lider adevarat in acest moment, un lider capabil sa ii ralieze pe toti in jurul sau, asa cum facea Adrian Nastase pe vremuri. Toti potentialii lideri au probleme mari de imagine, iar cei care nu au astfel de probleme sunt prea slabi pentru a face fata diverselor aripi din partid. Ar fi Cristian Diaconescu, dar ma tem ca ar avea soarta nefericita a lui Geoana, ar fi Rus, dar in afara de ardeleni nu ar avea sustinere. Ponta e prea tanar.
  In momentul asta PSD e un partid aproape compromis si trebuie sa o ia de la 0, cu oameni noi. Trebuie sa isi recladeasca o imagine si trebuie sa inteleaga ca inertia anilor ‘90, din care a functionat si dupa 2004, isi pierde suflul. Cu cat mai repede se va prabusi, cu atat mai repede isi va reveni. Dar absenta din prima linie a unor persoane precum Iliescu, Nastase, Geoana, Hrebenciuc, Vanghelie e cruciala. E nevoie de lideri adevarati, care sa isi construiasca pe cont propriu o imagine credibila in ochii publicului.
  Pe de alta parte, imi place la nebunie situatia actuala. Un PSD la 15% e tot ceea ce imi doresc pentru urmatorii 15 ani. Astfel, Romania ar putea sa progreseze in liniste, fara populism de stanga, de genul legii pensiilor si sintagme de genul “un pic mai bine pentru tara”.

  Catalin acelasi

 • viviana A spus:

  @ iceflame care scrie: .. Ca laconic cum te-ai exprimat,nu prea se intelege mare lucru. Poate ne spui tu de ce am intrat in UE, ca sa stim si noi astia mai de la tara…
  8) uita-te in oglinda (fara ochelari!) si vezi de unde esti.. :( ce-s mofturile astea de domnisoara!?
  A trecut doar o saptamana de cand Barrosso a fost in Romania si a vorbit in Parlament.. l-ai vazut, l-ai ascultat?!
  ”Rolul parlamentarilor este de a face din ţările noastre un succes şi cheia este comunicarea. Sunt convins că veţi avea timp să le explicaţi cetăţenilor dumneavoastră cum acest lucru le afectează viaţa zilnică. Vă rog nu le faceţi promisiuni pe care Europa nu şi le poate ţine şi încercaţi să scăpaţi de stereotipurile care circulă, daţi-le oamenilor o imagine realistă despre ceea ce înseamnă Europa şi ce înseamnă să ai probleme europene”.

  Tradus: In UE nu e loc pentru politici revansiste, In UE se intra pentru ca o tara o doreste si nu pentru ca este obligata si orice tara membra a UE trebuie sa respecte acest spirit.

 • viviana A spus:

  Domnul Jose Manuel Durao Barroso - preşedintele Comisiei Europene:
  … Cât priveşte politica de vecinătate, distinsa membră a Partidului Democrat mi-a pus o întrebare privind politica de vecinătate. Mai întâi, vreau să vă spun şi să-i spun că noi considerăm politica de vecinătate ca o poveste de succes, dar suntem de acord că trebuie făcute încă multe lucruri. Vreau să-mi exprim aprecierea pentru rolul României în acest sens şi angajamentul României pentru gestionarea constructivă a unor programe de bună vecinătate, cum ar fi România-Moldova-Ucraina şi zona Mării Negre. Una dintre contribuţiile bune ale României la

  Uniunea Europeană este tocmai accentul pe care-l puneţi pe politica de vecinătate şi pe relaţiile din regiune.

  Vreau să subliniez importanţa pe care România trebuie să o aibă şi o poate avea în armonizarea cu corul european privind politica cu Republica Moldova şi cu Marea Neagră.

  În special, privind Moldova, în mod concret este important să subliniezi importanţa Moldovei ca vecin direct al Uniunii Europene, unul dintre vecinii Uniunii Europene şi beneficiar al politicii de vecinătate. Este un plan de acţiune privind Moldova. În acest cadru, este nevoie de mai multe îmbunătăţiri privind drepturile omului, libertăţile fundamentale din Moldova, lupta împotriva corupţiei şi creşterea de oportunităţi de investiţii în Moldova. Sunt necesare aceste lucruri.

  Împărtăşesc preocuparea dumneavoastră privind cetăţenia română pentru cetăţenii moldoveni. Ştiu că sunt probleme de competenţă naţională, dar trebuie să spun că în Moldova, chestiunea privind numărul mare de solicitanţi de viză românească trebuie discutată în continuare.

  Vreau să vă spun că, de fapt, noi suntem angajaţi în faţa Moldovei, suntem cel mai mare donator de fonduri către Moldova, deci din partea Uniunii Europene, am dat 405 milioane de euro, până acum, sub formă de fonduri nerambursabile şi, în continuare, este nevoie să facem mai mult.

  Încă o dată, foarte cinstit şi sincer, vorbind deschis, în situaţia curentă, actuală, noi nu putem vedea o posibilitate de a mări numărul de solicitări. În plus, pe lângă ceea ce dumneavoastră aţi făcut, este nevoie de unanimitatea statelor membre, trebuie să deschidem negocieri ca să dăm statut de ţară candidată unei alte ţări. Deocamdată, nu ni se pare posibil, în acest moment, să acceptăm un alt stat candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, înainte de a vedea anumite progrese în cadrul politicii de vecinătate europene.

 • Catalin A spus:

  Vom solicita un rdv Domnului Jose Manuel Durao Barroso - preşedintele Comisiei Europene.

  Ceea ce se intâmpla in ROMANIA, mafia, coruptia, golania si mojicia de care dau dovada parlamentarii provin dela guvernarile fsn, pdsr et in ultimul timp de la psd cu iliescu si nastase.

  Acesti doi indivizi au intors Romania pe dos.

  Fiind bolnavi incurabili de putere si bogatie au lasat sa se dezvolte crima si imoralitatea politica.

  Acelasi Catalin

 • Catalin A spus:

  Unul câte unul, urmeaza,

  DNA cere avizul presedintiei pentru urmarirea penala a lui Miron Mitrea

  Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie cere Preşedinţiei avizul pentru declanşarea urmăririi penale împotriva lui Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor. În urmă cu puţin timp aceeaşi instituţie a cerut avizul Preşedinţiei pentru declanşarea urmăririi penale a lui Adrian Năstase. Urmărirea penală cerută de DNA este pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. În acelaşi dosar este cercetat şi Adrian Năstase.

  Miron Mitrea a fost ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţelor în perioada decembrie 2000 - iunie 2003 şi fost ministru al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în perioada iunie 2003 - decembrie 2004.

  Cu stima acelasi Catalin

  Ce mai asteptati declansam motiunea sau dizolvarea ofcinei lui iliescu & nastase.

  Geoana a promis ca va face exact ce se impune pentru a avea o standa democrata sanatoasa

 • iceflame A spus:

  @Viviana
  Fii sigura ca ma uit in fiecare zi in “oglinda”in sensul in care ai spus,si ca nu folosesc farduri de nici un fel,nici italiene,nici altele.Nu fac parte din categoria celor care fug de ceea ce sunt cu adevarat.Imi asum cu drag identitatea de roman get-beget,chiar daca peste foarte putin timp voi dobandi o a doua cetatenie.Desi sunt cu un picior bine infipt in Franta,vreau sa raman eu insumi;un roman moldovean de la Iasi si nu am de gand deloc sa ma”dedublez” ca sa pot epata cumva printr-o noua identitate sau apartenenta.Asta e una.A doua; pe domnul Jose Manuel Durao Barrosso,il urmaresc intamplator de pe pe vremea cand,probabil,tu inca nu auzisesi de el.El a fost liderul PSD(partid de dreapta in Portugalia),sef al opozitiei portugheze in timpul guvernului Guterres(actual sef al Internationalei Socialiste si Inalt Comisar ONU pentru Refugiati).Ulterior,domnul Barroso a devenit premier al Portugaliei,dar a esuat lamentabil in incercarea sa de a face lucrurile sa functioneze pe acele meleaguri,in incercarea de a stopa caderea economica si micsorarea deficitului bugetar.Imediat ce s-a ivit oportunitatea de a ocupa importanta functie pe care se afla astazi,domnul Barrosso nu a ezitat sa-i lase balta pe portughezi si a sters-o “englezeste” la Bruxelles.Asa cum bine ai spus,domnia-sa a fost in Romania si a vorbit.Asta inseamna oare ca trebuie sa ne inchinam celor spuse de el sau trebuie sa ne vedem cat mai bine de interesul nostru national in contextul actual european chiar?Anul 1859 iti spune ceva Viviana in sensul politicii nationale si a inteligentei diplomatice?Dar de “tichia de margaritar”a nemtilor care s-au unit fara sa mai intrebe pe nimeni dupa caderea comunismului ai auzit Viviana?Si Germania aceea federala a lui Helmuth Kohl tot din UE facea parte,ei de ce nu au folosit oare “politica de vecinatate” despre care atat de frumos si convingator ne vorbeste domnul Barrosso astazi?Si inca ceva;chiar crezi ca aceasta Uniune Europeana in care dupa cum spui”nu prea stim de ce am intrat”are un viitor sigur?Eu sunt ceva mai sceptic in aceasta directie si cred ca,o singura tara este foarte,foarte greu de condus,daramite 27…

 • G. Savitsky A spus:

  Stimată Gabriela Creţu,

  cum m-am întors din concediul meu trucat, am văzut un semn de bunăvoinţă din partea unui semen al meu.
  V-aţi exprimat pozitiv relativ (sic!) la comentariul meu pe blogul D-lui Adrian Năstase. Sunt poetă, sau cel puţin aşa îmi place să cred, am publicat trei cărţi de poezie, una a apărut recent la Brumar, în Timişoara, locuiesc la Reşiţa, Caraş-Severin, cred în oameni cu o obstinaţie de care ar trebui să mă vindec, totuşi, sunt socialistă ca structură - am fost şi am rămas captivă în secţiunea pauperă a societăţii - dar nu acesta este motivul pentru care mă oglindesc în valorile socialismului ci o credinţă nestrămutată că nu poţi fi un bun creştin, un adevărat ostenitor într-ale Adevărului, dacă nu gândeşti şi acţionezi în interesul semenilor tăi. Nu sunt membru PSD pentru că … nu ştiu încă. Am o anumită reţinere. Dar cred că Adrian Năstase poate fi un vector de clarificare a politicului şi mai ales, a valorilor social- democrate; am putea gasi, cred multe teme de discuţie comune şi fertile. Vă doresc tot binele. Gabriela Savitsky

 • viviana A spus:

  @ iceflame
  Cum s-ar spune pe româneşte: tu ţi-ai trăit traiul, ţi-ai mâncat mălaiul! imi faci placerea si-ti tii pentru tine acel “1859″ (pe care tu nu l-ai trait).. e ISTORIE si nimic mai mult.. lasa-i pe cei mai tineri sa hotarasca care-i viitorul lor in loc sa te joci de-a dezgropatul mortilor.. ca pe timpul lui Ceausescu. Romania nu a fost si nu este Germania, ca-ti place sau nu, pana si astazi d.p.d.v. economic toata Europa depinde de “locomotiva” Germania.. si poti muri de invidie, lucrurile nu se schimba.. eu in schimb prefer sa invat ceva de la ei daca am nevoie, daca vreau.
  Patriotismul asta in slogane ma lasa rece. Lucrurile “mari” sunt facute din milioane de lucruri “mici”.. la munca, e o multime de facut!!! Sau vrei sa ne facem de c*** precum polonezi cu poveste milioanelor care lipsesc la apel pentru ca in Europa am avut cel de al doilea razboi mondial? Kaczynski si compania ar trebui sa-si aduca aminte ce era Polonia cand a izbucnit cel de al doilea razboi mondial.. o tara fascista. Ca sa nu mai vorbim de Romania.

 • gabicretu (author) A spus:

  Bine ai venit, Gabi (Savitsky)! Pe aici prietenii isi spun pe nume (dusmanii, nu!) si se bucura cand se inmultesc (sic!).
  Cu tine va fi insa o problema, recunosc: numai dintr-o privire am vazut ca am 11 Gabi in telefon (fetele, ca pe baieti ii trec Gabriel); ori le atrag eu, ori parintii nostri nu prea au avut imaginatie…
  Oameni cu sensibilitate de stanga niciodata nu sunt destui in Romania (sa-ti spuna Viviana, mai sus vorbitoare). Drept urmare, te rugam sa ramai intre noi; teme de dialog, cata-i lumea…
  De faptul ca nu sunt destule femei, nici nu mai amintesc (care sa aiba opinii, vreau sa spun, si timpul si curajul sa le exprime).

 • iceflame A spus:

  Ok Viviana,stai linistita ca nu iti cere nimeni sa te identifici cu istoria neamului acestuia si nici sa aderi la “patriotismul in slogane”.Hai sa facem pace si sa mergem la munca asa cum spui.Chiar daca te va surprinde,sa stii ca fac parte din cei care stiu ce inseamna sa muncesti 18-20 de ore pe zi ca sa ajungi sa atingi anumite obiective!In ceea ce priveste “malaiul” la care tocmai ai facut trimitere;esti sigura ca nu ai ingurgitat mai mult decat mine?Eu m-am nascut in 1965,luna iulie…Si inca ceva;fa-ma sa inteleg,cand te adresezi noua romanilor de pe acest blog?Cand spui -”e adevarat ca VOI ATI intratin UE”-? Sau cand spui -”vrei sa NE facem de c….precum polonezii” -? Ca aici e bubutza si de la asta am pornit cand am decis sa-ti scriu.In rest,sa auzim numai de bine si sa stii ca,pe fond,simpatizez cu cele mai multe din opiniile tale.

 • Gaby A spus:

  PSD i-a dat in cap lui Nastase cu conducerea colectiva
  14 Septembrie 2007
  Florin Ciornei

  Indemnul sau la revolta contra lui Mircea Geoana a fost respins in mod categoric de liderii formatiunii social-democrate.

  Adrian Nastase a propus dizolvarea conducerii PSD si desfiintarea lui Geoana cu tot cu functia de presedinte. In schimb, el a avansat ideea instituirii unei „conduceri colective” formata din „cativa lideri reprezentativi”. Reactia liderilor PSD a fost de respingere ferma.

  Un „NU” hotarat pe toata linia

  Ioan Rus, vicepresedinte PSD: „O conducere colegiala avem in acest moment la PSD si ea a fost generata de ultimul congres al partidului din decembrie 2006. O eventuala alta forma de conducere colectiva poate fi generata doar de un alt congres. Iar acum nu e necesar un Congres extraordinar”.

  Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului: „Colective stiti ca am avut. Au fost CAP-urile”.

  Dan Nica, vicepresedinte: „Ce conducere colectiva? Acum ce e?”.

  Viorel Hrebenciuc, liderul deputatilor PSD: „Exista deja o conducere colectiva. Am fost primul care a spus-o”.

  Ilie Sarbu, vicepresedinte: „Propunerea lui Nastase este nerealista si nestatutara. Nu vad ce ar putea aduce bun pentru partid cand se stie foarte bine ca nu a putut functiona normal nici cand Nastase a detinut functia de presedinte executiv, de aceea s-a renuntat la aceasta formula, pentru a se da mai multa putere presedintelui. Sa ne explice adeptii acestei propuneri cum ar rezolva ea problemele partidului. Vor incepe sa curga voturile in cascada? Este o iluzie desarta”.

  Cristian Diaconescu, vicepresedinte: „Avem o conducere colectiva aleasa in cel mai colectiv mod posibil: Congresul. Pentru o propunere ca cea facuta de Adrian Nastase nu avem nimic prevazut in statutul partidului”.

  Titus Corlatean, secretar general: „Principiul conducerii colegiale si al deciziei colegiale este deja o stare concreta in PSD. Iar discutiile despre convocarea unui eventual Congres nu au ecou si nici sustinere cat de cat semnificativa in PSD. Este nevoie ca actuala conducere aleasa democratic la Congres sa fie respectata si spijinita. Regret insa caracterul public al acestui tip de dezbatere, care ar trebui sa aiba loc in interiorul partidului.

  Iliescu, talmaciul lui Nastase

  Conducerea colectiva este o formula prin care Nastase cauta sa-l debarce pe Mircea Geoana si sa revina in fruntea PSD. Reintoarcerea lui Nastase nu are sustinere decat printre cei sase-sapte parlamentari care i-au ramas fideli. Fata de propunerea sa a reactionat mai tolerant doar Ion Iliescu. Nici el nu a indraznit sa spuna ca este de acord cu dizolvarea actualei conduceri a PSD. Iliescu a preferat sa faca pe talmaciul lui Nastase.

  „Actuala conducere este o conducere colectiva. Dar nu despre asta este vorba. Ceea ce sugereaza Nastase este atragerea la conducerea partidului a diverselor persoane, personalitati care sunt in partid, care au diverse misiuni in parlament sau in alta parte si care sa constituie un fel de Senat al seniorilor partidului, probabil”, a comentat Iliescu.

  Liderii PSD au interpretat propunerea lui Nastase ca un semnal clar de revolta impotriva lui Geoana. In aprecierea celor mai multi, prin aceasta miscare, Nastase a oferit pretextul apropiatei sale excluderi din PSD.

 • G. Savitsky A spus:

  Ce să fac, dacă aşa m-au botezat… pe vremea aia, acum 39 de ani, nu prea existau nume exotice… mă numesc şi Doina. Prietenii îmi spun Gabisky.
  La o bună colaborare!

 • G. Savitsky A spus:

  Da… Sper să nu semene cu următorul tablou, şi, mai ales, să nu vorbesc într-un ceas rău, dar acestă imagine mi-a venit în minte citind însemnările dumneavoastră vag triste şi vag amuzate: samuraiul, învins, înainte de a-şi face sepuku, priveşte liniştit - din grădina sa construită milimetric cu atâta parcimonie încât aranjamentele par amestecate după capriciile hazardului - peste livada de cireşi înfloriţi. Printre copaci aleargă ţipând două fetiţe, îmbrăcate în kimonouri înflorate, colorate ameţitor. Secundantul vrea să pornească înspre ele, să le alunge, să nu tulbure ultimele clipe ale maestrului. Maestrul îl opreşte cu un gest mic, imperial.
  … Poate nu e înainte de sepuku, poate e înaintea unei bătălii, când gândurile sunt clare şi ascuţite ca ţurţurii de gheaţă legaţi de streşini…

  Într-o carte premiată cu Nobel (dar nu pentru asta o iubesc) “Mă numesc Roşu” a lui Orhan Pamuk, dorinţa miniaturiştilor (a unora, a celor mai talentaţi) de a ieşi din tipar, de a desena/picta imagini “după meşteşugul frâncilor” are drept consecinţă un şir de crime. Delicateţea imaginilor în două dimensiuni, atât de expresive şi atât de înduioşătoare, imagini care însoţeau scrisul “tălmăcindu-l”, seamănă cu gesturile noastre necontrolate, necenzurate, cu privitul furiş al unei femei care ne pare fragilă şi lipsită de ocrotire, deşi suntem angajaţi emoţional şi social, privit în adânc, însoţit de o anume tânjire…
  O lume a dispărut. O lume a sentimentelor, o lume a “ceea ce nu trebuie spus”. Trăim într-o lume flecară devenind noi înşine ne-măsuraţi la vorbă.

  Am citit cu atenţie transcrierea interviului. Am avut o primă respiraţie amplă, completă, din 2004 încoace. Sigur, imediat se va gasi cineva pe blog să-mi tragă una în plex să mi se taie respiraţia. Să-mi reproşeze că umblu cu peria. Cine nu e in interiorul acestui sistem închis sau quasi-închis care este politica crede că e o glumă alternanţa la putere. Adrian Năstase e un exemplu că nu e vorba de glume. Când a venit la Putere, mai întâi şchiopat, mai apoi buluc, onor Alianţa, aproape că nu există culori să le putem zugrăvi rânjetele satisfăcute şi furia dezlănţuită de vânătoarea de pesedişti. I-au căutat în toate cotloanele, în orice birouaş de sub casa scării. Şi nu numai că l-au obligat imediat să-şi ia catrafusele şi să se cărăbanească la munca de jos, dar i-au mai administrat şi niste scatoalce verbale:”‘Re-aţi ai dreacu de ‘oţi cu baronii voştri!” Asemenea întâmplări, asemenea situaţii, când raţiunea rămâne hă-ăt în ploaie, nu se şterg niciodată din minte. Să vezi oameni care până mai ieri se purtau firesc, cu care aveai relaţii normale, colegiale, trasformându-se în nişte Furii, nu e puţin lucru. Ei, domnilor Alienţişti si probăsescieni, vă anunţăm că noi, cand o să venim la putere, şi asta se va întâmpla foarte curând, nu ne vom purta ca nişte fiare turbate. Cel puţin aşa ar fi de dorit.

  Da… Poate că sunt multe cărţi de citit şi multe litografii şi multe tablouri şi multe minunăţii de văzut/citit/auzit. Dar parcă nu-ţi dă pace un gând… Imagini cu copii dezbrăcaţi, murdari, trişti… Imaginea unor batrânici cu ochii vii, ca nişte boabe de piper, socotind mărunt, din buze, ce şi-ar putea cumpăra din galantarul atrăgător… Imaginea unor bărbaţi abrutizaţi de muncă răcnind în telefoanele celulare, vorbind cu cei de “acasă”, ei, sclavii moderni ai Comunităţii europene: “Ti-am trimis bani! Ce face ăla micu?”
  Imagini… imagini… imagini care compun o realitate înduioşătoare, întristătoare, revoltătoare… Într-o ţară aşa de bogată, lăsată de izbelişte, cu atâtea ţarini lăsate pârloagă, suntem aşa de săraci!… Că ţi se rupe sufletul, domnule Adrian Năstase.
  Aşteptăm o redeşteptare a Social-democraţiei şi un port-drapel. Şi, chiar un drapel. Şi chiar un mesaj clar. Să nu ne spună nimeni nouă că trebuie să ne împrietenim cu cei care mai alaltăieri au vrut să ne calce pe grumaz. Să facem pace politică. Şi să nu ne spuneţi ca Ilie Sârbu, înghesuit de câţiva foşti directori de pe la deconcentrate, maziliţi şi umiliţi, altfel, oameni de valoare, care se plângeau că “dom ministru, ne vânează aştia, ne fabrică dosare!” “Ce vreţi, aşa-i în opoziţie!” uitând că şi el e în opoziţie…
  iată o “mostră” despre modul meu de a gândi…

 • viviana A spus:

  @ iceflame
  reactia mea de fata la cereri revansiste e aceiasi atunci cand ele pleaca de la romani sau cad pleaca de la italiani (in general sau :lol: din Alto Adige).. :lol: , croati sau sloveni: REFUZ TOTAL si Gabi explica bine de ce, eu o gandesca ca ea, imi vine natural.
  Povestea cu “noi” si “voi” vine de la diferenta care sta intre teorie si practica. In teorie eu sunt langa voi, ma simt o romanca de la numele de famile pana la faptul ca-mi vine spontan sa precizez (de multe ori nu ar fi de loc necesar) ca sunt romanca, ca m-am nascut in Romania. Pana si fiul meu pe primul sau site web a scris ca cunoste limba romana (inchipuieste-ti, avem cel putin 200 de carti in limba romana si carti rare, poeziile reginei Maria, :lol: intelege dar nu vorbeste, nici macar atat cat stiu sa o fac eu, dar cea ce conteaza e faptul ca pentru el e important iar eu.. nu am facut nici un efort “special”). In practica eu am studiat aici, gandesc in limba italiana si de cele mai multe ori e ca si cand m-as fi nascut aici. Cum am intrat in spital dupa 5 zile ca sosisem in Italia eu (si familia mea) am avut cetatenia imediat.. e un lucru important si-mi dau seama astazi cand vad cat e de greu pentru ceilalti. In concluzie cand e vorba de “practica” (de ce fac eu, aici, unde traiesc) folosesc “voi” pentru sunteti departe. ;) si da-mi ascultare, sunt mai mare decat tine.. sau te-ai razgandit :) !

 • viviana A spus:

  @ Gabisky,
  :?: nu inteleg postul tau.. ;) e o oda lui, pentru AN?

 • G. Savitsky A spus:

  viviana,
  nu, nu este. esti o sau un copy la comentariu pe blog, da. e rau sa admiri un intelectual rafinat care are si veleitati de politician? e mai bine sa hăhăim cu un agramat veninos?

 • viviana A spus:

  ;) Blog.HotNews.ro prezinta ”AN propune Can-Can la PDS” - Video
  :lol: :lol: :lol:

 • viviana A spus:

  @ Gabisky,
  :) a propos de venin mi se pare ca nici cu al tau (de venin) nu e de glumit.. dupa care.. personalizarile.. aduc mai mult dezastre daca inca nu te-ai “prins” ;)

 • bianca A spus:

  @Gabs Hmmm, e dramatic. Imi pare nespus de rau si nu iti admir, nici nu iti aprob stoicismul. N-am avut rabdare sa citesc toate comentariile, in orice caz, ma deprima cumplit ca nu o sa mai fii in PE. Iar noi astia care tot dam cu parerile in populatie ar trebui sa si facem ceva, nu doar sa ne dam destepti. Sa ne fie rusine, sintem niste mirlani care se ascund noaptea, iar cind vine ziua pupam in cur primul sef!!!! Trebuia sa fim noi timpiti pina la capat!! Altfel, nu eram noi! Cui ii trece prin cap ca pierdem un om sclipitor de destept si, mai ales, drept? Daca am fi asa cum pretindem am merge pina la capat. Dar e firesc, sintem sceptici, propriile noastre instincte ne manipuleaza, ce sa mai vorbim de un politician venal ca Gabriela Cretu.
  Imi pare rau, Gabi si sa stii ca eu cred ca ai dreptate tot scriu chestii care cred ca au un oarecare impact, si eu sint obosita rau de tot, dar ceea ce scriu macar nu e pierdere de vreme, macar incerc. Pina la urma asta e tot ce conteaza: nici unul dintre noi nu e Hristos, dar macar unul poate striga in pustiu.

 • Cathy A spus:

  Bianca, cine spune ca Gabriela Cretu nu va mai fi in PE? S-au facut alegeri si nu am aflat eu?
  Cat despre “vox clamantis in deserto”, nu e una, sunt mai multe, si eu chiar cred ca vom construi o stanga veritabila. Am stat mult si m-am gandit daca sa-i raspund “amicului” Catalin, sau cum l-o fi chemand, de fapt (ca are, se pare, multipla personalitate). Dar nu merita. Pentru simplul motiv ca noi chiar facem ceea ce el ne acuza ca nu facem. Noi, chiar aici, pe acest blog, facem politica de stanga (de calitate). Nu ma simt vizata de comentariile lui, asa cum nici Gabriela Cretu, sunt convinsa, nu se simte vizata. Asta pentru ca amicul nostru, pur si simplu a gresit “adrisantul”.
  Si de unde vine, doamnelor, pesimismul asta?

 • Catalin A spus:

  “No Responses to “In dialog cu voi”
  Tudor GHEORGHE Says: Your comment is awaiting moderation.

  September 14th, 2007 at 1:52 pm
  Incearca ceva a NASTASE dar nu este convingator.

  Cu o asemenea avere ilicita nu poate fi considerat social democrat.

  Este un parvenit si mincinos, frica de puscarie il face sa cheme psd ul la solidaritate.”

  Tudor

  NB

  Mesajul meu si altele care exprima adevarul de acest DUSMAN NATIONAL nu vor apare pe blogg.

  Se spune ca cei care au frica de puscarie vor avea frica si puscaria.

  Va rog sa comentati mesajul preluat din blogul lui a nastase

  Cu respect pentru bloggul Gabrielei CRETU.

  Catalin

 • iceflame A spus:

  @Catalin
  Mai baiete,de ce nu te duci tu sa plimbi pisica?Poti lua si respectul tau cu tine ca sa nu te plictisesti!Daca vrei sa-l injuri pe Nastase,mergi frate pe forumurile ziarelor sau prin carciumi ca acolo se practica asa ceva.Aici nu prea ai nimerit-o sa stii.Succes!

 • Cathy A spus:

  Doamne, ce vremuri mai traim! Treaba aia cu “smintitii” si cu “miseii” a lui Eminescu se potriveste ca o manusa situatiei de azi.
  Mai mult “smintiti”. Basescu zice ca CNCD-ul trebuie sa se sesizeze cu privire la bacurile cu olteni, moldoveni si ardeleni. S-au terminat toate discriminarile in Romania, fratilor, si vine Base sa puna bomboana pe coliva… Maria-sa nu vede anunturile de pe geamurile fast-food-urilor care cer “fete pentru bucatarie” si “necalificate”.
  Altul: Tariceanu azi spunea, la semnarea contractului cu Ford, cu candoare, ca Guvernul este partenerul companiilor private din Romania. Astept ziua cand Guvernul va fi partenerul sindicatelor din Romania, domnule premier!

 • bianca A spus:

  @Cathy Tine-o tot asa, girl. Din cind in cind, vorba Gabrielei, cite o gura de aer. Dar voi, fetelor si tu Iceflame si tu Peter, (iata!, barbatii pot fi numarati pe degete!) nu v-ati smintit de atita vulgaritate? De atita political correct, de roluri pe care le jucam fara a fi actori, ci oameni in carne si oase?

 • bianca A spus:

  Mai ales in oase, ca ma doare o masea de crap, dar numai dimineata.

 • iceflame A spus:

  Buna Bianca!Pai nu suntem pe blogul unei politiciene?Era sa spun si feminista dar mi-am amintit de dom’Ontanu…Dar fiinca suntem la subiectul Romania-Republica Moldova,as intreba-o pe Cathy(care nu pierde nici o ocazie sa-l besteleasca pe Basescu) ce parere are despre modul in care acesta actioneaza in directia Prut-Nistru in comparatie cu Iliescu si Constantinescu.E mai bun Basescu,e mai rau?Ce zici Cathy?

 • bianca A spus:

  Gabi, mai da-o si-ncolo de treaba, vorbesti la oameni, eu l-am atact pe Iceflame, vinovat, nu spun ba, dar in romaneste este continuu si miine, nu continui. Simt ca ma transform in Pruteanu. Pai, e frumos? Si am tot sperat ca te prinzi… of.

 • iceflame A spus:

  Asa deci?M-ai atacat Bianca?Eu am crezut ca a fost doar un ajutor pentru a-mi corecta o greseala.Dar daca a fost un atac,ei bine,corect se scrie atacat si nu atact cum ai scris tu in postarea adresata Gabrielei.Te-ai prins?Na!

 • iceflame A spus:

  Nu zic ca si eu am scris fiinca in loc de fiindca,dar cel putin nu umblu cu coada pe sus…In orice caz,nu puteti avea mari pretentii in legatura cu cineva care s-a dus la scoala mai mult prin vacante ca sa trateze de corijente si care abia-abia a reusit sa-si termine liceul(la seral),iar bac-ul l-a luat la a treia incercare,si greu,greu de tot…

 • iceflame A spus:

  Acum trebuie sa plec,dar revin nu va bucurati prea mult…Ciao

 • bianca A spus:

  @Iceflame Cind ai cu cine vorbi, provoci polemici. Altfel raminem toti amariti si frustrati si scriem pe blog, mai ceva ca la canapeua lui Freud. Ori facem ceva, ori sintem niste labagii. Si, cred, ar trebui sa incepem cu noi.
  Te rog sa ma scuzi, am fost ipocrita. Am incercat sa o fac pe Gabi sa nu mai scrie gresit, dar eu vorbesc codrul rasuna. Una sint greselile de tastare, altceva e altceva. Mi-a adus mama nuci de la Birlad. Suuuuuper bun.

 • Cathy A spus:

  Iceflame, eu inca mai astept masurile pe care Basescu a amenintat ca le ia impotriva Moldovei, in scandalul vizelor. Din punctul meu de vedere actioneaza contradictoriu, pentru ca realmente el nu stie ce-i acolo, si nici nu ii intreaba macar pe aia ce vor, cand face discursuri populiste ieftine de genul “ne integram impreuna in UE”, iar apoi ameninta; si alte prostii de astea. Cred, mai mult, ca pe mine si pe tine, impreuna, ne intereseaza mai mult decat pe el soarta moldovenilor, si ca fiecare dintre noi are mai multa simpatie, separat, pentru ei, decat are Basescu. Se foloseste de Moldova doar ca tea politica, asa cum se foloseste si de romani, ca tema politica.

 • Cathy A spus:

  Scuze, “tema politica” am vrut sa spun…

 • Vrabie A spus:

  Stimati blogisti,
  Stimate Cathy, bianca, iceflame, Catalin, viviana, G. Savitsky, Gaby, gabicretu, etc

  Stimate Doamna,

  Sunteti formidabili, dar nu stiu unde va aflati.
  Ce este mai important din acest blogg nu stiu daca ati realizat.

  Dam jos guvernul, facem un alt guvern, Geoana un prim ministru, motiunea, nastase mafiotul sef, iliescu criminalul national, alegeri anticipate, Basescu Presedinte nemuritor, gâtul liberalilor, pnl + psd, daniel dosar ars, motiunea risca sa dea la iliescu 20%, nastase judecat, mitrea vine din urma, becali la cârciuma, stolojan in primul rând, etc.

  Doamna Gabriela CRETU,

  Sunteti o doamna inteligenta, buna pentru VASLUI sau Tg. Frumos.

  Suntem in UE, avem nevoie de o clasa politica serioasa, va rugam sa faceti ceva sa fim competenti si profesionali.

  Doriti sa iesiti din anonimat, sa faceti parte din o noua clasa politica, atunci sustineti societate civila a fi recladita, va rog sa aveti ambitii serioase, demne de natiunea noastra.

  Sunteti capabila, atunci noi vom fi alaturi de Dvs. in reorganizarea stângii moderne din Romania.

  Forta se retine prin exercitii regulate contra MAFIEI NASTASE & MITREA, contra CRIMINALULUI ROMANIEI Ion ILIESCU.

  Doriti BINELE natiunii, va rugam sa va manifestati, sa actionati in rândul electoratului din VASLUI.

  ILIESCU = SARACIA & UMILINTA neamului nostru, ce faceti Stimata Doamna Gaby CRETU ?

  Va dorim sa faceti parte di parlamentarii parlamentului European, care sunt actiunile Dvs.

  Va dorim partener, va rugam sa va prezentati programul pentru Vasluieni.

  Am fost la VASLUI, o tragedie, nu se poate ajunge la cimitir, strazile blocate, Rusinea secolului.

  Ce fel de guvernare social democrata la Vaslui ?

  Vreti sa intrati in UE, nu va este rusine cum aratati, unde este stânga intelectuala.

  Dupa 17 ani este inadmisibil sa nu avem o stânga electorala la Vaslui.

  Lumea face matanii la preoti, un patetism ieftin, inainte de 89 lucrurile erau mai clare.

  Acum totul este prostitutia generala creata de ion iliescu, CRIMINALUL ROMANIEI.

  Stimata Doamna,

  Va multumesc pentru amabilitatea de a ma primi pe blogul Dvs.

  Cu cele mai sincere sentimente de stima.

  Al dvs. servitor,

  Vrabie

  NB

  Nu ezitati a ma contacta prin retur la acest mesaj

 • iceflame A spus:

  Hmm…Daca privim lucrurile prin prisma ultimelor evenimente,politica lui Basescu nu pare a fi altceva decat demagogie pura,deci iti dau dreptate Cathy.Nu trebuie sa uitam totusi ca el a repus problema pe tapet…Ca l-a pus oarecum la punct pe Voronin si ca moldovenii de dincolo de Prut se uita inspre el(Basescu) si inspre noi romanii de dincoace de granita cu speranta si oarecare incredere.Ceea ce nu prea se intampla pe timpul lui Ilici sau Emilica…Pe de alta parte,inca nu stim cu certitudine daca episodul cu banii si cu personalul din cadrul sectiei consulare din Chisinau se confirma in sensul ca domnii aceia o pusesera de o afacere pe spatele moldovenilor doritori de vize…Daca se adevereste acest lucru si nu se iau masuri drastice impotriva celor vinovati,m-am lamurit si cu Basescu si cu cei de la SIE.Oricum ar fi,si oricum ar scalda-o ei,ceva putred e la mijloc…

 • iceflame A spus:

  Mai Vrabie,mai pasarica neagra-n cioc,de ce nu scrii tu cand esti treaz?Si vezi poate iti imbunatatesti putin si relatia cu limba romana.Hai noroc…

 • GABY A spus:

  Geoana coace excluderea lui Iliescu, Nastase si Mitrea

  Razboi. Apele din PSD se involbureaza rau de tot: miercuri, la Comitetul Executiv,
  ENIGMA. Va reusi “Prostanacul” sa o arunce pe “Bunicuta” din tren? Geoana va incerca excluderea “pucistilor” Iliescu, Nastase si Mitrea. Strategia a fost pregatita ieri, la celebrul hotel Confort, cu liderii filialelor locale

  Bogdan Tiberiu Iacob

  Mircea Geoana stie ca mai are o singura sansa de supravietuire in politica, iar asta numai daca va castiga meciul cu Iliescu, Nastase si Mitrea, greii care ii fac zile fripte si sunt tot mai aproape sa ii ia gatul. Ieri a fost o zi agitata. Liderul PSD i-a trimis, cu o seara inainte, pe Ion Stan si Titus Corlatean la Adrian Nastase, pentru a-i propune acestuia o impacare sau macar un armistitiu. Fostul premier, insa, le-a trantit usa-n nas, mirosind, probabil, ca era vorba doar de o capcana. La randul sau, Ion Iliescu e furios si a fost, in ultimele zile, la un pas sa renunte la presedintia de onoare a partidului. Ieri, la hotelul Confort, unde, candva, s-a decis mazilirea lui Nastase de la sefia Camerei si cea executiva a PSD, s-a declansat partea a doua a planului: Geoana s-a intalnit, pe ascuns si in ordine alfabetica, cu liderii filialelor partidului. Scopul intrevederilor a fost convingerea cat mai multora dintre ei sa voteze, miercuri, la Comitetul Executiv al PSD, nici mai mult, nici mai putin decat excluderea lui Iliescu, Nastase si Mitrea din partid, sub pretextul implicarii acestora in dosare penale. Din informatiile noastre, Geoana s-a aratat dispus, pentru asta, la absolut orice compromis cu baronii din teritoriu. Un exemplu: el le-a transmis, joi seara, telefonic, celor din filialele Constanta, Timis si Gorj ca, daca sunt deranjati de prestatiile lui Cristian Diaconescu, Ilie Sarbu ori Victor Ponta, pot cere retragerea sprijinului politic acordat acestora, pentru ca se vor bucura de sustinerea lui deplina, de la centru. Evident, cei in cauza au prins imediat de veste, ceea ce le-a provocat o criza de nervi. In acest moment, Geoana merge pe o sarma extrem de subtire, care miercuri s-ar putea rupe daca planul sau esueaza la Comitetul Executiv. Pe de alta parte, excluderea lui Iliescu si Nastase va marca in mod clar scindarea PSD, exact in pragul europenelor.

 • GABY A spus:

  Am preluat mesajul din bloggul lui A NASTASE

  Este interesant si demn de luat in consideratie, se pare ca virajul lui Adrian NASTASE confirma ca viata sa politica s-a terminat.

  Afacerile personale, gainariile si serele devin obiectul d sale fara a uita si o anumita prestatie de servicii de consultanta internationala.

  Gaby

  Stefan Says: Your comment is awaiting moderation.

  September 15th, 2007 at 8:03 pm
  Ceva interesant, culturile in desert.
  Melonul (zamosul), avoca s.a.

  Incerc sa cred ca v-ati resemnat, viitorul Dvs. politic este terminat.
  Calea de a va ocupa de o agricultura si gainarii moderne este mai importanta si raporteaza mai mult.

  Când veti veni la Geneva am sa va sensibilizez si in problema legumiculturii, serele de rosii, vinete si ardei.

  O tulpina de rosii produce in noua luni 50 Kg.

  Mai multe când veti veni in Elvetia.

  Stefan

 • viviana A spus:

  cine imi povesteste cum functioneaza 8) “Contributia la pensiile private devine obligatorie.. au inebunit?!

 • gabicretu (author) A spus:

  E o prostie de formulare dar care reflecta o neintelegere totala.
  E vorba de pensiile administrate privat (asa numitul pilon 2 de pensii); a parte a sumei colectate prin lege va fi administrata de niste societati private care-si disputa actualmente dreptul (in ideea stra-liberala ca cei privati sunt mai destepti si mai responsabili iar statul e prost si iresponsabil iar daca unii mai retin si profit din suma, ea ramane mai mare decat in caz contrar).
  FNI-ul a fost o experienta ratata a istoriei, ca atatea altele…

 • iceflame A spus:

  Se pare ca sunt destui cei care-si simt chiloteii tremurand la gandul revenirii lui Nastase.Mai ales prin zona PD-ului,dar si intr-o anumita parte a PSD…Asa ca,fac si ei ce pot,incearca sa semene discordie din toate pozitiile…Nu-i asa Gaby???

 • iceflame A spus:

  Viviana,Bianca,Cathy si ceilalti; Gabi a noastra traieste…

 • viviana A spus:

  @ iceflame, ;) nu da “oxigen” la “Troll”

 • iceflame A spus:

  Ok Viviana,ai dreptate…

 • Mihai A spus:

  @toti
  Doamnelor (si domnilor!)!
  Problema Unirii sau “reintregirii” Romanoei ca tara, ca natiune, e delicata. Nu greu de rezolvat insa!
  Stim cu totii ca administratia de la Chisinau este impotriva unirii cu Ro. Cum sa fie ei de acord daca asta ar duce la pierderea unui numar considerabil de scaune, venituri frumoase si multe altele.
  Guvernul Ro ar trebui dupa parerea mea, sa recurga la siretlicuri legale. De exemplu ar trebui sa acorde cetatenie romana tuturor celor care doresc, singura conditie fiind un examen de limba romana- scris, citit si istorie a Romaniei. Cei care se cred romani si vor cetatenie si traiesc binenteles in unul din teritoriile foste romanesti, vor avea astfel posibilitatea sa devina cetateni romani. Pe deasupra, pt familiile care doresc sa devina cetateni romani, doar un membru al familiei sa fie examinat. Plata pentru examen, formalitati samd, poate fi suportata de la bugetul statului.
  Intr-un caz ca acesta, daca toti cei care vor cetatenia romana, si-o iau atunci se pot muta in Romania (sau oriunde in UE) fara probleme. Intrebarea este ce-o sa faca Voronin(roman 100%) cu o tara goala? Sau ukrainenii cu 3 judete aproape goale? Lasam pamintul pe mana lor! Sa si-l puna-n cap!
  Acum insa vine problema adevarata! Am zis “lasam pamintul pe mina lor”
  Pamantul are importanta lui! E Romania!!! Stefan si razesii lui au murit pentru bucatica aia! Si mi se rupe sufletul cand ma gindesc la asta. Mai mult inca: sint moldovean sadea si faptul ca 2 nenorociti-Ribbentrop si Molotov- au decis cui apartine pamintul romanilor, cine are control.Mi se-ntuneca vederea numai gindindu-ma la asta!
  PS: Nu-i destul ca-s moldovean, mai sint si din Vaslui, de-aproape de Podu-Nalt, din Minjesti. Dna Cretu poate stie.

 • Jess Snow A spus:

  hi
  1t3rdk9ynlcfd8hv
  good luck

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>