• In General
  • pe

Desteapta-te romane!

„Daca ucizi un om devii criminal; daca omori cinci mii, ajungi erou. ”   (aproximativ citat din Michel Foucault)

Parafrazand, am putea spune:

„Cand furi o rata sa nu mori de foame, ajungi la inchisoare, pentru ca distrugi proprietatea privata. Daca furi jumatate de tara, ajungi capitalist, pentru ca o constitui (aceeasi sfanta proprietate privata) …”

PS

Cum nu am timp sa urmaresc toate „dezbaterile”  politice si bloggeristice, cand imi mai arunc privirea sau urechea,  uimirea este fara margini. Incoerenta, demagogia dar mai ales orice lipsa de decenta sar in ochi. Orice Robin Hood pe dos vorbeste! Uneori insa este si ceva lipsa de ratiune si cunoastere a lumii in care traim; de manipulare, nu mai vorbim…

In aceste zile am vazut o furie fara margini orientata impotriva mamelor cu indemnizatii de nastere mari (in viitor), salariatilor care au primit un procent dublu la cresterea salariala, pensionarilor privilegiati.

In aceleasi zile, revistele se intrec in a publica topuri ale primilor cinci sute de miliardari ai Romaniei post revolutionare. Admiratia este in egala masura fara limite!

In lume, bursele se prabusesc si pun in evidenta minciuna si frauda uriasa pe care o ascunde „capitalul financiar”. Guvernele aloca sute si mii de miliarde de euro sau dolari pentru a-i salva pe bogati; din bugetele pana atunci foarte sarace pentru programe sociale sau de ingrijire a sanatatii… Si guvernele nu mai intreaba care este sursa de finantare.

Cum sa nu-mi treaca prin cap reflectiile din primele randuri!

PPS

Pentru cei care nu stiu, Robin Hood pe fata lua de la bogati ca sa imparta la saraci… In lumea noastra, ar fi demult un nenorocit…

One Reply to “Desteapta-te romane!”

  • Peter Gluck

    Cel care ia de la saraci si da la bogati se cheama
    cudiah ( de la haiduc scris invers). E mai usor si mai comod si mai rentabil sa fii cudiah decat haiduc.
    (Info Kappa 108)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *