• In General
 • pe

Dincolo de oglinda (cei din urma vor fi…)

” Am parcurs drumul virtual-real-virtual via Baia Mare – Bruxelles. In mod paradoxal, Baia Mare in acest moment constituie  virtualul, Bruxelles este real, iar eu sunt reala si intru in virtual in acelasi timp. Hai sa fac un pic de ordine in mintea mea. Se invart, amesteca, invalmasesc si se zbat pentru a iesi primele la iveala: idei, imagini, profiluri, cifre, statistici.Sunt departe de a intelege (am nevoie de timp pentru sedimentare) dar imi asum un strop de luciditate si fac eforturi sa fiu fluenta.  

Blogg-ul este spatiu democratic. Ceea ce conteaza este argumentul, fluenta, capacitatea de a-ti “vinde” ideile si de a gasi persoane care sa le impartaseasca/imbogateasca/reorganizeze/combata. Folosit in mod constructiv creeaza conexiuni intre oameni asemeni si-i coalizeaza in initiative comune.   

Pentru politicieni este instrumentul care-i demitizeaza si-i umanizeaza. Unii castiga, unii pierd, altii rateaza sansa de a vedea lumea prin ochii celor pe care-i reprezinta/contactul cu lumea reala/informatia si feed-back-ul, ambele necenzurate, nedistorsionate, nefiltrate si in timp real. 

Intrezaresc(sa fiu oare preaoptimista?) germenii unei democratii participative on-line. 

Se creeaza ceva si eu sunt aici, impreuna cu oamenii iesiti din virtual. 

Unde esti, Peter? 

Imi lipsesti/ne lipsesti, Bibliotecarule.” DoinaS

                 

  

16 comentarii la “Dincolo de oglinda (cei din urma vor fi…)”

 • Peter Gluck

  Multumesc Doina!

  Sunt pe baricadele batranetii si
  ale revistei mele.Mai aproape
  decat crezi.
  Acum (nr 296) ma lupt pentru seriozitate
  si pentru dreptul nostru la optimism.

  Peter

 • Darius F

  Si mie mi-ai lipsit Bibliotecarule. De ce nu ai venit??????

 • Bibliotecaru

  @ Darius F
  Am să răspund asemeni titlului de mai sus. Sunt o entitate-oglindă, cel ce mă abordează va vedea în mine propria persoană, mai ales partea lor ascunsă. Eu nu exist ca fiinţă în sine. Dacă mă desprinzi de butoane nu mai reprezint pe nimeni şi nimic.

 • iceflame

  @Bibliotecaru
  Mosule,trimite-mi adresa ta de e-mail.Te rog frumos!

 • iceflame

  Adresa mea este „ovidiusalceanu@hotmail.com”

 • Gabriela

  Va salut si eu la rindul meu, si, ca si Doina, aflata in plina etapa de ‘procesare’ dupa extraordinara experienta a Bruxelles ului si a intilnirii din spatele oglinzii, vreau sa va doresc o excelenta saptamina tuturor 🙂

 • N. Raducanu

  Stimata doamna Cretu,
  Probabil ca ati vazut ca discutiile despre blogosfera initiate de dvs. la Bruxelles sunt deja pomenite, insotite de fotografii, in „CRONICA ROMANA” (14.03.2008). Va felicit ! N. R.

 • Bibliotecaru

  http://www.cronicaromana.ro/in-cadrul-unui-seminar-organizat-la-bruxelles-de-eurodeputatul-psd-gabriela-cretubloggeri-romani-au-dezbatut-real-despre-mesajul-politic-virtual-.html
  Eu mă întreb de ce în toate aceste comentarii mass-media, nu acesta în special, despre „bloggurile politice” nu sunt pomeniţi tocmai bloggeri. „Evenimetul” a fost totuşi o întâlnire în cadrul PE cu cei care comentau pe blog. Tocmai cei care erau invitaţii de onoare au fost omişi de cei de la Cronica Română… despre ce anume au vorbit domniile lor pe o o pagină întreagă? Articolul se încheie cu „Nu trebuie ignorat faptul ca farmecul lumii virtuale il constituie tocmai faptul ca ea este, poate, singura portita ramasa deschisa total comunicarii…”, iar doamna Diana Nedelcu (probabil, „Diana de la poza 102 de la Cronică”) a uitat taman pe cei alături de care a participat. Sunt întristat de astfel de omisiune.
  Aş fi vrut să citesc despre:
  a 236-237 o ai in prim-plan pe Suzzy
  la 234-235 este Radu, ofiter de presa
  la 232 Gabriela (Cucu)
  la 227 Dorina Gutu (autoarea cartii New media, moderatoarea/animatoarea seminarului)
  la 219 este Bianca (cea cu pijamale albastre :))) in prim plan si eu in al doilea (adică doinaş)
  la 121 e Cathy
  la 112 e Roxana
  la 94-2 e Dorin
  chiar şi despre 110 la 106 sunt Iceflame si Roxana de la Cronica romana
  la 102 e Diana, tot de la Cronica
  pentru că şi eu erau atunci acolo în calitate de bloggeri. Nu ştiu de ce îmi vine tot timpul obsesiv în minte acea doamnă, care nu era în domeniul real foarte agresivă, ce striga obsesiv pe micul ecran… „ciocul mic, noi suntem la putere”. Cât de mărunt este omul atunci când îi dai puterea de a decide asupra interesului celorlalţi! Iar ceilalţi, oamenii care nu sunt într-o poziţie de forţă, trebuie să facă ciocul mic. Opoziţia va ajunge mâine iarăşi la putere, puterea va intra iarăşi în opoziţie, presa va înjura şi într-o parte şi în cealaltă… poporul însă este condamnat să facă „ciocul mic” între două zile de revoluţie. Până la urmă nu vreau să zic nimic altceva decât literatura proastă de care sunt capabil născută din faptul că sunt frustrat că poporul nu mai are o faţă, un glas, o părere… Suzzy, Gabi, Dorina…

 • sama

  Salutari calde din partea celui mai nou blogger si fan al grupului vostru!
  Surprinzator, poate, desi voi v-ati cunoscut mai intai virtual si apoi fizic, in cazul meu lucrurile au vrut sa se intample tocmai invers, pentru ca, desi v-am cunoscut pe toti in acel romantic restaurant italian din Bruxelles, virtual este pentru prima data cand va vorbesc!
  Tin in mod deosebit sa spun ca am fost incantat sa o revad, dupa mai bine de zece ani (dar cu mult mai intinerita), pe fosta mea doamna profesor de logica, in prezent europarlamentar, pe care o salut acum calduros. Totodata, m-am bucurat mult sa reintalnesc o veche colega de facultate(Katy), pe care o felicit pentru entuziasmul, puterea si inteligenta de care da dovada in orice context.
  Acestea fiind spuse, sper sa fiu acceptat in grupul vostru de dezbateri, pentru ca deocamdata ma simt oarecum ca un intrus…ca un copil care face ceva fara ingaduinta parintilor.
  Cu drag, va salut pe toti din Paris si va doresc o saptamana frumoasa!

 • Bibliotecaru

  Fac şi eu referire atunci la Oglinda (Zerkalo) lui Andrei Tarkovsky
  http://www.imdb.com/title/tt0072443/

 • Bianca

  @Bibliotecaru Ai perfecta dreptate, dar eu voi repara greseala de a nu-mi fi prezentat colegii in ziarul de vineri, cind mai dau un material despre calatoria la Bruxelles. Pina atunci:http://www.covasnamedia.ro/stiri/news.php?extend.3868
  Va pup pe toti si mi-e dooooooorrrrr de voiiiii!!!!

 • Cathy

  @sama
  Bine ai venit si sa nu indraznesti sa pleci! Aici esti si te vei simti ca acasa, te asigur. In plus, trecutul indepartat dar si recent ar trebui sa te impiedice sa te simti „ca un copil care face ceva fara ingaduinta parintilor”. Ti-am spus-o si acolo, la Bruxelles, ti-o spun si aici. Chiar astept cu interes opiniile tale. Sa te pot contrazice, desigur, ce credeai??…:)

 • suzzy

  Am aparut si eu…
  Mama, ce zile pline am putut avea, Bruxellesul intotdeauna atrage dupa sine lucruri frumoase…nici macar nu am apucat sa imi scriu gandurile pana astazi!!
  M-am simtit minunat alaturi de voi!!
  Abia astept sa ne reintalnim in carne si oase…
  Pupici la toata lumea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *