Home » Stiri

Dubla discriminare a femeii rome - o problema europeana

11 September 2008 480 views No Comment

Eurodeputata Gabriela Creţu a intervenit în cadrul dezbaterii din Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a PE (EMPL) asupra a unui studiu privitor la raportul “situaţia socială a romilor şi accesul acestora pe piaţa forţei de muncă a UE“. Studiul a fost realizat de Institutul de Cercetare Socială din Milano. 

 

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu, raportor al socialiştilor europeni din Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen (FEMM) în acest dosar, a solicitat experţilor să clarifice utilizarea conceptului de minoritate transnaţională cu referire la romi, inclusiv consecinţele asupra responsabilităţii statelor membre faţă de proprii cetăţeni. 

 

Este foarte importantă de asemenea disponibilitatea datelor segregate pe genuri, necesare elaborării unor politici eficiente împotriva dublei discriminări a femeii rome. Am cerut totodată  extinderea cercetării prin includerea unor exemple a  politicilor de succes aplicate în statele membre ale UE, în vederea unui schimb de bune practici în domeniu“, a afirmat doamna Creţu.

  

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>