• In General
 • pe

„Euro”… noutati

1. (lipit pe usile trenului rapid Bucuresti-Iasi)

La vagonul trei, EURO BISTRO BAR!

Reflecta fabulos caracterul de sinteza intre orient si occident al culturii noastre cu frisca europeana adaugata. La vagonul trei, ceva bere, cola, apa… Dar nu in sacose de rafie ci intr-un carucior…

2. (via AndreeaMira)

Se infiinteaza EURO CHANNEL, canal romanesc destinat promovarii „modului de viata si valorilor europene”.

Noua televiziune isi propune sa ii invete pe romani cu modul de viata si valorile europene. Cu alte cuvinte, postul vrea sa indeplineasca un rol informativ si educativ, in sprijinul recentei integrari a Romaniei in Uniunea Europeana.

Ce credeti ca vom vedea ? O alta Marie cu aceeasi palarie?! Pardon, o alta palarie pentru mesaje goale de continut si pareri personale ale acelorasi 10-20 „formatori de opinie damboviteana” !?

Sau trebuie sa avem incredere!? Eu as vrea sa am…

2 comentarii la “„Euro”… noutati”

 • Peter Gluck

  Cred ca aceasta discutie ar deveni eficace si eficienta daca am cauta impreuna o definitie, pozitiva si/sau negativa a cuvantului „european” la nivelul secolului XXI.
  Ce e, si in egala masura, ce NU e.

 • Gabriela Cretu

  „European” tinde sa ia locul altei etichete pentru orice nu e inca sau crezi ca e de bine si vrei sa impui si altora – „modern”.
  Unii cred ca e brand de succes (adica vinde bine la BISTRO BAR sau in alte parti)…
  Cred ca intra deja in aceeasi categorie cu „reforma” – cel mai fluid (cand nu e gol de continut) concept din limba romana actuala.
  O definitie chiar ar fi necesara; dar ma tem ca nu ar indeplini reguli esentiale – concizie sau/si coerenta; pentru ca Europa e DIVERSA prin natura ei.
  Asta e bine pentru ca fiecare poate sa viseze la ceva „european” si sa aiba dreptate. E dificil cand vrem politici publice de „europenizare”; chiar ca trebuie o definitie! Astept prima trasatura (a doua).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *