• In Stiri
  • pe

Europarlamentare 2007: Actiunile din perioada 7-10 noiembrie

Gabriela Cretu la Conferinta «Eu votez ! Alegerile Europarlamentare din Romania», organizata de Asociatia Internationala a Studentilor in Drept impreuna cu Universitatea « Al. I. Cuza » Iasi

Sambata, 10 noiembrie, prof. dr. Gabriela Cretu, deputata europeana si candidata din partea Partidului Social Democrat la alegerile din 25 noiembrie a participat, in calitate de invitata de onoare, la Conferinta cu tema «Eu votez! Alegerile Europarlamentare din Romania», organizata de catre Asociatia Europeana a Studentilor in Drept, in colaborare cu Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» Iasi, in Sala Senatului prestigioasei universitati iesene.

La conferinta au mai participat Rectorul Universitatii, Dumitru Oprea, profesori universitari, studenti, reprezentanti ai societatii civile si mass-media. In cadrul conferintei, Doamna Deputat a prezentat viziunea Grupului Socialistilor din Parlamentul European asupra politicii din Uniunea Europeana si a evidentiat cele zece principii ale Noii Europe Sociale pentru indeplinirea carora grupul politic din care face parte lupta in Parlamentul European.

Tot in acest context, alaturi de Prof. Dr. Dumitru Oprea, Rectorul Universitatii, Doamna Deputat a subliniat importanta si necesitatea participarii cetatenilor la vot in data de 25 noiembrie, in conditiile in care cetatenii trebuie sa aleaga responsabil pe cei care ii vor reprezenta de acum inainte in acest important for european.

Gabriela Cretu in comuna Todireni, Botosani

Prof. dr. Gabriela Cretu, deputata europeana si candidata din partea Partidului Social Democrat in alegerile din 25 noiembrie s-a aflat vineri, 9 noiembrie, in judetul Botosani, unde s-a intalnit cu cetatenii din comuna Todireni. In cadrul dialogului avut cu doamna deputat, acestia au ridicat o serie de probleme de real interes pentru comunitatea lor, printre care: nevoia de fonduri pentru agricultori, de locuri de munca remunerate decent, de conditii mai bune pentru copiii care invata in scolile din comuna si din judet.

Cu aceasta ocazie, doamna deputat i-a asigurat pe locuitorii comunei de grija pe care Partidul Social Democrat o are pentru oamenii cu venituri mici, asa cum sunt cetatenii din mediul rural, subliniind ca numai un partid de stanga poate raspunde nevoilor acestora, atat la nivel national, cat si european. In acest context, doamna deputat a insistat asupra faptului ca doar deputatii din cadrul Grupului Socialist din Parlamentul European reprezinta interesele tuturor oamenilor care traiesc din munca lor, de aceea prezenta unui numar cat mai mare de parlamentari din partea Partidului Social Democrat la Bruxelles va fi o garantie a solutionarii numeroaselor probleme cu care acestia se confrunta la nivel local.

Gabriela Cretu acasa la Ruginoasa, Iasi

Prof.dr. Gabriela Cretu, deputata europeana si candidata din partea Partidului Social Democrat in alegerile din 25 noiembrie s-a aflat joi, 8 noiembrie, in judetul Iasi, unde s-a intalnit cu cetatenii din comuna Ruginoasa. Primirea calduroasa pe care acestia i-au facut-o Doamnei Deputat a fost motivata de mandria ca din randul comunitatii lor s-au ridicat, de-a lungul timpului, o serie de personalitati, insa nici una dintre ele nu a ajuns la un nivel atat de inalt precum cel al Parlamentului European. In cadrul dialogului cetatenii au ridicat probleme importante pentru comunitatea lor si au manifestat increderea ca acestea vor fi rezolvate si cu sprijinul Doamnei Deputat, in calitatea sa de parlamentar european.

Gabriela Cretu a reafirmat sprijinul pe care Partidul Social Democrat l-a acordat tuturor cetatenilor si in special celor din mediul rural si a subliniat importanta votului din 25 noiembrie, in conditiile in care prioritatile tarii noastre trebuie sa devina prioritati ale Uniunii Europene; in acest context doamna deputat a insistat asupra faptului ca alegerea cat mai multor reprezentanti ai Partidului Social Democrat in Parlamentul European este o garantie a reprezentarii interesului majoritatii cetatenilor tarii noastre, pentru ca, la acest nivel, doar Grupul Socialistilor acorda un real sprijin tuturor oamenilor care traiesc din munca lor.

Gabriela Cretu in dialog cu patronatele

Miercuri, 7 noiembrie 2007, prof. dr. Gabriela Cretu, deputata europeana si candidata din partea Partidului Social Democrat in alegerile din 25 noiembrie s-a intalnit, la Vaslui, cu reprezentanti ai patronatelor, cu ocazia evenimentului « Topul Firmelor 2006 », organizat de membrii Camerei de Industrie, Comert si Agricultura a judetului Vaslui. In cadrul dialogului cu acestia, doamna deputat a salutat crearea de locuri de munca de catre firmele si companiile private, dar a insistat si asupra faptului ca este necesara responsabilizarea sociala a companiilor straine si romanesti, astfel incat sa se realizeze un echilibru intre interesele angajatilor si profitul vizat de companii pe piata libera.

Gabriela Cretu in dialog cu sindicatele

Miercuri, 7 noiembrie 2007, prof.dr. Gabriela Cretu, deputata europeana si candidata din partea Partidului Social Democrat in alegerile din 25 noiembrie s-a intalnit, la Biblioteca Judeteana Vaslui, cu reprezentanti ai sindicatelor din judet. Doamna deputat a justificat initiativa sa prin faptul ca orice decizie politica responsabila nu se poate lua fara a se consulta in prelabil partenerii sociali, si a insistat asupra faptului ca intre partidele politice si sindicate trebuie sa existe o relatie de colaborare ce este fireasca intr-o societate normala, fara ca prin aceasta sa se presupuna o inregimentare politica a membrilor de sindicat. Tot in acest context, reprezentantii sindicatelor CNSLR Fratia, CSDR, Confectii Vaslui, Sanitas, s.a au recunoscut ca daca liderii de sindicat nu ar fi colaborat cu Partidul Social Democrat atunci cand acesta se afla la guvernare, Codul Muncii nu ar fi existat, in forma actuala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *