• In Stiri
  • pe

Gabriela Creţu pledează pentru stoparea îmbogăţirii fără limită din munca prost plătită

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a declarat, luni seara, în plenul Parlamentului European, că, pentru problemele prezentului, o soluţie mult mai eficientă decât munca fără nici o limită este stoparea îmbogăţirii nelimitate din munca prost plătită. Intervenţia doamnei Creţu a avut loc în cadrul dezbaterii raportului Cercas vizând Directiva privind timpul de lucru.  

 „In timpul lungilor dezbateri la acest raport s-a formulat o îngrijorare implicită: că, la vot, majoritatea obţinută la prima lectură nu ar mai putea fi atinsă pentru că cei care au aderat între timp ar fi schimbat raportul de forţe în această incintă”, a atras atenţia doamna Creţu, membră a Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EMPL).  

Potrivit deputatei europene, „este foarte adevărat că în Consiliu guvernele de dreapta au avut aceeaşi poziţie politică indiferent de poziţia geografică – în Est sau Vest. Trebuie însă clarificat altceva: lucrătorii din est susţin fermitate toate amendamentele pe care Parlamentul European le propune iar Consiliul le respinge„.   

Sindicatele din România, de exemplu, vor fi si ele reprezentate mâine, aici, la Strasbourg, conştiente fiind ca drepturile câştigate odată nu sunt câştigate pentru totdeauna şi trebuie mereu apărate. Mesajul este simplu: la problemele existente, o soluţie mult mai eficientă decât munca fără nicio limită este stoparea îmbogăţirii nelimitate din munca prost plătită, inclusiv a lucrătorilor din est”, a argumentat Gabriela Creţu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *