Gabriela Cretu solicita armonizarea, pana in 2010, a legislatiei in domeniul egalitatii de gen

Comisia pentru drepturile femeii şi egalitate de gen din Parlamentului European (FEMM) a adoptat joi raportul privind „Agenda socială reînnoită, dosar în care europarlamentarul PSD Gabriela Creţu este raportor al socialiştilor europeni. Deputata europeană a solicitat statelor membre UE să armonizeze, până în 2010, legislaţia în domeniul egalităţii de gen şi să asigure transpunerea şi implementarea eficientă a directivei de profil. Doamna Creţu şi-a manifestat totodată dezamăgirea în întreg „pachetul social” propus de Comisia Europeană nu există o singură referinţă specifică la femei.  

Am subliniat faptul că sărăcia este o violare a drepturilor omului şi combaterea acesteia trebuie să fie o prioritate in UE, cu accent în mod deosebit pe situaţia femeilor, ele fiind  mai expuse riscului de a trăi în sărăcie, din cauza multor factori cum ar fi dependenţa economică faţă de bărbaţi sau decalajul de gen în salarizare. Măsurile pe care le-am propus -adoptate de către FEMM- vizează eliminarea sărăciei în rândul femeilor, reducând astfel riscul ca aceasta să fie transmisă generaţiilor următoare, a declarat eurodeputata social-democrată.  

Am cerut statelor membre UE să armonizeze până în 2010 legislaţia în domeniul egalităţii de gen şi să asigure transpunerea şi implementarea eficientă a Directivei 2002/73 asupra tratamentului egal al femeilor şi bărbaţilor în accesul la piaţa muncii, în formarea profesională, la capitolul promovare şi în ceea ce priveşte condiţiile de muncă”, a continuat doamna Creţu.

One Reply to “Gabriela Cretu solicita armonizarea, pana in 2010, a legislatiei in domeniul egalitatii de gen”

  • medusa

    Felicitari, Gabriela! Sa speram ca se vor resimi efectele acestei initiative si la noi in tara.
    Apropo, la nivelul PSD se organizeaza ceva in acest sens? Pentru europarlamentare se va stabili o cota minima de reprezentare a femeilor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *