Home » Feministe, Stiri

Gabriela Cretu solicita armonizarea, pana in 2010, a legislatiei in domeniul egalitatii de gen

13 February 2009 674 views One Comment

Comisia pentru drepturile femeii şi egalitate de gen din Parlamentului European (FEMM) a adoptat joi raportul privind “Agenda socială reînnoită, dosar în care europarlamentarul PSD Gabriela Creţu este raportor al socialiştilor europeni. Deputata europeană a solicitat statelor membre UE să armonizeze, până în 2010, legislaţia în domeniul egalităţii de gen şi să asigure transpunerea şi implementarea eficientă a directivei de profil. Doamna Creţu şi-a manifestat totodată dezamăgirea în întreg “pachetul social” propus de Comisia Europeană nu există o singură referinţă specifică la femei.  

Am subliniat faptul că sărăcia este o violare a drepturilor omului şi combaterea acesteia trebuie să fie o prioritate in UE, cu accent în mod deosebit pe situaţia femeilor, ele fiind  mai expuse riscului de a trăi în sărăcie, din cauza multor factori cum ar fi dependenţa economică faţă de bărbaţi sau decalajul de gen în salarizare. Măsurile pe care le-am propus -adoptate de către FEMM- vizează eliminarea sărăciei în rândul femeilor, reducând astfel riscul ca aceasta să fie transmisă generaţiilor următoare, a declarat eurodeputata social-democrată.  

Am cerut statelor membre UE să armonizeze până în 2010 legislaţia în domeniul egalităţii de gen şi să asigure transpunerea şi implementarea eficientă a Directivei 2002/73 asupra tratamentului egal al femeilor şi bărbaţilor în accesul la piaţa muncii, în formarea profesională, la capitolul promovare şi în ceea ce priveşte condiţiile de muncă”, a continuat doamna Creţu.

One Comment »

  • medusa A spus:

    Felicitari, Gabriela! Sa speram ca se vor resimi efectele acestei initiative si la noi in tara.
    Apropo, la nivelul PSD se organizeaza ceva in acest sens? Pentru europarlamentare se va stabili o cota minima de reprezentare a femeilor?

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>