• In Stiri
  • pe

Gabriela Creţu solicită ca situaţia femeilor din ţările din America Latină să figureze pe agenda viitorului summit EU-LAC

Strasbourg, 23 aprilie  

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a atras atenţia, miercuri, în plenul Parlamentului European, asupra situaţiei dificile a femeilor din ţările Americii latine dar şi a importanţei acestora în economia acestor ţări. Totodată, doamna Creţu a solicitat ca această problemă să figureze pe agenda summitului UE-America Latină şi Caraibe (EU-LAC). 

 Declaraţiile doamnei Creţu au fost făcute în cadrul dezbaterii prioritare din plenul PE dedicate viitorului Summit UE-America Latină şi Caraibe.  

Trebuie ca noi, europenii, să dăm un semnal în această direcţie cu ocazia viitoarei noastre întâlniri la nivel înalt„, a declarat doamna Creţu, vicepreşedinta Delegaţiei PE pentru relaţiile cu Comunitatea Andină, precizând că este necesară ameliorarea substanţială a situaţiei acestor femei.  Ca răspuns la solicitarea eurodeputatei social-democrate, comisarul european Jacques Barrot, prezent la dezbatere, a admis gravitatea problemei şi s-a angajat în numele negociatorilor europeni că se va ţine cont de acest lucru.  

Este adevărat că situaţia femeilor este îngrijorătoare în unele state din America Latină, în special în Mexic şi Guatemala, iar această problemă nu va fi ignorată în cadrul Summitului de la Lima”, a afirmat Barrot.     

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *