• In Stiri
 • pe

Gabriela Creţu va acţiona, prin avizul său, pentru simplificarea procedurilor legate de absorbţia fondurilor europene

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu va elabora avizul Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a Parlamentului European (EMPL) privind gestiunea financiară a fondurilor europene, ajustarea fondurilor europene în sensul simplificării procedurilor fiind necesară în contextul crizei economico-financiare din prezent. Doamna Creţu a fost numită, săptămâna aceasta, raportorul EMPL asupra „Regulamentului Consiliului de modificare a Regulamentului CE nr. 1083/2006 de stabilire a anumitor dispoziţii generale privind Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European şi Fondul de coeziune, în ceea ce priveşte anumite dispoziţii privind gestiunea financiară„.  

 Acest raport intervine în cadrul ajustării necesare a fondurilor europene în contextul actual de criză. Într-adevăr, cele mai recente previziuni economice indică o scădere semnificativa a creşterii economice în Uniunea Europeană, care se va reduce la 1,4% în 2008, 0,9% in 2009, respectiv 1,1% în 2010. Răspunsul Uniunii la aceste provocări trebuie să fie cât mai rapid iar instrumentele comunitare existente (printre care şi fondurile vizate de regulamentul sus-menţionat n.red.) pot avea un rol major în ajustările şi relansarea activităţii economice în UE”, a declarat Gabriela Creţu, care este şi membră a Comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorului a PE.  

Potrivit deputatei europene, „schimbările care vor fi propuse vor merge în sensul simplificării procedurilor, putând avea un impact major în proiecte mari de infrastructură cum ar fi construcţia de autostrăzi, reţele de căi ferate şi altele”.  

One Reply to “Gabriela Creţu va acţiona, prin avizul său, pentru simplificarea procedurilor legate de absorbţia fondurilor europene”

 • Alex Carabat

  Buna ziua,

  Ca fost angajat in cadrul OIRPOSDRU Nord- Est Piatra Neamt, biroul Judetean Vaslui, va pot spune ca sunt inca pasionat de fondurile europene. Va rog sa-mi spuneti modul in care se negociaza aceste sume pentru perioada 2014 – 2020. In sume fixe?

  Tot legat de fonduri, de data aceasta, ma refer la fondurile suverane de investitii.
  Avand o pasiune pentru analiza economica, consider ca Romania trebuie sa se alature noului trend global financiar, considerat mult mai eficient. Astfel Romania trebuie sa-si infiinteze prorpiul fond suveran de investiti.
  Am discutat astazi, 15.01.2009, cu D-na Silistru pentru o eventuala intiativa legislativa in acest sens, dar mi-a recomandat sa iau legatura cu un finantist si sa concep eu o propunere legislativa pe care o va inainta apoi D+na Silistru spre discutie si aprobare.
  Inainte de a face acest lucru, apelez la Dvs pentru obtinerera de informatii detaliate privind legislatia si procedurile din UE referitoare la fondurile suverane de investitii.
  Daca este cazul, pot face o expunere de motive.

  In incheiere doresc sa adaug ca am participat la mai multe discutii privind fondurile suverane de investitii (discutii initiate de mine) pe forumul de pe http://www.guvernulprivat.ro, dar opinia mea deocamdata este ca, in cadrul acestui proiect frumos oamenii nu cunosc nici macar conceptul de fond suveran de investitii. De accea apelez acum la Dvs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *