Home » General

Iar eu fac ce fac demult…

27 April 2009 535 views One Comment

Bruxelles, orele 23.10 (00.10, ora României)

Comitetul de conciliere la Directiva privind timpul de lucru. Consiliul a ales tactica epuizării adversarului; nu face încă nici o propunere de compromis acceptabilă; în fapt, nu face nici o propunere. Aşteaptă ca, obosiţi şi în prag de alegeri, să cedăm. Noi rămânem pe poziţii; mai bine directiva veche decât una nouă şi mai proastă.

Propunerile anterioare au însemnat un pas înapoi; a apărut ideea că orice timp de lucru se poate împărţi în timp activ şi timp inactiv (nu doar la cei care fac de gardă, ca până acum); închipuiţi-vă consecinţele, dacă timpul inactiv pe care îl stai la serviciu (aşteptând clienţii să vină, de exemplu) nu s-ar lua în calcul ca timp de muncă!

Continui după; trialogul (Parlament, Consiliu, Comisie) a început. Să vedem cu ce propuneri…

Actualizare. Ora 1.44am, ora României

Terminat. Nu s-a făcut nici un pas înainte. Cu 20 împotrivă și 5 abțineri delegatia Parlamentului a respins textul avansat de Comisie.

One Comment »

  • Impartial A spus:

    Impresia mea sincera este ca se fac presiuni destul de mari (mai ales avind ca ‘baza’ criza economica) pentru ca Directiva citata sa aiba o noua forma, cea dorita de conducatorii de guverne (si afaceri personale adaug eu) de dreapta cu oaresce greutate. iar daca acei sefi de guverne au la dispozitie si ceva mass-media pentru a-si ‘etala’ argumentele (ca in cazul tarii in care sunt eu) si in plus ‘impinge’ spre P.E. persoane care nu au nimic in comun cu politica (dupa cum singure marturisesc)….mi se pare ca Directiva va trece pina la urma, in sesiunea urmatoare, probabil…Pacat

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>