Iertare, iertare (editia a doua, revizuita)

Lipsesc mai mult decat as vrea de pe blog. Promit sa nu mai fac. Agenda este insa atat de incarcata si campania de infocata… Campania s-a terminat!Cateva impresii despre experienta saptamanii trecute, cand am fost la Napoli, unde s-a reunit Grupul Socialist, puteti citi in Cronica romana.

5 comentarii la “Iertare, iertare (editia a doua, revizuita)”

 • Despre nimic

  Oare si-au dat seama aseara bucurestenii la ora 21 cand s-au anuntat rezultatele votului ca au luat tzeapa cand l-au vazut pe Iliescu cu gura pana la urechi, in timp ce Geoana si Vanghelie erau terminati? 🙂 Iliescu a dat lovitura cu Oprescu, care se va intoarce in PSD cat de curand, probabil pe o functie importanta. Diversiune tipica Iliescu/PSD, la fel cum au facut cu Vanghelie cand l-au instalat primar de sector (aparent independent, dar apoi s-a intors in partid). Nu stiu ce va face Oprescu la primarie, probabil mai nimic, dar tinand cont de ce primari a avut Bucurestiul pana acum e cam acelasi lucru oricum. Noroc cu cei de sector care mai fac cate ceva. Ceea ce au reusit de fapt bucurestenii e sa intareasca foarte mult aripa Iliescu in PSD si sa dispara orice sansa a PSD de a se reforma. In rest, „Doctorul” nu cred ca va face nici macar cate a facut Videanu, si vorba aia, Videanu nu a facut prea multe. Lucrurile se vor complica si mai mult in toamna, la alegerile parlamentare, cand chiar daca alianta anti-PDL va obtine majoritatea, Basescu va pune un prim ministru PDL, vor incerca iar sa-l suspende, poporul iar se va enerva, guvernul PDL nu va aloca fonduri prea multe pentru Bucuresti si primariile conduse de PSD-PNL, etc 🙂 Cred ca nu scapam de circul politic nici in 20 de ani.

 • n. raducanu

  Am citit cu placere articolul din CRONICA ROMANA ce m-a sustras de la vizionarea zilnica pe micul ecran a cate doua meciuri de fotbal, inclusiv a celui cu rezultatul din titlul de mai sus. Viziunea mai sumbra a d-nei Gabriela despre orasul Napoli este oarecum diferita de cea insorita care ne-a fost prezentata acum cateva zile pe blogul d-nei Corina. Dar nu acest aspect e important. Ci ca de la intalnirea socialistilor europeni ambele doamne deputate au tras concluzii apropiate. Corina Cretu : „Frica – mijloc de control, supraveghere si manipulare“; Gabriela Cretu : „Politica fricii contra politicii sperantei este politica dreptei impotriva politicii stangii“. Iar asta e valabil atat pentru Italia, cat si pentru Romania. Nu este semnificativ ca dreapta noastra doreste permanent sa rascoleasca trecutul, nu pentru a gasi in el fapte nobile, ce ar putea fi referinte de imbarbatare pentru prezent, ci pentru a readuce in minte mizerii de odinioara ce sunt prezentate abuziv ca pericole ale zilei de azi? D-na Gabriela Cretu, semnaleaza in excelentul sau articol ca majoritatea romanilor ce au comentat (pe bloguri mai ales) atitudinile descriminatorii la adresa noastra ale unor italieni, s-au aperat de ipoteza ca in vest, doamne fereste!, romanii ar putea fi considerati o natie de … romi! Adica o atitudine ce arata, subliminal, persistenta nu numai a unor prejudecati, ci si o recrudescenta a nationalismului in plin proces de faurire a unei Europe integrate. Oare mai trebuie sa ne miram atunci cand irlandezii spun un rasunator NU unui proiect de tratat, asupra caruia li s-a atras atentia de unii politicieni demagogi ca le-ar putea deranja buna-starea si identitatea nationala ? Agitarea discreta sau fatise a nationalismului si rasismului este necesara celor ce se tem ca cetatenii ar putea pretinde o „impartire mai echitabila a venitului in societate, participarea tuturor la decizii in cunostinta de cauza, proiecte care sa dea sens vietii“ si atatea altele, lucruri care sunt necesare nu numai romanilor, ci si italienilor…

 • gigi capsunaru

  Domnule Raducanu, puteti intelege ca atunci cand vorbim de chestiunea tiganeasca , nationalismul n-are sens?
  Credeti ca trebuie sa mai explic conceptul?

 • Mihai Epure

  Sa-mi fie cu iertare da’ tot nu inteleg care-i problema cu politica stingii si a dreptei, una impotriva alteia samd. Are Romania politicieni de dreapta? M-as mira!!!
  Oricum esenta e ca in Romania(si nu numai), politicienii sint alesi pe prezumtia ca vor fece ceva pt populatie. Furaciunile si alte inselatorii n-ar trebui sa faca parte din ocupatiile de baza ale politicienilor. Iar de „facut nimic” oricine e in stare. Lasind la o parte „statisticile” care arata ca Romania are economie in crestere(nu prea vad cum),Romania e intr-o stare jalnica. Colac peste pupaza, politicienii se tem unii de altii si se maninca intre ei. Unde e conceptul de „lasati la o parte ideia de partid si lucrati pt popor”? Sau de asa ceva nu s-a auzit? Ce importanta are ca unu-i PSD sau atu-i PNL? Nu conteaza cine are scaunul pt ca cei care nu au apucat il maninca din toate partile si ii submineaza autoritatea sau orice intentie. Si asta nu se-ntimpla numai in Romania.
  Si-apoi ideile astea de „nationalism” si altele sint de domeniul trecutului. Ori poate asta e un semn ca Europa nu este pregatita sa fie o uniune si numai una!
  Poate demonstra un italian sau un farncez ca este superior din punct de vedere intelectual sau fizic unui roman, bulgar sau tigan? Pina atunci raman doar persoane care sufera de grandomanie sau prea multa prostie. Pariez pe cea din urma!

 • n. raducanu

  Pe cand editia treia ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *