• In General
  • pe

In spatele oglinzii (primii)

 „We must look at those subjects that we deal with at European level as political choises between different policy options – they are not battles between countries…”    Richard Corbett, MEP (primul si cel mai serios blogger socialist)

” Thanks for inviting me to a very interesting Conference on political blogs!  I have always noticed that Romanians are the nicest people – most days I have lunch with my Romanian colleague and we are always laughing. I now realise I love the language as well – it is beautiful like Italian.

I learnt latin at school and after this morning I want to learn Romanian (the Secretary General of the Socialist Group is also learning Romanian).”      David POYSER, British journalist who works in the Socialist Group Communications Team   (linkul nu e o greseala; david este scriitorul bloggului…)

 „3 zile in fabrica de legi a Europei. 3 zile cu discutii, dezbateri, dialoguri. 3 zile cu si despre noile media. 3 zile cu si despre bloguri si bloggeri. 3 zile cu si despre política mai mult sau mai putin europeana, mai mult sau mai putin romaneasca. Insa, dincolo de toate acestea, 3 zile cu niste oameni minunati – fata nevazuta a acestui blog. Da, e adevarat, dincolo de cuvinte (online) sunt oamenii. Atat de reali si atat de… normali.” (Dorina Gutu)

Bianca dixit   „Imi place la nebunie – ma intriga, deopotriva – ca s-a gindit cineva s ama puna la treaba din pricina a ceea ce fac in timpul meu liber! Un dialog pe care il purtam de la mine acasa, in pijamale in fata calculatorului, s-a transformat intr.-o calatorie care ma face sa ma simt un pic schizofrena: traiesc o realitate din capul meu, sau realitatea asta un exista, o imaginez inca? Dincolo de retorismele de rigoare, trebuie sa spun ca imi place acest aproape-departe. Initiativa lui Gabi e fascinanta si in consecventa cu indemnul ei de a actiona. Am sarit din pijamale – albastre cu floricele, pentru curiosi – la Parlamentul Europei, intr.-un Bruxelles SUPERB si cu oamenii mei virtuali. Cine nu a vrut/reusit sa vina, a pierdut un lucru un numai captivant, ci si convingerea ca fiecare dintre noi can and should make a difference. Ma rog, sa nu fiu pesimista, dar chiar simt nevoia sa fac ceva, dupa treaba asta. A, si fratilor, Gabi e inepuizabila, are o verva incerdibila. Nu am reusit sa ii fac poze, pentru ca e tot timpul in miscare! Trebuie sa o intreb ce maninca!”

Iceflame dixit„Salut dragilor!Astazi am sa incerc sa intru un pic in pielea unui politician consacrat,si,de pe aceasta pozitie voi incerca sa va vorbesc un putin despre cum vad eu chestia asta cu blogul…Treaba e cam asa : Nu sunt foarte indepartate timpurile cand,mass-media traditionale puteau face sau termina cariera unui politician,indiferent de ceea ce acesta ar fi facut,bine sau rau,pe fata sau ascuns,pe stanga sau pe dreapta esichierului politic.Daca bietul(nu intotdeauna ) om nu corespundea criteriilor subterane ale facatorilor si desfacatorilor de  cariere , era terminat.Iata insa ca s-a inventat blogul;iata ca s-a ivit in sfarsit posibilitatea ca un om politic aflat in dizgratia celor care puteau linsa mediatic pe oricine,se poate apara!Iata ca acesta poate reactiona si demonta (daca are cu ce) facaturile unor certati iremediabil cu deontalogia profesionala si cu buna credinta.Cred si sper ca acest nou mijloc de comunicare si de informare sa traga dupa sine efecte reale.Nu-i asa ca e paradoxal modul in care virtualul poate influenta realul si palpabilul cotidian?

Gata,am iesit din pielea politicianului si am redevenit eu insumi.Sunt la Bruxelles,e fain pe-aici,Gabi (Cretu)e axact asa cum mi-am imaginat-o – nu spun cum ca sa nu credeti ca perii pe cineva – colegii care  comenteaza pe blogul ei sunt la randul lor persoane de isprava,persoane cu opinii bine definite si fara nici o problema in a le exprima.Fetele sunt frumoase,vremea la fel,mancarea buna si conditiile de cazare in regula.Cam asta e.Ah,era sa uit; mama ce bere misto au belgienii astia.V-o recomand tuturor.Servus,Iceflame.”

One Reply to “In spatele oglinzii (primii)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *