• In General
  • pe

Liceeni la Strasbourg: Eduard Iosipescu

In primul rand, vreau sa spun ca intreg circuitul excursiei a fost fenomenal pornid de la plecarea din Vaslui si terminand cu intoarcerea. Aceast circuit mi-a stimulat atat cunostintele de geografie cat si cele de istorie permitandu-mi sa-mi imbogatesc cunostintele despre locurile vizitate si sa im-mi petrec timpul cat mai frumos posibil.

Pe langa faptul ca am interactionat cu cei din autobuz, cei cu care mi-am petrecut tot timpul schimband impresii despre toate subiectele posibile, pornind de la istorie, filosofie…. terminand cu cele de coeziune sociala + distrctia nemaipomenita am avut sansa prin aceasta excursie sa cunosc locuri si oameni noi, culturi si mentalitati cu care am intrat in contact.

Prin intermediul acestei excursii am cunoscut capitale ca Budapesta si Viena, localitati impresionante ca Salzbourg, dar cel mai important loc la reprezentat Strasbourg, unde am avut onoarea sa cunosc cladirea parlamentului european, sa asist la o lectie despre istoria constituirii parlamentului, sediile, structura, rolul si modalitatea de colaborare cu celelalte institutii europene, dar mai ales a fost momentul in care am asistat la o sedinta in plenul parlamentului, in care am vazut sistemul de dezbatere a propunerilor de legi si votarea lor.

Un alt loc important din Strasbourg la reprezentat centrul istoric ce inglobea cladiri de arhitectura specifica franceza si germana, dar si cel mai deosebit monument Catedrala din Strasbourg, avand o arhitectura gotica monumentala atat prin marimi cat si prin detaliile pe care le prezinta.

Ar mai fi si alte lucruri inedite despre care as putea povesti, dar acestea le tin pentru mine si prietenii mei.
………………………………………………………………………………………………………………………….
Intr-un cuvint acestea sunt impresiile mele despre excursie scrise in 10 minute.

Pentru alte opinii ale liceenilor din Vaslui care au fost in vizita la Strasbourg, dati click aici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *