Home » General

Logica! Logica! Logica!

15 May 2007 305 views No Comment

Urmaresc - cu ceva uimire fata de lipsa de continut - discutia lui Traian Basescu cu Cristian Tudor Popescu si Emil Hurezeanu, pe Realitatea; mare discutie terminologica despre oligarhi si oligarhi financiari. Oligarhii financiari nu pot fi oligarhi, spune Presedintele, sunt altceva (nu zice ca-s buni…).

Se recurge cu mare grija la dictionare si la cultura partenerului. Se uita insa ceea ce ar fi trebuit sa aiba fiecare - logica. In logica exista o regula simpla - toate trasaturile genului apartin si speciilor sale; speciile au si trasaturi pe care genul nu le are.

In cazul de fata, cine este oligarh financiar (fiind o specie) are toate trasaturile genului oligarh (amintite si reamintite de Presedinte in campanie) si ceva in plus ( adica nu investeste in industrie sa produca ceva, ca alta specie de oligarh, ci speculeaza la bursa; capitalul sau nu este industrial ci este foarte mobil, poate fi transferat, transformat, evaporat spre taramuri unde nici investitorii de la FNI nu pot sa-l vada…).

A detine un post de televiziune foarte favorabil Presedintelui nu este o trasatura specifica pentru oligarhii financiari. Numai pentru specia individuala numita SOV.

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>