• In General
  • pe

M-am intors in alta parte

Astazi reincepe activitatea la Bruxelles; cu bugetul 2009, pachetul legislativ referitor la telecomunicatii, noile propuneri in domeniul social, directiva privind siguranta jucariilor si atatea alte teme.

Am cateva rapoarte grele  in responsabilitate. Bugetul 2009 este deja in faza amendamentelor; incep sa lucrez la despagubirile in justitie pentru incalcarea regulilor anti-trust, programul european pentru accesul romilor pe piata muncii, factorii de crestere a preturilor la petrol… Va urez si voua ceea ce-mi urez si mie: EFICIENTA MAXIMA!

PS

Plafonul prabusit de la Strasbourg ne tine la Bruxelles si pe timpul plenarelor. Lucrul este favorabil cresterii productivitatii muncii. Tot rau-i spre bine?!

7 comentarii la “M-am intors in alta parte”

  • Darius

    S-a prabusit plafonul???

  • gabicretu

    @Darius,
    Nu stiai?! A fost un tam tam in presa… La hemiciclul de la Strasbourg. Noroc ca nu era nimeni in sala, fiind vacanta. In timpul voturilor, cel putin, sunt cam 800 de oameni in sala.
    Avem argumente noi sa nu ne mai plimbam de la un sediu la altul! Dar problema este serioasa pentru ca e vorba de o cladire construita in 1999 (inca in garantie); a fost un defect de proiectare, presupun.

  • Darius

    Nu, chiar nu stiam nimic. Cred ca trebuie sa mai las blogurile si sa mai intru si pe cate un ziar sau o agentie de stiri din cand in cand. 🙂
    Chiar e o problema serioasa. Daca se intampla in Romania ziceam ca au furat aia la constructie dar asa…

  • Bibliotecaru

    Ei, nu s-a prăbuşit plafonul propriu-zis ci doar tavanul fals. E drept că dacă se întâmpla în timpul unei şedinţe băga în spital 20 de persoane, din câte am văzut eu. Părerea mea este că problema a apărut de la sistemul de prindere şi nu de la materialele de construcţii. În ziua de azi se utilizează prea mult sisteme de prindere cu rezistenţă necontrolată, cleme, şuruburi de aliaj cu aluminiu. În plus, logica spune că aceste elemente mari nu au ce căuta pe tavan, Dacă totuşi se încăpăţânează cineva să le pună, ar trebui ancorate cu cablu de siguranţă.
    Şi eu am constat o îmbătrânire rapidă a componentelor din ziua de azi. Am avut două robinete cu scaun pentru apă caldă/rece şi au mers fără problemă timp de 35 de ani. Au venit cu apometrele şi au schimbat ei cu robinete de trecere, care nu au rezistat nici măcar 2 săptămâni, două care s-au blocat. Le-am schimbat pe alea (cică erau proaste) cu altele (cu mult mai scumpe). Tot la fel, blocate după două săptămâni. Interesant este că dacă le desfac, torn un pic de ulei pe ele, apoi oţet, apoi iar ulei, merg fără probleme. Chestiunea este că să depune piatră, problemă pe care nu o aveau cele cu scaun care etanşau pe garnitură. La fel şi cu plafoanele acestea.

  • Darius

    Deci, concluzia este ca cei de la PE ar trebui sa-si schimbe robinetele. 🙂

  • Bibliotecaru

    Concluzia mea este că standardele au scăzut foarte mult calitatea, mai ales în ceea ce priveşte siguranţă. Acum 30 de ani poate că erau toate supra-dimensionate şi non economice, dar erau mult mai sigure şi mult mai durabile. Încă mai văd, când şi când, pe stradă câte un camion Bucegi sau Carpaţi, şi au, probabil, peste 40 de ani.
    http://tramclub.org/viewtopic.php?p=93796&sid=b7322922bd22b556f4f86e2bb23c2a47

  • Mihai Epure

    Problema cu multe parti(nu numai in constructii) este ca majoritatea sint facute in China sau India dupa specificatiile unui designer sau inginer care abia au terminat colegiul, sint platiti mult sub nivel(neavind experienta)si incearca sa se afirme. In plus partile sint instalate sau cladirea este construita de cel care este cel mai ieftin pt ca se lucreaza in buget.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *