• In General
 • pe

Mind your vote!

Am intalnit oameni dezamagiti; oameni care se simt pacaliti pentru ca au avut incredere, s-au implicat voluntar si au sustinut in alegeri o persoana importanta, nu spui cine.

Am sa-i dezamagesc si eu; nu el e vinovat; ei sunt vinovati.

Cred ca ar trebui sa etichetam politicienii inainte de alegeri ca pachetele de tutun – „Credinta in salvatori ai neamului dauneaza grav sanatatii…democratiei” sau ” Peste 50% concentratia increderii in politicieni afecteaza uzul ratiunii. A nu se utiliza la alegeri!”

Poate asa putem preveni situatiile in care unii reactioneaza ca cetatenul turmentat retroactiv, intrebandu-se „Dar eu… cu el am votat!?”.

Noi nu avem nevoie de oameni providentiali, Sf. Gheorghe calare pe cal, tatuci protectori sau alte asemenea fiinte politico-magice. Trebuie numai sa ne asiguram ca toti acesti oameni schimbatori, tradatori, lenesi sau doar imperfecti actioneaza in limitele institutiei lor. Si sa perfectionam institutia! Ca oamenii… Parerea mea!

P.S.: O institutie este un ansamblu stabil de relatii, reguli, norme care functioneaza in societate intr-un domeniu dat…

Pentru antrenamentul ratiunii, diminuarea populatiei de monstri pe pamantul stramosesc si alte lucruri ce vor sa zica „Nu crede dar cerceteaza!” va recomand revista info kappa.ro.

6 comentarii la “Mind your vote!”

 • nimeni

  Şi cum propuneţi să-i păstrăm între limite şi să perfecţionăm instituţia? 🙂

 • Roxana

  „You can milk a cow the wrong way once and still be a farmer, but vote the wrong way on a water tower and you can be in trouble.”
  John F. Kennedy (1917-1963)-Thirty-fifth President of the USA

 • Mihai

  „P.S.: O institutie este un ansamblu stabil de relatii, reguli, norme care functioneaza in societate intr-un domeniu dat…”
  Si ce faci cind „institutia ” in cauza este de fapt cea care face legile si regulile de functionare ale societatii dar le face in asa fel incit sa convina celor putin si sa afecteze negativ pe cei multi?
  De ex. Parlamentul Romaniei!
  Intrebare 1: Care este salariul mediu al unui parlamentar roman? Ce alte beneficii vin cu functia de parlamentar:asigurari de sanatate, cheltuieli de calatorie de la buget samd.
  Intrebare 2:Care este salariul mediu pe economie al Ro?
  Cum poate fi acesta comparat cu salariul unui parlamentar. Are „omul de rind” alte beneficii?
  Poate fi explicata discrepanta? „Sintem politicieni ” nu poate fi acceptat ca raspuns!

 • Bibliotecaru

  @ Mihai
  Salariul unui parlamentar român este foarte mic în comparaţie cu alte ţări sau chiar cu unele salarii din România. Vorbim de o sumă în jurul la 1000 de euro. Marele avantaj al parlamentarului este, probabil, pensia parlamentară.
  Discrepanţa dintre salariul de parlamentar şi salariul mediu este mult mai mică decât în ţările occidentale. Nu de aici se fac averi. Dovada, existenţa unor parlamentari chiar săraci. Se vede asta după hainele şi pantofii ponosiţi.
  Marile averi se fac pe alte căi decât salariul.

 • Mihai

  @Bibliotecaru
  Punctul meu sta in „samd”!
  Din fericire nu toti parlamentarii fac uz de „samd”. Cei care fac uz insa, aduc napasta peste toti ceilalti parlamentari.
  Problema este ca in mintea romanului daca un parlamentar face „o belea” toti parlamentarii sint vazuti ca faptasi. S-apoi, „belelele se mai fac si in grup!
  Pe partea cealalta, daca Parlamentul lucreaza din greu si rezolva probleme cum ar fi drumuri mai bune, nimeni nu are credit. Parlamentarii isi fac datoria!
  Romanul(si alte natii sint la fel) are o prisma de apreciere „selectiva” cum ar zice „Te acuzam daca gresesti dar nu te recunoastem de faci bine”
  O alta problema ar fi ca din cei 469, multi au facut rau(cel putin in perceptia populatiei) si foarte putini au facut bine.

 • Bibliotecaru

  @ Mihai
  Este o mică şaradă, ghicitoare, cimilitură, cu un răspuns simplu. Când cineva face un lucru bun, face un lucru normal şi nu ai de ce să-l bagi în seamă. Oamenii care fac lucruri cu adevărat bune, nu ies în faţă, stau ascunşi în spatele muntelui de treburi pe care le au de făcut. Nu poţi suspecta pe cei care ies în fiecare zi la TV, chiar şi pe câte trei posturi în 24 de ore, că fac ceva bine sau bun pentru că, evident, nu fac nimic altceva decât alerge între televiziuni. Aceşti oameni câştigă din munca altora. Parte dintre ei se lăcomesc şi mai trag câte ceva pe spuza proprie pentru bătrâneţe. Cei incorecţi nu sunt foarte mulţi dar sunt foarte vizibili pentru că sunt vânaţi de reporteri. Părerea mea este că sunt foarte mulţi cei care nu fac nimic, care nu iau poziţie nici pro, nici contra. Nu-mi plac cei care fac lucruri ilegale, dar cel mai mult mă deranjează cei care ajung în parlament ca nişte oi în turmă şi se mulţumesc să voteze cum le spune de la partid şi fac eforturi ca nu care-cumva se declare ceva prin care să supere pe cineva. Apreciez oamenii care vin în parlament ca să spune ce gândesc, să vorbească liber, să voteze liber, să aibă bun simţ. Mi-a plăcut tare mult domnul profesor Pruteanu care şi-a păstrat verticalitatea atunci când a susţinut un principiu în care credea. Nu mi-a plăcut domnul Pruteanu atunci când a început să se folosească de politică pentru a avea influenţă în parlament şi a urca sacii în căruţă. Admir foarte tare pe dl. Nati Meir pentru că a fost vânat pentru interes de partide, dat fiind că a primit o moştenire destul de mare, dar el şi-a creat un obiectiv din îmbunătăţirea sistemului penitenciar din România şi militează de atâta timp, fără oprire şi vacanţă parlamentară, pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciar. Este un politician singur împotriva unui „sistem ticăloşit”. Nu ştiu ce calităţi sau defecte politice are dl. Nati Meir, dar uman nu poate fi un om rău. Din păcate nu văd să primească un ajutor de la nimeni, poate că PSD-ul ar trebui să-l ajute în această problemă socială, indiferent de jocul politic de moment.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *