Mult succes! Celelalte femei au nevoie de el…

Mâine este Conferinţa Judeţeană a Organizaţiei de Femei din care fac şi eu parte. Mobilizarea e mare şi atmosfera  mult prea competitivă. Părerea mea despre competiţie este aceeaşi,  de la Hobbes citire – ea  poate fi câştigată prin viclenie sau forţă; nu stabileşte cine este cel mai bun; poate, doar cine este mai abil.

Noi avem nevoie de cooperare, solidaritate şi forţă pentru că sunt atâtea lucruri de făcut pentru femeile din această ţară, pentru această ţară… Deci, dragele mele colege, asta vă doresc! Nu vă risipiţi energia cu lucruri mărunte. Nu merită!

8 comentarii la “Mult succes! Celelalte femei au nevoie de el…”

 • Medusa

  Gabi, tu ar trebui să fii în fruntea OF de la centru!
  Multă baftă mâine! Să aveţi o şedinţă productivă!

 • gabicretu

  @Medusa,
  Sunt şi voi rămâne, probabil, în octombrie „the second one, as usual…”; nici eu însămi nu ştiu dacă e bine dar nu mă pot hotărî la numărul de concesii pe care vreau şi pot să le fac… Până acum, una singură este certă – să renunţi la a apăra femeile şi să te ocupi de gestionarea puterii. Le ce bun, atunci!? Eficient, sigur nu este, după cum se vede. Ca vicepreşedintă, sunt în interior, să am de unde vorbi, şi am şi libertatea de a spune ce cred că trebuie făcut; în rest, au avut unii grijă să-mi „jucăriile” acţiunii; mergeam prea departe…

 • Bibliotecaru

  Sper că voi vedea mâine, pe acest blog, multe poze de la eveniment. Desigur, şi o relatare a celor întâmplate.

 • Elena

  @gabicretu,
  Nu pot sa inteleg de ce nu candidati?
  Dna Silistru a mai fost,iar Ramona este cam prea devreme si la rau timp.
  Va astept(si nu numai eu)stimata doamna sa va depuneti candidatura chiar in timpul Conferintei.
  Lasati trecutul si ganditi-va la prezentul si viitorul nostru!

 • gabicretu

  Elena,
  In politica, e ca la scoala; nu te poti intoarce in timp. Am creat aceasta organizatie şi am fost presedinta ei in anii 90, sunt vicepresedinta nationala de vreo cinci-sase ani…
  Chiar daca mai uitam multe lucruri din liceu si nu ne-ar strica sa o luam de la capat, după ce ne-am dat si doctoratul cam ridicol sa ne inscriem din nou in clasa a noua…. În rest, ştiti că vă bazati pe mine!
  Biblio,
  Trebuie sa te dezamagesc. Am luat camera cu mine dar nu am scos nicio poza; fiind delegata de la nivel national, am condus sedinta… Fiind tensiune mare, am fost extrem de atenta… Fiind vorba despre femei, am fost extrem de implicata… Asa ca am uitat sa zic cuiva sa ia imagini. Sigur au cei de la presa, care au filmat si pozat tot timpul…

 • Bibliotecaru

  🙂 Era bine dacă organizaţia avea un site, pe site erau poze şi filmul întâlnirii, eventual şi o transmisie live. Este interesant că nu se întâmplă aşa. În ziua de astăzi un blog nu costă nimic, sunt zeci de locuri care permit un blog sau un site gratis. Un aparat sau o cameră video, un PC sau laptop sunt astăzi pe toate drumurile… Ar fi nevoie numai de un entuziast (sau o entuziastă) care să ţină updatate aceste informaţii pe site.

  Cu cât site-ul este mai interesant, cu cât posibilitatea comunicării este mai folosite, cu atât mai de interes este totul pentru mass-media, cu atât mai mult va fi cunoscută organizaţia şi cu atât mai mare va fi puterea organizaţiei.

 • gabicretu

  @Biblio,
  Cred ca supraevaluam putin importanta mediului virtual in Romania. Cat scriu un text pe blog (pe care il citesc vreo suta , doua de persoane, ma duc pana-n piata si ma intalnesc cu mai multi. Cel putin categoria careia ma adresez eu in mod special, nu prea sta pe net…
  Ca sa facem politica in mod virtual trebuie mai intai sa reabilitam politica; dupa cum stii, in real, nu se prea bucura de respect in ultima vreme; pe ici pe colo, pe bloguri, sunt intelectualii care au ceva de spus si nu au tribuna…

 • Bibliotecaru

  @ gabicretu
  Aveţi dreptate, dar gândiţi limitat la un „carpe diem”.
  În timp ce informaţia pe care o transmiteţi în piaţă, lângă oameni, se duce cu acei oameni, se perimează în acei oameni, pentru că nimeni nu o va mai actualiza, informaţia de pe site rămâne acolo pe un timp îndelungat, este adusă la zi, zeci de ani, poate chiar o sută de ani… Ea va fi accesibilă şi pentru viitor.

  De exemplu acest blog prezintă, pe lângă dialogurile noastre, poate nu tocmai atât de importante, toate informaţiile pe care ni le-aţi oferit de-a lungul timpului şi le face accesibile cuiva care caută o astfel de informaţie.

  În plus, şi asta este foarte important, în piaţă nu puteţi să arătaţi filme, poze, înregistrări, documente… şi orice altceva este necesar.

  Doamnă Creţu,
  Eu vă spun, fără menajamente. Dacă nu aveaţi acest blog, habar nu aveam cine sunteţi. Şi să nu credeţi că sunt dintre cei care nu sunt interesaţi de ştiri. Acest blog m-a ajutat să vă reţin numele şi să fă recunosc după imagine, am putut să discut cu domnia voastră, să vă cunosc şi punctele bune şi punctele mai slabe… Aţi căpătat o identitate diferită de „omul politic” care apare din an în paşte pe la TV. Mai mult, datorită acestui blog am citit şi o mare parte din articolele care v-au apărut în ziare în versiunea ONLINE (iată, tot online-ul).

  O reţea de site-uri la nivelul tuturor organizaţiilor judeţene sau locale înmulţit cu 50-100 de vizitatori zilnici, conduce la nivel naţional la mii de vizitatori zilnici pentru PSD. Aceşti mii de vizitatori sunt, într-o bună parte, vectori de influenţă pentru societate. Opinia lor se multiplică astfel încât influenţa reţelei PSD se amplifică la câteva sute de mii de oameni. O structură de informaţie online este astăzi mult mai puternică decât un ziar, poate şi decât o televiziune de nişă.

  Repet, contează mult mai puţin ca cineva să citească în masă informaţia postată zi de zi, important este ca informaţia să existe şi să fie accesată de Google. Faceţi un exerciţiu, scrieţi Gabriela Creţu pe Google şi observaţi ordinea în care se afişează rezultatele. Este o cale simplă de a vedea cine este Gabriela Creţu în network. Pentru a deveni mai vizibilă în spaţiul net, trebuie să insistaţi cu prezenţa pe primele 10 poziţii. Dacă ce spuneţi semnificativ este pe locul 100 pe Google, spuneţi degeaba pentru că el va fi invizibil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *