Noi vrem egalitate…

„…chiar si pentru femei!

Va scriem din Gorj, de la periferia Europei, pentru a va spune ca pana si aici am auzit de egalitatea de sanse dintre femei si bărbaţi si vrem sa o promovam; timp de o saptamana, intre 1-8 martie, cel putin, cu efecte speram noi, pe termen mai lung.

            Cine suntem noi? Grupul local PES Activists Gorj. Poate va aduceti aminte de noi de la intalnirea PES Activists de saptamana trecuta de la Bucuresti; noi cu siguranta ne aducem aminte de dumneavoastra. Avem si un site: www.activisti.ro pe care puteti afla mai multe detalii despre noi, despre ce am facut pana acum si ce vrem sa facem pe viitor, despre campania noastra (integrata in European Days of Action a PES) pentru egalitatea dintre femei si bărbaţi.

           Campania se va desfasura de-a lungul intregii saptamani si va culmina cu un mars de solidaritate, semnarea unei petitii, prezentarea unui filmulet care va fi trimis la Bruxelles, plus o dezbatere despre rolul femeii in societatea romaneasca/europeana. Ea incearca sa traga niste semnale de alarma asupra inegalitatilor acute dintre barbati si femei, cat si sa se incadreze in cadrul general al politicilor europene in aceasta privinta.

            Este o campanie destul de complexa gandita si pusa la punct in ultima saptamana, si la care lucram la foc continuu. Tocmai de aceea avem nevoie de tot ajutorul posibil, mai ales din partea unor persoane ca dumneavoastra! De aceea v-am ruga, daca este posibil, sa ne trimiteti un mesaj (video/scris) de sprijin in cadrul acestei campanii (sau pur si simplu un mesaj in care sa va prezentati experientele « autohtone » ca femeie-politician), si sa ne ajutati, pe cat posibil, sa promovam aceasta campanie. Bineinteles, ar fi extraordinar daca ati putea sa veniti in persoana la Targu Jiu  sa va lansati si cartea (ne-ati promis la Bucuresti ca veti veni la Targu Jiu pentru o lansare de carte). Noi nu uitam niciodata promisiunile « smulse » de la politicieni, mai ales ca suntem inca destul de idealisti/naivi sa ne si incredem in ele. Daca totusi programul nu va permite, mai ales ca va anuntam in termen oarecum scurt, intelegem acest lucru si va asteptam in viitorul apropiat, la o data convenabila si pentru dumneavoastra.

            Cam atat avem de spus momentan. In rest, nu putem decat sa va multumim anticipat, si sa speram ca vom colabora cat mai bine in viitoarea campanie pentru europarlamentare. Puteti oricand conta pe noi, activistii !

                                                     Cu deosebita stimă,

                                                        PES Activists Gorj „

PS

Am primit astăzi mesajul pe care l-am redat mai sus. Mă aflu la muncă, la Bruxelles, ca de obicei,  dar mă bucur că lucrurile încep să se mişte.

Dragi activişti (să vă puneţi şi prenume!)

Regret că nu pot fi acolo dar vă felicit de curaj și vă urez tot succesul din lume. Avem nevoie. Pentru experienţa mea de politician, puteţi prelua ideile de pe acest blog, în special articolul Femeile şi politica la români. Vă pot trimite, de asemenea, mai multe volume din Femeile sunt de vină, să le folosiţi cum credeţi de cuviinţă. Pot fi utile în campania voastră! Cartea face referire la inegalitățile flagrante și soluțiile urgente.

Promit încă o dată că vin şi eu dar cu o condiţie – să stabilim din timp. Agenda unuia care munceşte aici are o singură caracteristică: e nebună…

                             La mai multă egalitate!

One Reply to “Noi vrem egalitate…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *